Sunday, November 1, 2009

Halloween Firande!


I lördagskväll var den stora halloween kvällen. Dagen började inte så bra med regn men som tur var hade vi vädrets makter med oss och det slutade regna till kvällen. Vi hade som sagt laddat upp rejält med godis. Det kom massor med folk och blev verkligen kul och lyckat. Söndagen bjöd istället på strålande vackert väder. Just nu är det emellanåt verkligen underbart höstväder. Men oj så våra tallar barrar just nu. När jag vaknade i lördagsmorse kunde man inte längre se våran gräsmatta, den var helt täckt med tallbarr. Idag har jag räffsat men imorgon kommer det återigen se ut som om jag aldrig hade gjort det. Man måste dock ta lite ändå med jämna mellanrum för det blir för mycket och för tungt annars. Jag har också gått runt och plockat upp karamellpapper och klistriga kolabitar som ligger här och där överallt. Men det är det värt för det var riktigt kul igår.

Nu har vi i USA även gått över till vintertid numer. Så igår gick jag runt och ställde om alla klockorna. Skönt att få en extra timmer. Det skulle man lätt behöva titt som tätt känner jag. Toppen att det blir lite ljusare på morgonen men synd att det blir mörkare tidigare. Nu kommer det mörkna vid 17 snåret och det känns plötsligt jättetidigt.

Jag tar och visar lite av kvällen i bilder istället:Dagen började lite oroväckande men en hel del regn. Det ösregnade rätt rejält och allt var blött och det kändes dessutom kallt och ruggigt. Men vi såg till att iallfall börja dagen med några smaskiga amerikanska blåbärspankakor. Men vädret kammade till sig och det slutade regna, och blev riktigt fint väder under senare delen av eftermiddagen. Pust, vi var lite oroliga att vi skulle bli sittandes med allt godis.

Det började förberedas inför kalaset och kvällen redan innan skymningen lagt sig. Både stora och små klädde ut sig.

Här träffade jag på ett gäng söta små älvor, feer, en lite smådjävul och något annat väsen. Alla riktigt söta.

Jag själv var utklädd till bi i år. C var hårdrockare och här är några av våra andra grannar som klätt ut sig till present och the Pink Lady ur filmen Greece.


Våran granne Kim hade lagt ner ett otroligt jobb med sitt garage och källare och gjort om allt där nere till ett "Haunted House". Där fanns massor med läskigheter i denna kryta vill jag lova. Sedan satt hon där nere och som spådam då barnen kom och spådde deras framtid.


Här var det andra läskiga varelser som lurade utanför kryptan till The Haunted House.Allt som skymingen la sig över området så kom det fler och fler barn och bilar. Jag satte mig på trappen utanför vårat hus och var redo att dela ut godis.


C gickverkligen in för sin roll som hårdrockare och trivdes jättebra i den. Jag tror han trivdes allra bäst i sitt stooor hår. Ha ha för det höll han på och slängde med stupp i kvarten. Han ville verkligen få in rätta känslan så han gick in och hämtade en av sina gittarer och en halv flaska wiskey som han gick runt med. Även Liemannen kom förbi som ni ser.Men halloween handlar ju inte bara om monster och läskigheter för det fanns även gott om söta snälla varelser.Vårat område är ju hur poppis som helst då det gäller halloween firandet. Jag har nog inte riktigt fattat innan hur unikt det är. Vårat lilla delområde inne i området består av sju gator här stängs trafiken av. Det kommer otroligt mycket folk. Det är bilar parkerade överallt längst med gatorna. Det kommer folk åkade på höllass här som ni ser. Massor med föräldrar och barn. Sedan kan barnen springa omkring här ganska fritt och köra trick or treat. Folk från många andra områden vallfärdar hit och det är inte ovanligt att det kommer flera hundra barn så det gäller att ha rejält med godis laddat.

Barnen kör trick or treat till ca kl 20 och sedan är det betydligt mer lugn och ro och halloween firandet för de vuxna kan påbörjas då. Det är alltså mest intesivt med barn mellan ca 18-20. Då godiset var slut och barnen slutat komma så var det lite partaj ute med våra grannar på Jen och Robbies garageuppfart där de sedvanligt rullat ut sin bar. Mitt i allt ihop kommer det ut en kvinna i pjamas bärandes på tre pizzakartonger. Hon kommer och lämnar dessa till oss och säger att de blivit över om vi vill ha. Det tackades inte nej. Vårat område är verkligen toppen då det gäller trevliga grannar. Kvällen var rätt kall och jag var glad över att jag hade mina nya stövlar som höll mig relativt varm. Jag fick också gå och sätta på mig en stor gosig fleecetröja. Det blev en både kul och lyckad halloween och regnet slutade lagom på eftermiddagen och det blev en vacker och stjärnklar kväll och natt.

När jag vaknade på söndagmorgon fick jag minnsan höra att det hade gått vilt till på slutet av festandet. C hade kalasat som en sann rockstjärna. Tydligen hade wishkeyn haft effekt både på honom och några av våra andra grannar. Det hade slutat med att C, Peter (en av våra grannar) och Peters svägerska hade streakat. På vägen hem hade Peter tydligen tappat sina kalsonger så under halva söndagen låg de upphängda på Robbies brevlåda. Såg rätt kul ut. Så kan det alltså gå till ibland även strikta religösa södern.

11 comments:

Sporty Spice said...

Du var supersöt som bi!

Desiree said...

Sporty, tack. Kände för att vara något kul istället för läskigt. Har varit häxa så många gånger att jag kände för något nytt. Jag gillade verkligen Bi-dräkten. :-)

Petra H said...

Vilket sött bi, nästan lika söt som Ella förra året ;-)
Det där med att slänga med håret verkar vara en typisk killgrej - alltså när de klär sig i peruk med långt hår så går de och slänger med håret hela tiden. Det gör ju inte vi tjejer som HAR långt hår :D Förutom de där tjejern i hårproduktreklamfilmer...
Det låter som en väldigt lyckad fest, men hur lyckades Peter tappa sina kalsonger??? Ha ha, jag sitter här och skrattar för mig själv, vilken syn!!
KRAM!

Desiree said...

Petra, tack men jag tror nog att lilla Ella tar hem priset som det allra sötaste biet :-)
Jo det måste vara som du säger att det är en typisk killgrej att slänga med håret då de får på sig en peruk med längre hår. Kanske blir de så till sig över att få långt hår att de inte kan sluta facineras över detta. C har ju så lite hår i normala fall så han blev helt betagen i sin stora, nya svart man även om den var fejk.
Tydligen skulle de streaka på väg hem (Peter bor på nästa gata) så då skulle han behöva ta med sig alla kläderna eftersom han inte skulle komma tillbaka. När han då bar allt i famnen så tappade han kalsingarna och de blev upphängda på Robbie och Jens brevlåda. Han fick väl gå dit lite skamsen och hämta dem på söndagen eller så fick han dem levererade hem av Robbie kanske, ha ha. Kul att höra storyn och se dessa kalsningar liggandes på brevlådan dock.

Katarina said...

Ser ut som ni haft en skitkul fest! Du ser söt ut som bi!

Annika said...

Tack för ett gott garv!!
Dert där med att C streakat är ju bara för otroligt KUL!! Och sen det där med kallingarna!! HAHAHA!!
DÅ är det party!!
Det verkar vara full rulle hos er!! I would LOVE it!
Tur med vädret hade ni också! ERA LYLLOSAR!
Ja, du är verkligen ett sött bi!! Supergulligt.
ALLA vuxna är ju BRA!! Skitbra! barnen brukar alltid vara bra, men vuxcna fuskar lite, men i ert fall satsade ju alla! WAY to go säger jag.
Det bevisar bara att alla inte är religiösa freakar. OCH tur är det!!!
Ja, så där som det satsas hos er gör det icke på min gata. Jag ka nlugnt säga att JAG--the hallweenfreak---är avis!!!
Kram!!

Marie said...

Vilket sött bi du var! :)

Det låter verkligen som ett roligt firande!

Anna, Fair and True said...

Oj oj, där gick det vilt till alltså! T o m i Södern som du skrev! :)

Sparkling said...

vilka roliga och fina bilder, verkar ha varit en väldigt trevlig kväll :)

Desiree said...

Katarina, tack så mycket.

Annika, ha ha ja det var kul att kvällen slutat så pass. Jag var med ända tills det blev allt för kallt och jag kände mig för seg. De måste spriat loss en del för att klä av sig nakna med tanke på hur kallt det var. Hos oss rockar det verkligen då det är halloween! Då är det fest för både barn och vuxna. Jag har insett att det verkligen är ett unikt område vi bor i då det gäller halloweenfirande. Många valfärdar hit bara för att det är så himla bra här. Det känns jättekul att ha fått chansen att uppleva halloween på just det här sättet då man bor här i USA. Du får komma hit och fira med oss någongång.

Marie, tacka tackar. Det var en skoj kväll helt klart.

Anna, ha ha jo det var till och med så att jag blev förvånad och lite chockad över att det faktiskt kunde gå till så pass vilt här nere i det kristna södern.

Sparkling, det blev väldigt lyckat och skoj både för stora och små. Vi får vara tackssamma att regnet slutade för annars hade det nog inte alls blivit lika lyckat.

Saltistjejen said...

Hahahaaa! Ni vekrar haft en riktgti lyckad halloween! Även om jag kan tänka mig att C mådde lite lugnare dagen efter....?!? ;-)
Ojojoj så det gick så häftigt till att grannens kalsonger hamnade på brvlådan! Haha!
Och vad finda alla var. Du som bi och alla barn. Jättegulligt. Vad roligt att just ert ormåde är så poppis en högtid som denna det måste kännas roligt. Grannens källare var otroligt imponerande måste jag säga!
Kramar!!!