Sunday, November 29, 2009

Första Flyttlasset

Jag hade nästan glömt hur mycket jobb det faktiskt är med en flytt. Men shit vad vi har burit, lastat och packat under denna thanksgivning helg. Nog har jag varit tacksam just att vi har haft några extra dagar i och med thanksgiving för annars hade det aldrig funkat. I går fick vi tillträde till lägenheten och kunde därmed köra första lasset med kartonger och lite möbler. Alla styrketräning jag kört på gymet har verkligen kommit till hands kan jag säga. Maken tycker det är toppen att han nu har en stark fru som orkar lyfta ordentligt. Visst underlättar det om man är två som kan köra ordentligt. Men vi bor kvar här i huset denna vecka också och sedan flyttar vi resten till nästa helg. Här har vi fått låna Kims jeep och hennes släpvagn att använda under helgen vilket varit superhygglo för det kom väl till användning.Vi har ju under denna långhelg också haft hand om lilla Sadie. Alternativet för henne hade annars varit att bo på hundpensionat. Men jag tror att hon faktiskt har haft en toppen thanksgivning även om hon inte fick följa med familjen sin ner till Louisiana. I lördags då vi andra fick glass så fick även hon det sista ur kartongen som ni ser här. Det uppskattades kan jag säga.


Det gäller att ha korrekt flyttutrustning. C har byggt två sådana där plattor med hjul på som han sedan klätt med bitar av heltäckningsmatta. De är perfekta att rulla tunga möbler på. Sedan kom han på denna för att transportera tunga kartonger ner för trappen. Det är en gammal garderobsdörr där han spikat fast en bräda för att hålla kartongerna på plats. Sedan funkar den som en slags kälke ner för trappen. Det funkar som sagt utmärkt på amerikanska trappor som ofta är klädda med heltäckningsmatta.Så här ser det hela ut in action. Har man riktigt tunga kartonger går det ganska snabbt ner för trappen. Längst ner har han lagt ut gympaskor som tar emot om han skulle tappa kontrollen över kälken så att den inte far rätt in i väggen. Förhoppningsvis hinner vi köra ett lass till med kartonger till lägenheten i veckan och sedan ska resten köras nästa helg. Vi har ett rum som är utvalt till förvaringsrum för kartonger. Där får även frysen bo. Så mycket flyttstädat lär det inte bli när vi lämnar huset. Det verkar inte alls vara samma standard och noggranhet med just flyttstädningen här som i Sverige iallfall. Det ska dammsugas och brödsmulorna ska väl torkas ur skåpen men sedan får det räcka.

Lite advent fick vi allt ändå. Jag hade fixat lite glögg med lite överblivet rödvin och glöggkryddor från Sverige. Sedan hade vi våra lussekatter som vi bakat tidigare. Sedan hittade vi även ett paket med pepparkakor som vi köpt på IKEA fast som redan gått ut för några månader sedan. Fast som C sa att som utlandsvensk är man inte så kräsen utan de duger fint fast utgångsdatum var i september. Det var inget fel på dem alls. Alla grannarna har pyntat och satt ut sina ljusslingor idag. Folk har även klätt sina julgranar. Jag har sett massvis med bilar som just kommit med sina julgranar på taket då de varit iväg och köpt årets julgran. Våran kommer vi inte ens packa upp då vi ska iväg och fira jul i Sverige. Den får ligga kvar i kartongen tills nästa år.


Det är fortfarande en hel del kvar att flytta och vi lär väl köra några större flyttlass till under helgen som kommer. Jag hoppas att vi hinner få med oss det mesta då. Här har kylan slagit till nu lagom till 1 december som det är idag. Men idag är det vackert och soligt. En mellandag då det regnade igår och kommer att regna mer imorgon.

12 comments:

Sporty Spice said...

Haha, vilket rolig idé att "åka släde" med kartonger ned för trappan. Ser lite farligt ut ... skulle lätt kunnat bli ett bidrag till Americas Funnies Home Videos (alltså med maken i en sköhög med en tung kartong på huvudet). =)

Desiree said...

Sporty, jo nog känns det lite som livning on the wild side att köra denna med kartonger ner för trappen. När det har varit riktigt tungt har jag faktiskt gått framför och bromsat upp. Det får vi hoppas att vi inte hamnar bland americas funniest home videos ;-)

Saltistjejen said...

Kalas att ni hunnit med så mycket under de här dagarna! Tur ni ahde extra ledigt i form av Thanksgiving! Och roligt sätt att flytta möbler på! :-)
Smart!
Härligt med lite adventsmys också!
kram!

Christoffer said...

Bilderna när make och kartonger åker kälke ner för trappan ser så roliga ut så man tänker tillbaka på när man såg ensam hemma filmen för första gången och Kevin åkte ner för sin långa trappa, och man som knatte tog efter :)

Skönt att allt går utan problem. :)

Desiree said...

Saltis, jepp det gäller att ligga i och att vara kreativ. Ibland känns det som om vi hunnit mycket och ibland känns det som om det fortfarande är HUR mycket som helst kvar. Mitt humör och hur mycket kontroll jag känner att jag har över läget pendlar just nu ungefär som din kära dotters.

Christoffer, tack. Den filmen var riktigt bra fast jag minns inte just den scenen. So far so good men jag inser att det finns fortfarande en hel del att flytta. Jag hoppas att vi lyckas skuffa undand i princip allt den här helgen som kommer. Hade jag vetat att det skulle bli så här hade jag bokat biljetter över ju till någon ö i karibien och sedan bara legat där på beachen med en paraplydrink i handen hela julen :-)

Suzesan said...

GRATTIS till sålt hus och ny lägenhet. Vad jag skrattade åt bilderna på din mans sätt att flytta lådorna. Det syns att det går fort utför trappan.

När vi var små hade vi en perfekt trappa att åka nerför. Vi satt på rumpan moch dunsade ner steg för steg och fort kunde det gå. Men det var ju farligt för ryggraden men det tänkte inte vi på. Lycka till med flytten. Skönt att ni är på G.

Kram
/Susanne

Petra H said...

Ha ha, vi har precis ätit blåbärssoppa (med glass och pepparkakssmulor) som gått ut i september så jag vet EXAKT vad ni menar ;-)
Vilka smarta idéer C har för att slippa lyfta tunga kartonger och möbler!
Lycka till med resten av packandet!
Kram

Desiree said...

Suzean, tack, det tog sin tid att sälja men nu är det sålt. Jo på dessa bilder går det allt undan med kartongerna. Jag minns faktiskt också att jag ibland som barn dunsade ner så där för trapporna som du beskriver. Det var kul och inte hade man en tanke på att det inte var bra.

Petra, ha ha jo man är inte så kräsen som sagt när det gäller vissa grejer som gått ut som just pepparkakor. De får allt bra vara mycket äldre eller mögliga eller nåt innan man kastar dem utan att prova. Låter supergott med blåbärssoppa, glass och pepparkakor. Ha det bra och hoppas det löser sig med din dator och tangentbordet snart.

Livet enligt Jenny said...

Vilka smarta flyttlösningar ni har kommit på! En annan hade ju bara släpat på för glatta livet... Sen hade man stått där med både ryggskott och träningsvärk. :/
Ja vad jag kommer ihåg från min tid från USA är att de är smått galna när det gäller julpyntandet... :) Men det är mysigt med alla ljus.

Annika said...

Calle är för härlig!
Han tyckte säkert var skitkul det där. HIHI!!
Classic! Och det är Home Alone över det hela!

OCH vad ni har slitit!!
OJ!!
TUR att det var långhelg.

Nej, klart ni inte pyntar iår.

Hur känns det nu när ni snart ska ut ur huset? Bra?
Vemodigt?
Blandade känslor förstår jag...

Kramar!!

Anna, Fair and True said...

Vilken bra idé maken hade! Vad duktig ni är som kör flytten helt själva! Eller ska ni ha flyttfirma till möblerna? Ni måste ju ha ett antal grejer med tanke på hur stort ni bott. Bra annars att ni kunnat låna kärra.

KARLAVAGNEN said...

imponerad! Väldigt imponerad!