Monday, November 23, 2009

Kort vecka

Denna vecka är det kort arbetsvecka då det är Thanksgivning på torsdag och man också har ledigt på fredagen. Det här är amrisarnas största helg på hela året med den längsta sammahängande ledigheten under året också. Thanksgiving är större, mer traditionell och mer familjeknuten än julen här. Under just T-giving helgen ska man tänka på det man är tacksam över. Jag kan verkligen säga att vi är tacksamma över denna ledighet som kommer just nu även om vi inte kommer att fira alls.

Man känner den där stämningen som ligger i luften redan nu inför en studande storhelg. Nu på onsdag är det många som inte jobbar alls eller högst halvdag. Det är samma känsla som finns i Sverige om julafton skulle infalla nu på torsdag. Men vi är tacksamma och kommer att packa vidare. Det här är också den största reshelgen på hela året. Alla åker hitan och tvärsan för att fira tillsammans med familjen. Det här är helgen då man åker HEM vart det nu än är.

Vi kommer också att vara hundvakt här från och med ikväll. Våra grannar har åkt ner till Louisiana för att fira T-givning med familjen där nere. Vi kommer således ha hand om lilla Sadie här från idag tills på lördag. Jag vet inte riktigt hur det ska lösa sig med tanke på flyttkartonger och packande men det får väl gå på nåt sätt.

2 comments:

Saltistjejen said...

Japp nu är det kortare vecka. Jag blir nästan lite småtressad av det eftersom det är mycket att hinna innan Torsdagen..
Här är det dock inte lika mycket T-givingstämning som det kanske är hos er eftersom det är så många utlänningar här som inte riktigt firar på samma vis som amerikanerna. Det lär därför vara en hel del folk som kommer jobba i veckan och helgen också. Som vanligt...
Hoppas det går bra för er att packa! Dessa extradagar är ju kalas för er!
KRAM!

Desiree said...

Saltis, stressad är ju verkligen bara förordet inför allt här nu men sååå skönt att faktiskt få dessa två extra dagar. Hoppas att ni får njuta lite av ledigheten och ha en riktigt trevlig T-giving middag som ni skulle på hos era vänner.

Kramis.