Tuesday, November 3, 2009

November morgon


Så här såg det ut då jag tittade ut imorse, inte tokigt alls.
Så då var det alltså november. November äro grå sägs det ju men inte alltid. Nu är det höst på riktigt här med alla vackra höstfärger på bladen och träd. Nu har den fuktiga hettan äntligen gett med sig och nu kan man istället passa på att njuta av vackra krispiga höstdagar. Temperaturen på morgonen brukar vara ganska kylig och börja med endast några plusgrader men under dagen blir det sedan mellan 15-20 grader. Nu är höstsäsongen på topp. Så här såg det ut imorse. Inte illa för att vara en novembermorgon. Just det här klimatet och solen som strålar så vackert är något jag njuter av och verkligen uppskattar mycket. Så ibland är det minnsan inte alls så tokigt att bo i Alabama. Klimatet är det inge fel på här förutom på sommaren då det inte är så kul då det är allt för hett och fuktigt för att kunna vara ute.

Levande blommor piggar alltid upp. Jag köpte denna bukett med Nejlikor i helgen. Egentligen är jag inte så förtjust i nejlikor men jag fastanade för färgen på dessa. Man blir alltid lite glad av en fin blombukett som möter en på morgonkvisten.

Vi hann inte karva några pumpor till halloween i år. Men jag började förbereda dem och gröpa ur innehållet ur dem. Självklart tog jag tillvara på kärnorna och rostade dem i ugnen. Körde dem på ganska låg temperatur (300 F i ca en halvtimme) sedan var de torra och fina. Sprayade på lite olivolja och kryddade dem med lite limekryddpeppar. Verkligen fina och goda blev de.

Nu har vi som sagt även här i USA gått över till vintertid. Skönt att vakna av att det är ljust ute och inte beckmörkt längre. Men det blir desto mörkare på kvällskvisten istället. Nu börjar det skymma så här redan vid 17-tiden.

6 comments:

Saltistjejen said...

Härliga bilder! Ja ä
ven vi har en fin novemberdag idag äen om den är betydligt kyligare än er. Just nu ca 9 grader.
Men sol och vackra höstfärger. Så vad mer kan man begära av en novemberdag?!? :-)
Tyvärr tycker jag det är lika tråkigt varje år när det börjar mörkna innan man går från jobbet. Man blir så mycket tröttare på kvällarna då tycker jag. Men så är det ju såhär års och jag brukar ändå tänka att det är bättre här än i Sverige så här års. Där är det ännu kortare dagar.
Kram!!

Desiree said...

Saltis, visst är det underbart med sådana här dagar. Det gör ju egentligen inget om det är kallt bara det är soligt. Håller med dig om att man känner sig tröttare på kvällarna då det mörknar tidigare. Kanske tar ett tag för kroppen att ställa om. Men jag saknar ju inte det där grå och bistra väderet som råder i Sverige just nu. Just nu är ju vädret på topp här helt klart.
Kram

Marie said...

Pumpakärnorna såg verkligen goda ut! Mums! Det ska jag nog prova!

Och nejlikor... jag gillar dom! Tycker dom är väldigt söta! Vet att många tycker de är begravningsblommor eller bara utfyllnad, men jag gillar! :)

Annika said...

Pumpakärnor är så in i bänken gott!! Jag älskar dem!
och det är så lätt att göra!

Visst är november en fin månad här! Sol och kyla, men inte för kyligt.
Var ute och gick 6 km imorse, och visst frls jag till en början. det är både vantar och halsduk som gäller nu, men skönt blev det efter ett tag!

Nejlikor är vackra, och TACKSAMMA!!
Fin färg på dina!

Kramar!!!

Desiree said...

Marie, prova att rosta pumpakärnor, det blir jättegott att ha i sallad eller i gröt. Jag vet inte varför jag inte är så förtjust i just nejlikor. Tycker nog bara att de kan vara lite tråkiga på något sätt men den här fina rosa färgen piggar verkligen upp.

Annika, javisst är det supergott! Pefekt att hotta upp både frukost och sallad med. Man kan ju krydda till dem på en mängd olika sätt så att man får olika smaker. Jag körde två batcher i helgen. En salt sort med lite peppar, lime och olivolja och sedan en söt variant till frukosten med kanel och kardemumma. Det var en rejäl promenad. Du får se till att köra både mössa och vantar då det blir kallt. Överkroppen lyckas man ofta hålla varm då man går raskt. Sedan får man köra flera lager så att du kan ta av dig allt eftersom du blivit uppvärmd.

Petra H said...

Vilken härlig novembermorgon!! Jag kan tänka mig att Alabama vid den här tiden är helt ok, men fuktiga och heta somrar kan man vara utan!
Gillar också färgen på nejlikorna. Själv måste jag nog snart slänga den stora buketten röda rosor jag fick av O i lördags men samtidigt tycker jag att slokande rosor är lite fina faktiskt...
Kram