Thursday, November 19, 2009

Fredagstema - Skyltar

Dagens fredagstema är kort och gott skyltar från Simone. Jag ska inte skriva så mycket idag utan istället passa på att visa lite olika och roliga skyltar. Här i USA har jag hittat en hel del skojiga och annorlunda skyltar. Jag tycker att det är kul att fota just skyltar som sticker ut. Här har jag valt ett axplock för fredagens tema. Enjoy och ha en riktigt skön helg!

Uppdatering på flytt och bostadfronten: Vi har nu kollat även möjligheten att hyra ett hus men det lutar ändå åt att vi tar lägenheten vi hittade som vi gillade förra helgen. Vi åkte och kollade på ett litet townhouse igår men det föll bort pga av att det var mycket trappor och rummen var extremt små. Lägenheten vi kollade på förra helgen var som sagt schysst. Den var ljus och fin, kändes fräsh. Den låg i markplan så att vi slipper kånka tunga kartonger, tvättmaskiner mm uppför branta trappor. Det var en fyra med möjlighet att hyra garage till också. Det borde funka även om kanske inte köket var så stort så var det ändå ok. Jag får vara lite kreativ vad gäller skafferi och förvaringsutrymmen. Så vi får packa järnet nu under T-givning helgen som börjar på torsdag och sedan får vi flytta våra grejer till lägnheten 5-6 december. Nu har jag även precis fått höra att vi fått in ytterligare en spekulant och ett bud från en annan familj. De ger oss dock inte ett högre bud så vi kommer troligtvis att sälja till de köpare vi har på gång men det ger oss lite mer förhandlingsutrymme. Vi kan alltså låta våra köpare veta att de inte kan köra med oss precis hur som helst. Det känns jättebra.Jack Daniels whiskey distilleri ligger i granstaten TN. Det var ett häftig ställe att besöka och väl värt ett besök. De har gratis guidade turer flera gånger om dagligen som verkligen är så otroligt bra.

Hot boiled peanuts, det måste vara ett fenomen som är typiskt för just södern. Men sådant här kan man se om man är ute och åker på landsbyggden. Det är alltså jordnötter som är kokade i någon slags lag som är kryddad på olika sätt och sedan äter man dessa som snacks. Helt ok, jag har provat.


Så här kan det ofta se ut då man kommer till en vägkorsning. Lägg märke till att småskyltarna med siffor har samma siluette som staten Alabama.


Den här skylten tog jag kort på då vi var nere i norra Florida. Jag tycker det gammla indiannamnet på detta ställe var häftigt. Mycket svårt att uttala och att läsa snabbt eller hur?


Så här ser det ut då man passerar gränsen till staten Florida. Welcome to the sunshine state och det är det ju verkligen. På Welcome centret fick man gå in och hämta broshyer och kartor gratis och man fick också ett litet glas apelsinjuice gratis.

Det här skylten såg jag ute på den lilla ön, Sapelo island utanför Georgias kust. Den satt i princip på en liten friggebod som man ändå gjort om till en minibar.


Den söta hunden som visar att här får man inte rasta sina hundar satt också uppe på Sapelo island. Den andra skylten med Gumbo shack såg jag nere vid Alabamas kust.


Coca-colas ursprung och hem finns ju i grannstaten Georiga, i staden Atlanta. Där finns även Coca-Cola museet som man kan besöka och provsmaka alla möjliga cola-smaker som funnits genom åren på olika ställen kring världen. Det är ett riktigt kul museeum. Pecannötter oldas det gott om här nere i södern. Pecanträden är mycket vackra och skörden sker just nu under november månad.


Man får vara vaksam på vart man tar sig ett dopp. Här ska man inte bada om man inte vill bli krokodilmat. Men den andra skylten är däremot härlig.

Den här bilden får ni klicka på för att läsa skylten som är uppsatt på den här bänken som står längst med strandpromenad sträckan nere vid Mobile, Alabama. På skylten står följande: "Friend there´s welcome here for thee. Look around and all God´s glory see. Pause and rest and think and pray. Then goin peace upon your way."I Nashville, TN fanns många kul skyltar att fota som dessa.

Den här skylten såg vi då vi var nere i New Orleans. Då den påminner om mitt namn så såg jag till att fota den.


Ha en skön helg.

13 comments:

Annika said...

Kul skyltar! Så många sådan det finns överallt, hela tiden.
Gamla indiannamn är coola. Det ser man ju ibland på flera ställen. Alla staters skyltar är coola!
Roligt att se alla bilder idag.

OCH vad kul med den här lgh!! GUD så skönt det måste kännas för er nu!! NU måtte väl husköpet gå o LÅS!!

Kramar och ha en fin helg!!

Nilla said...

Kul att få en titt på Florida-skyltar med mera! Det finns många fina och roliga skyltar överallt! Ha det bra.

Fritt ur hjärtat said...

Oj så många skyltar. Olika karaktärer, snygga och ganska fula,,,Å så kom den ju, varning för krokodil, eller aligator!

Saltistjejen said...

Visst är det roligt med skyltar i andra länder. Jag tycker helt klart det är fler skyltar här i USa. Både "riktiga" samt fler "hemgjorda" som man kan se.
Vad härligt att ni har en köpare till fast jag förstår inte varför det inte blir budgivning så att priset kan gå upp????
Men det är bra att ni, som du säger, kan känna er tryggare med fler köpare som är intresserade av ert hus. Hoppas nu att ni kommer kunna få den där lägenheten som ni vill ha. Lycka till med packning och annat i helgen!
KRAM!

Marie said...

De där kokande nötterna verkar riktigt goda! Kan tänka mig att ni i amerika har många coola skyltar, så är inte fallet här i Tyskland!

Vad skönt att höra om huset, då borde ni ju verkligen få det sålt nu!

Trevlig helg!

Desiree said...

Annika, jag tycker också att det är coolt med de gammla indiannamnen. Här finns det faktiskt rätt gott om dem. Ja det känns kul att husköpet verkar gå i lås så här långt och att vi också har hittat ett alternativt boende.

Nilla, här kommer lite skyltar från södern som sagt. Ja det finns många roliga skyltar helt klart.

Fritt ur hjärtat, den är lite läcker den där varning för alligator

Saltis, jepp här finns det fler annorlunda och roliga skyltar det håller jag med om. Det blir ingen budgivning för att marknaden ser ut som den gör. Snarare blir det ju budgivning åt fel håll så att säga. Det priset vi satt ut så kommer spekulanterna med ett mothugg på minus 5% på vårat pris och sedan hamnar man någonstanns mittemellan vårat utgångspris och deras motbud. Vi går back ganska rejält faktiskt. Men ibland får man ta sådant. Det känns iallfall inte hopplöst att sälja vårat hus. Man får vara glad över att det säljer. Jag vet andra hus där det tagit flera år redan och de fortfarande inte är sålda. Tack för tipset om att hyra hus jag kollade som sagt marknaden men hittade inget riktigt i det område vi vill bo som passade i rätt prisklass. Men det var ändå jättebra att ha kollat upp den möjligheten.

Marie, jo de är helt ok. De är liksom kryddade fast relativt mjuka jordnötter då de kokats. De är alltså inte krispiga som jordnötter normalt är. Jag har aldrig sett det innan jag flyttade hit till södern.

Anna, Fair and True said...

Vad många roliga skyltar! Särskilt Nashville cowboy! ;)

Fortsätter hålla tummarna för husförsäljning! Och vad kul att ni hittat någonstans att hyra!

Skulle vilja prova sådana där jordnötter någon gång.

Desiree said...

Anna, tack. Ja Nashville bjöd på många roliga skyltar. Om du åker ner till södern någon gång får du testa nötterna. Jag har sett att det finns att handla sådana i vanliga affärer också fast det är nog roligast att köpa dem precis nykokta vid ett vägstånd som dessa jag fotat. Ha en bra helg.

Marianne said...

Hahaha, tur att de varnar för alligatorerna så att man inte blir av med tårna! Fina skyltar!

Oj, ja nu packar ni väl för fullt ni också, så har vi samma flyttstök både du och jag. Hjälp! Nu kommer de in i arbetsrummet. Snabba som blixten är de!

KRAM och lycka till med hus och lägenhet och packning!!!!!

Desiree said...

Marianne, ja det är bra att det varnas iallafall ;-)
Jepp lycka till med flyttande och packande. Ha det bra och sköt om dig.

Trillingnöten said...

Du är himla duktig på att ta bilder :) Jag är bara liiiite avundsjuk....bara liiiite...

Ninni said...

Oj vad många roliga och spännande skyltar du hittat!
Vad skönt att det verkar ordna sig med husförsäljning och att ni hittat en lägenhet som verkar bra. Hoppas allt klaffar nu.
Hälsningar från ett grått och trist Sverige.
Kram Ninni

Blogger said...

Do you drink Coke or Pepsi?
SUBMIT YOUR ANSWER and you could get a prepaid VISA gift card!