Tuesday, November 10, 2009

Orkan och virus

Fy bubblan vilken jobbig dag det har varit idag. Det känns som om orkanen Ida inte bara dragit fram över södern utan också kring mig själv. När jag kom till jobbet imorse var min dator infekterad med något elakt virus.! Jag har aldrig råkat ut för sådant här innan. Det är inte så att jag har surfat runt på konstiga sidor eller öppnat mysko mail så kommer ändå det här. Ringde IT-avdelningen som genast sa att " ja alltså är det din dator, hmm vi har sett att du har fått ett virus. Detta kräver att du genast lämnar in din dator för nu måste hela hårddisken byggas om och raderas." Där stod jag nu alltså utan dator och dessutom med skamsen känsla av att jag dragit på mig det här viruset.

Sedan får jag ett mail från chefen som är bortrest några dagar om att de analyser jag gör just nu för någon forskare måste vara klara om typ två veckor. Det är fasiken inte lite som ska vara klart om två veckor. Min dator är borta och sjuk och nu har jag just dumpats med hundra gånger mer jobb än vad jag normalt har. Jag kan inte heller svara på chefens mail då jag inte har någon dator som sagt.

Sedan ringer C och talar om det kanske är så att vi ändå håller på att få vårat hus sålt vilket självklart är mycket bra nyheter. Men om det hela går igenom måste vi ha flyttat ut om mindre än en månad, packat allt, hittat ny lägenhet att hyra för tillfället osv. Det är underbart att få huset sålt om det går igenom men just nu kom allt som en lavin där jag känner att jag ligger underst och kippar efter andan.

Nu är klockan bara 21 men ändå känns det i både kropp och hjärna som jag varit på en hård fest hela natten. Vi får alltså se lite hur det blir här med mitt bloggande närmaste veckan med tanke på att jag inte vet när jag får tillbaka min dator på jobbet och hur mycket som hinns mellan alla DNA plattor jag ska köra åt denna Moncheel (kallar henne för Monchichi eftersom jag tycker att namnet påminner mig om just monchici dockorna man hade då man var liten). Jag påminns även om de där bärbara små dataspelen man hade som liten. Jag hade Donkey Kong minns jag och just nu känner jag mig som den lilla gubben i spelet som måste hoppa över tunnor och ducka för dem medans gorillan slänger tunnor snabbare och snabbare. Just nu går det j-vligt fort vill jag lova.

Orkanen Ida har idag dragit fram och över södern. Det har gett stooora regnmängder. Idag har det varit både rejält blåsigt och regnigt. Det har faktiskt vräkt ner hela dagen. Våran gräsmatta kan man inte längre se alls för det ligger ett hav och berg av tallbarr över hela våran tomt. Det kommer bli ett riktigt träningspass att kratta upp allt detta till helgen vill jag lova. Men man får vara glad över att man inte bor nere vid gulfkusten som nu drabbats av stora översvämningar. Nu fattar jag varför man bygger husen på pålar där nere.

Over and out för idag.

11 comments:

Anne said...

Neeej, vad trist. Och allting på en gång också, mer jobb och deadline OCH ingen dator. Tror du att du kan få tillbaka jobbdatorn snabbt eller kan hela raderandet och grejandet ta ett tag? Hoppas du får tillbaka den snabbt, speciellt nu när det är mycket jobb och tidspress. Då är det ju verkligen ett stressmoment också att inte ha dator. Men du, goda nyheter på husfronten. Det är väl bäst att inte ropa hej än, jag antar att ni inte vågar tro på något eller ta ut nåt i förskott förrän ni sitter där och skriver på alla papper. Hoppas, hoppas att det går vägen. Även om det blir stressigt och jobbigt med så kort flytt så kommer det nog kännas så skönt och befriande om det blir sålt. Jag tänkte på det du skrev i ett tidigare inlägg, om hur jobbigt det är att ständigt behöva vara beredd på visning. Att ständigt behöva ha huset i toppskick på det sättet att man ska kunna visa det när som helst. DET tycker jag skulle vara väldigt påfrestande, svårt slappna av på nåt sätt.
Hur som helst, hoppas de kommande veckorna går bra och att du inte stressar dig sönder och samman. KRAM!

Saltistjejen said...

OJOJOJ!!! Du jag VET hur det känns när man har så m,ycket omkring sig att det känns som om man simmar för livet endast för att försöka hålla näsan över vattenytan. Usch! Jobbigt!!!!
Hoppas verkligen att du hittar energi nog att klara av de närmaste 2 veckorna och få jobbet gjort.
Att ni ahr en spekulant på hsuet är ju verkligen oerhört kul, men självklart förstår jag att det inte var den bästa timingen. men försök att ta en dag i taget. Hoppas även att din dator går att fixa och dedt snart. du hade välk inget sparat på den som du inte har sparat ngnannanstans och som går förlorat nu???
KRAAM!!!

Millan said...

Nej men usch vilken dag!! Forstar att du kanner dig helt slut. Visst ar det konstigt att det alltid blir sa att allt hander samtidigt! Hoppas att dagen blir battre och att du far klarhet i om huset blir salt. Finns det gott om lagenheter att hyra? Tank anda om det kunde bli sa att ni fick salt sa ni slipper halla pa med visningar och grejer. Da ar ni ju ett stort steg narmare att flytta hem dessutom!
Kram

Annika said...

Inte kul alls...
Nu är det som i Donkey Kong dp man avancerat ngra grader. jösses vad man fick hoppa och ducka. Så är ditt liv nu...
J-a virus då...Undrar varifrån det kommer?
Hoppas att datorn kommer tillbaka snabbare än snabbt, att IT killarna är snabba som ögat.

KUL med huset dock! Äntligen!!! Tänk om det blir sålt nu!
Ja, jag tror också att det kommer att kännas som en enorm befrielse då huset är sålt även om ni får packa ihop hastigt.

Nu håller jag tummarna för ALLT!!!
Stora bamsekramar!!

PS, idag är det vi som har sviter av Ida. Regn, blåst och kallt...rått.
Tror inte jag kommer ut på min PW

Petra H said...

Åh nej, vad jobbigt med ingen jobbdator!! Jag vet inte hur mycket du jobbar med själva datorn, men jag kommer ihåg de gångerna våra datorer inte funkade på KOmmissionen - det gick verkligen INTE att jobba. Man blev helt handlingsförlamad!!
Men så spännande att ni eventuellt har en köpare!!! Jag håller tummarna hårt och hoppas att det ordnar sig. Visst är det mycket att fixa OM ni måste flytta ut så snabbt, men så underbart om huset verkligen blir sålt.
Stor kram och "bon courage" som fransoserna säger när man behöver extra motivation!

Sporty Spice said...

Åh nej vad trist! Utan dator blir man ju helt handikappad. Minns när min kraschade för några månader sedan och jag tvingades omformatera hårddisken. Som TUR är hade jag gjort en total back up bara dagarna innan. Hoppas att din dator blir bra snart.

Oj, det vore ju fantastiskt om ni lyckades få ert hus sålt. Stressigt att flytta ut på en månad men bättre än att inte lyckas sälja.

Desiree said...

Anne,tack så mycket. Känns bättre idag faktiskt. Jag hoppas att jag får tillbaka datorn inom kort men vet inte hur lång tid det kommer att ta. Visst är det toppen nyheter att huset kanske blir sålt även om det blir en brådskande flytt så är det precis som du säger en stor befrielse om det går igenom denna gången. Tack än en gång vännen.

Saltis, ja jag vet ju att du verkligen vet hur det känns att ha det stressigt emellanåt. DU har det nog oftare och värre än vad jag har så jag ska egentligen inte klaga så mycket. Jag fick backa upp det som var viktigt på datorn igår innan de tog den så det var jättebra.

Millan, jaaaa det ska bli så himla skönt att slippa hålla på med visningar och sådant. Det finns faktiskt gott om lägenhter att hyra så det borde inte vara några större problem.

Annika, oj så Ida har kommit upp till er idag. Jag förstår verkligen att du inte vill gå ut i det vädret som vi hade här igår. Tack för att du håller tummarna. Det blir nog helt underbart om husköpet går igenom denna gången.

Petra, tack jo jag kan nog behöva lite Bon Courage just nu. Jag kan göra en hel del på jobbet just nu iallfall utan dator men visst känns det ändå ganska handikappande att inte ha någon där. Det är väl bara att ta tag i allt och det kommer ju att bli så skönt när det lugnat sig.

Sporty, förhoppningsvis går det snabbt med datorn. Inte kul när det händer. Har som sagt ingen aning om vart detta virus kommer ifrån. Ja det kommer kanske bli lite stressigt men ändå så kommer det ju bli så bra bara vi får huset sålt. Tack.

Marie said...

Usch vad jobbigt! Hoppas du inte får något eget virus, även fast datavirus kan vara minst lika jobbiga. Usch o fy! Men kul ändå med huset även fast jag förstår att du kanske inte ville ha den nyheten nu... Och kanske du hellre skulle vilja flytta hem till Sverige direkt då! Hoppas ni hittar nåt jobb snart!

Christoffer said...

Oo, jag minns dem jag med, Game & Watch, jag tror det jag hade hette "Help" man skulle rädda fallskärmshoppare undan chansen att bli hajmat.

Gubben du kände dig som är första versionen av mannen som senare skulle bli känd som Super Mario med hela världen.

Verkar väl som den värsta stormen har dragit vidare norrut nu, skönt det, visst kan det vara mysigt med regn, men i lagom mängder.

Hoppas datorn kommer tillbaka frisk, man våndas alltid över fruktan att få ett virus.

Desiree said...

Marie, något eget virus hoppas jag innerligt att jag slipper ifrån. Det är bättre att datorn är sjuk än att jag själv är det iallfall :-)
Jag gillar att du många gånger kommer med så interessanta kuriosa detaljer så som detta med Super Mario.

Christoffer, ah jag hade faktiskt också Fallskärmshopparna också. Det var min allra första innan jag fick DOnkey Kongen. Jag kan nästan sakna sådana spel ibland. Jodå orkanen Ida drog fram här ganska bra. Men det verkar vara betydligt värre nere längst med kusten. De verkar ha fått stora översvämningar där nere.

Anna, Fair and True said...

Oj, vilken dag! Men det kanske var så att du var tvungen att få lite jobbiga saker - virus och massor med jobb - för att balansera ut det goda, dvs att huset kanske blir sålt! Universum var tvungen att återbalanseras liksom! ;)

Snabb flytt är ju ändå ett litet pris att betala i sammanhanget om ni äntligen får huset sålt! Antar att det inte är så svårt att hitta lägenheter att hyra?

Fortsätter hålla tummarna!