Thursday, November 12, 2009

Fredagstema - Underifran

Friday, friday, friday!!!! Ah sa skont. Jag har fatt tillbaka min dator och den lar nu vara kurerad fran virus. Kanns skont. Da allt raderades pa harddisken blir det till att fixa till en del sa som man hade den innan. Ja ni marker att jag maste installera mitt svenska tangentbord sa att jag kan skriva med svenska tecken. Men forhoppningvis gar det bra att lasa anda sa lange.
Det ar fredag och dax for fredagstema fran
Simone igen. Dagens tema ar "Underifran". Det kan ju tolkas pa manga olika satt. Men jag har valt att illustrera temat med lite olika bilder dar motivet ar just taget underifran. Vackra fyrverkerier fotas ju alltid underifran.

Denna coola fontan utanfor Mexico Citys antropologiska museeum.

Himmel och moln samt farger pa just skymingsljus kan vara vackra. Den forsta bilden ar fran gymet har i stan dar lopbanan gar i en cirkel och man kan fa utsikt over delar av stan samtidigt som man springer.
Akvarier ar underbara stallen att besoka. Har sitter jag och kollar in fiskar i akvariet i Chattanooga, TN.


Vi har varit pa akvariet bade i Chattanooga, TN och i Atlanta, GA. Bada har gigantiska akvarier dar det simmar hajar och fisk som man kan kolla in underifran. Pa bada stallen har de byggt som en glastunnel som man kan ga igenom med alla fiskar och hajar som simmar ovanfor huvudet pa en vilket ar ratt coolt.

Har i sodern har vi den vackra spanska mossan som vaxer framst pa ektrad. I Birmingham finns ingen spansk mossa for det ar tydligen lite for langt norrut men nere vid kusten finns gott om denna. Den ar verkligen typisk for sodern och jag tycker den ar riktigt fin. Man ska dock inte plocka den for det brukar finnas sma kryp i den som kan ge rejalt med klada.Under en av vara resor gjorda under Thanksgivninghelgen sa akte vi till atlantakusten pa Georgia. Har finns ett strak med otroligt fina oar val varda ett besok. Har har jag fotat fyren pa Sapelo island just underifran men ocksa fotat trappan underifran inne i fyren. Har uppe i fyrtornet hade man en stralande utsikt over grasslatten och havet.

Amerikanska flaggan underifran som vajar i vinden.

Nere i underjorden har vi ocksa varit vid flera tillfallen. Detta ar taget i nationalparken Mammoth Caves i Kentucky.

Har i Alabama sa finns det en sa kallat natural bridge. En stor stenformation som bildats naturligt och som blivit till en bro. Om ni kollar in kortet lite mer noggrant sa syns C som en mycket liten figur i kortet precis under dar bron borjar. Vackra hostfarger tagana i South Carolina pa tradkronorna underifran.
Vi har aven besokt underjorden har i Alabama. Det finns aven har i norra alabama gott om olika grottsystem. Denna hade en hel del vackra formationer. Den undre varlden kan verkligen vara vacker och facinerande.

Jag hoppas att ni allihop far en skon fredag och en skon helg i helhet. Sjalva har vi inga planer annu. Det ska iallfall krattas barr det ar en sak som verkligen behovs atgardas i helgen. Det ska vara fint vader sa det gladjer mig. Ja vi far val se vad som hittas pa.

13 comments:

Fritt ur hjärtat said...

Vilka fanatstiska bilder du visar! Helt otroligt mycket finns det att se om man bara böjer huvudet lite. Att han vågade stå där under! Hade jag aldrig gjort.

Anne said...

Vilka otroligt otroligt läckra och fina bilder!!!!
Desiree, du måste bara göra mer och fler fotoböcker när du har tid. Du har så otroligt mycket fina bilder.
Ha en riktigt skön helg!

Annika said...

Klart cool tolkning på temat. Trappan i fyren är ju bara så COOL!!! Vilken toppenbild. Alla bilder är super, men fyren är min favvis!!
Ha nu en riktigt FIN helg!!!
KRAMAR!!!!

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, tackar. Den där natural bride stod mycket stadigt så det var nog ingen fara med att stå under.

Anne, åh tack! Jag skulle gärna ägna mig åt att göra fotoböcker. Ha ha får tala om för chefen att jag inte har tid med hans DNA plattor för jag måste göra fotoböcker istället ;-)
Jag tänkte fixa en kalender med mina egna foton i julklapp till mina föräldrar kanske. Det svåra är att välja ut foton då jag har massor att välja bland vid det här laget.

Annika, vad kul att du gillade trappan inne i fyren. Det är helt klart ett annorlunda kort. Jag gick där och tittade upp och tyckte att det såg läckert ut och bestämde mig för att prova att ta en bild och den blev bra. Jag gillar den själv mycket. Ha en skön helg.

Sparkling said...

fina bilder! jag skulle dock inte våga mig ner i grottor sådär....uhhh...

Christoffer said...

Lyckade foton som vanligt.
Underifrån, Din stat är ju bland de sydligaste, reser du norrut kommer ju du "under"ifrån :)

Desiree said...

Sparkling, tack. Det var ingen större fara med grottorna för det var grottor som var öppna för turism och hade antigen guide eller väl markerad led med lampor.

Christoffer, ja det stämmer ju att jag bor här underifrån som Alabama blir i jämförelse med många andra stater. Fyndigt! Det tänkte jag inte på. Skulle kanska haft med en sydstatsflagga bland bilderna.

Västmanländskan said...

Hej! Så fina bilder. Jag tycker speciellt om de på fyren - mycket effektfulla. Ha det bra!

olgakatt said...

Jättefina bilder!

Marianne said...

Oj, oj, vilka fina foton! Modigt av er att våga ner i grottor, sånt törs inte jag, tror jag.

Skönt att du har fått tillbaka din dator så att den funkar nu. Alltid en lättnad i det kaos du fick kastat över dig. Så spännande med huset, hoppas nu att ni får det sålt så att ni kan börja planera för framtiden. Men hur gör ni under tiden, bor ni kvar och hyr någonting, eller flyttar ni hem direkt?

Hoppas att du har fått en riktigt skön helg!
Kramar!

Desiree said...

Västmanländskan, tackar. Jag tycker mycket om fotona på fyren. Det blev en läcker vinkel.

Olgakatt, tack så mycket.

Marianne, grottor tycker jag är facinerande på många sätt. Man får ju sällan gå själv utan har guide med sig och då känns det tryggt. Det känns toppen att jag har fått tillbaka min dator på jobbet så att jag har båden den hemma och den på jobbet i full funktion. Vi kommer inte att flytta hem med en gång även om vi får huset sålt nu utan det blir så att vi kommer att hyra någon lägenhet så länge ett tag tills dess att vi har fått napp på jobbfronten.

Anna, Fair and True said...

Vackra bilder! Har inte gjort mitt tema än eftersom jag varit i Berlin men jag tänkte göra precis som du!

petchie said...

Jättefina bilder och kul att se lite mer från era resor, med temat underifrån.
Jag gillar också fyren bäst! När jag var i den jordanska öknen Wadi Rum såg jag också en naturlig bro - min chef gick upp på den men jag vägrade, eftersom jag trodde att det skulle vara väldigt svårt att komma ner igen.. Jag hade rätt ;-)