Wednesday, November 11, 2009

Förbarrat så in i sjutton efter Ida

Orkanen Ida drog fram här igår med regn och blåst och efter sig har hon lämnat en hel del på marken. Det är så in i hellskotta med barr nu överallt på våran tomt och många andra tomter här att man knappt ser gräsmattan längre. De står verkligen som nålar längst med backen. Vi har ju en hel del tallar på våran tomt och de byter barr så här på hösten så det brukar komma drivor av barr men just nu är det verkligen rekord på barrfronten. Så här ser ni vad jag ska ta och göra i helgen.


Som nålar i backen som sagt. Det lär bli ganska tungt att räffsa ihop. Jag hade hoppats på att allt som satt löst skulle komma nu på en gång men när jag tittar upp i talltopparna ser jag att det finns massvis med gulbruna barr kvar. Jag är glad att våran trädgård inte är så stor för här finns som sagt att göra så att det räcker och blir över.

Sedan har vi fått något alldeles underbart att se fram emot. Har fått reda på en julklapp som vi kommer att få av svärföräldrarna - en weekendtripp till Key West! Inte illa. Det är nämligen så att de kommer till Florida på lite semster. Först ska de vara i Orlando några dagar och sedan möts vi upp i Ft. Lauderdale dit vi flyger från Birmingham. Där kommer vi att hyra bil och sedan köra hela vägen ut till Key West. Det lär finnas en hel del att se längst med vägen. Ska bli helt underbart för just Florida Keys är något jag velat besöka länge. Det ska bli underbart att ha detta att se fram emot i februari.
Jag var därför på bokhandeln i helgen och köpte en bok om just Florida Keys och Miami även om vi nog inte kommer att hinna med Miami. Jag köpte också en bok om Atlanta (grannstaten Georgias huvudstad). Vi hade tänkt göra en tur dit här nu i slutet på november då det är thanksgivning men nu kanske vi kommer att vara upptagna med flyttlådor istället så jag lägger dessa resplaner lite på is för tillfället. Vi har varit i Atlanta flera gånger tidigare men då har det mest blivit IKEA och jag tänkte att vi denna gången skulle få se lite mer av själv staden även om det självklart skulle blivit ett besök på IKEA också.

11 comments:

Saltistjejen said...

Wow vad härligt med den resan!!!!!!
Coolt!
Och du jag håller tummarna för att det blir flyttkartonger nu till Thanksgiving även om det kan bli stressigt. men om det går i lås med försäljningen så är det ju helt underbart!
Kram!!!!

Desiree said...

Saltis, tack så mycket. Ja detta är verkligen en riktig höjdar julklapp. Åh jag ser redan fram emot det :-)
Tack för att du håller tummarna. Det är nog ändå bra att man faktiskt har T-giving om man ändå ska flytta. Då får man några extra hela dagar på sig och det kan behövas. Vi brukar ju inte fira T-giving annars heller. Svårt då båda är utlänningar och man inte har någon familj här eller ankytning till den helgen så då går det lika bra att packa flyttkartonger.

Marie said...

OJ! Vad mycket barr! Jag har nog aldrig sett så mycketbarr på marken förut! Crazy! Det blir en bra träning i helgen då! :)

Härligt med en resa, Florida Keys verkar riktigt mysigt och jag skulle gärna åka dit själv nån gång!

Jag håller tummarna för att flyttlasset går!

Desiree said...

Marie, yes det är verkligen rekord i barr. Ja Florida ska bli så härligt och kul!

Annika said...

Men du, det var BARR må jag säga!! Vilket helsike att ta hand om! Inte heller jag har sett så mkt barr förr ngnstans.
PUST!
Inte undra på att räfsandet står dig upp i halsen...

DESTO roligare att ni ska dra till key West era lyllosar!! DIT vill jag också åka ngn ggn!! HÄRLIGT!! När reser ni?

OCH huset...jamen tänk om det nu äntligen går i lås!!!

Kramar i massor!!

Anna, Fair and True said...

Antar att en försäljning är på gång eftersom du skriver om flyttkartonger (har inte läst inlägget nedan). Vad kul! Håller tummarna!

Vad härligt med en semester, det förtjänar ni efter all väntan och ångest!

Livet enligt Jenny said...

Jag håller med Marie! Vad barr..
Key West låter inte alls helt fel.. Jag blir så lycklig när jag ser någon köpa böcker! Det görs alldeles för sällan nu för tiden, känns som det bara är internet som gäller. Lycka till med flytten. :)

Anne said...

Shit, vad barr alltså. NU förstår jag verkligen vad du menar med att det är ett riktigt heltidsjobb hålla undan barren. Man ser ju knappt, som du säger, gräsmattan där under. Först trodde jag det var en torr, brun grästmatta och blev lite fundersam hur ni kan ha så torr gräsmatta då det ju regnat en del hos er. Men barren alltså, ja det var inte lite barr det inte.
Och du, vad KUL med resan. Något att se framemot och sånt är ju alltid roligt. Vi firade julen ett år i södra Florida och åkte då ut till the Keys, tog bla en båttur ut till korallreven. Mindre kul, för flera ur sällskapet blev rejält sjösjuka.... Jättefint och perfekt med lite reseplanering, du skrev och visade bild på din guidebok. Kanske Victoria i FL också har några bra tips att dela med sig av...

Ninni said...

Vilka vackra färger i dina bilder av den barriga gräsmattan :) fast jag förstår att det är trist att behöva kratta upp dem.
Vilken härlig julklapp ni får!
Är det så att ni är på väg hem till Sverige snart om ni ska sälja huset?
Ha en skön helg!
Kram
Ninni

Desiree said...

Annika, hosten ar ingen kul sasong med alla dessa barr och rekord blev det efter Idas framfart alla ganger. Men jag far se till att C hjalper mig i helgen. Det ar ju inget roligt jobb heller direkt. Daremot ar ju Key West betydligt roligare att fundera och plannera. Kommer inte ihag exakt nar Cs foraldrar kommer men jag tror att det ar nagongang i borjan pa februari. Underbart ska det bli!

Anna, tack sa mycket. Du far garna fortsatta att halla tummarna for man vet aldrig hur det gar med forsaljning har jag lart mig forrans man faktiskt har skrivit pa papper. Men det verkar iallfall lovande igen och det ar betydligt mer an vad jag hade hoppats pa.

Livet enligt Jenny, jag gillar bocker och kanske speciellt resebocker. Tycker om att lasa pa innan och kunna stryka under eller skriva sma saker i marginalen just infor resor. Dessutom ar det alltid bra att ha en gudiebok da man gar runt pa sjalva resmalet. Aven om internet ar toppen sa tycker jag att resebockerna fortfarande behovs. Det ska bli underbart att fa aka dit for det ar en plats jag garan velat se och besoka lange.

Anne, yes det ar som sagt inte lite barr har om hostarna. Men det har anda blivit mindre sedan varan granne tog bort en del av sina tallar. Men nog finns det att gora i tradgarden om hostarna har.

Ja just det ni var ju nere dar i sodra Florida forra aret. Ja inte kul att bli sjosjuk eller att se folk som blivit det. Jag blir ju ganska latt sjosjuk men jag far se till att kopa just aksjuketabletter innan. VI funderar pa att aka ut till den marina nationalparken Dry Tortugas namligen. Bra tips att kolla lite med Victoria. Det ar ju hennes trakter.

Ninnie, ja detta var absolut en super harlig julklapp. Om vi saljer huset kommer vi nog att bli kvar har lite till iallafall tills dess att nagon av oss har fatt jobb i Sverige. Vi har insett att det blir svart att flytta hem utan att ha nagon inkomst. Men samtidigt blir det ju betydligt lattare att flytta da nagon fatt jobb om huset redan ar salt. Sa jag hoppas att affaren blir av denna gangen. Ha det gott.

Millan said...

Ah gud sa harligt!! Lite sol och varme hade verkligen inte suttit fel just nu. Nar aker ni?
Stor kram!