Sunday, November 22, 2009

Julfest och flyttkartonger

Den här skylten trodde jag ett tag att jag aldrig skulle få se sittandes på just våran tomt. Det tog oss alltså ca 14 månader att sälja vårat hus och vi fick också ta en stor förlust på affären men har ändock lyckats sälja till slut och får med oss en del av vårat kapital. Det är lite blandade känslor som sagt just nu. Men det kanske är väntat så vi ändå bott här i 3 1/2 år i just detta huset. Jag tror jag hade upplevt mer ren lycka om detta hade hänt för ett halvår sedan. Men vi känner oss väldigt lyckliga självklart. Äntligen är fotbojan borttagen. Vi har inget hus som bider oss just vid Birmingham, AL längre. Vi behöver inte längre bara sitta och vänta på att ett hus ska bli sålt. Nu kan vi styra över våra egna liv på ett helt annat sätt och just det känns fantastiskt bra!


Japp där satt den! Så här fin är föresten våran Japanska lönn just nu. Det är som om den blir allra finast och lyser som intensivast med sin röda färg precis innan den ska till att tappa alla bladen. Igår kväll stormade och regnade det så nu är det nästan inga blad kvar.

Sedan var vi iväg och lämnade handpening på lägenheten som vi ska flytta till. Jag såg till att ta med mig kameran och passade på att fota lite. Så här ser det alltså ut dit vi kommer att flytta. Det är faktiskt mysigare än vad man kan se på bilderna. Det finns ett litet klubbhus med pool och ett litet gym som ingår i avgiften.
Helgen har erbjudit både julfest och flyttkartonger. Några av våra grannar körde med en tidig julfest redan innan T-givning som som förövrigt är på torsdag. Det var trevligt kalas med många personer och diverse plockmat så som det brukar vara. Det kördes också ett parti med leken "Dirty Santa" och C fick faktiskt med sig en någorlunda vettig julklapp som bestod av en kaffe presso och två muggar. Detta blir nog sista kalaset med grannarna medans vi bor här och kan kila över mellan buskarna på tre sekunder så man får passa på.


Här står C och minglar med grannarna i Kristins kök.Kristin hade redan klätt sin gran. Normalt sett så brukar folk här klä granen direkt efter T-givning helgen som är nästa helg. Men jag har dock sett att det är några som redan klätt sina granar. Våran granne Kim har en gigant gran som hon inte klär varje år för den tar tydligen 3 dagar att klä säger hon. I år orkade hon inte klä den men satsar istället på sju små granar i olika rum av huset. Det verkar som en hel del jobb med att klä så många granar också tycker jag.

Vi har också börjat packa. Det känns otroligt skönt att faktiskt ha kommit igång. Vi åkte till U-haul och köpte tejp, och diverse flyttemballage som bubbelplast och papper för att slå in porslin. Det underlättar verkligen att packa med vettiga grejer. Nu packar vi som sagt i tre kategorier, det som ska långtidförvaras, det som ska packas upp i lägenheten och det som ska säljas. Det är som sagt ett pressat tidschema och jag hoppas innerligt att vi hinner.


Nu har våra Kungsholms kartonger åkt upp från källaren igen. Det känns toppen att vi sett till att spara dem. Vi packade hela dagen igår. Det var ändå ruggigt och regnigt ute så det passade oss utmärkt. Jag stod där och packade ner i kartonger och undrar vart jag kommer att stå nästa gång jag tar fram dessa föremål igen. Det vet jag inte. Men att få huset sålt och lämna Birmingham, AL känns iallfall helt rätt. Vi har haft det bra och underbart här på många sätt men känner ändå att vi inte riktigt hör hemma här på ett permanent sätt.

17 comments:

Victoria said...

Åh - GRATTIS till försäljningen!! Synd att ni gick back på affären, tiderna är ju inte så bra för säljaren just nu... Hoppas att ni kommer att trivas i lägenheten, det blir säkert mysigt! När ska ni flytta till Sverige?

Kramar//Vic

Saltistjejen said...

Supergrattis!!!!!
jag är verkligen glad för er skull!!! Självklart är det blandade känslor du har nu. Både lättnad över att ni nu äntligen är "fria" men samtidigt så är det alltid vemodeigt med flyttar också. Att lämna det som varit ens hem i flera år och där ni ändå trivts bra med huset. Jag förstår dock er längtan till något annat eftersom ni itne helt kunnat acklimatisera er med Alabama. Härligt att ni nu äntligen tar första steget mot en ny framtid! :-)
Kraaam!

Marie said...

eeehhh... 7 små julgranar istället för en stor?! och det skulle vara mindre jobb?! ibland fattar jag inte hur folk tänker! :)

men GRATTIS! Vad kul att ni fått ert hus sålt nu, det måste kännas så skönt! Och er läegnhet verkar också mysig, härligt med pool o gym nära, perfekt för dig som är så sportig!

Marianne said...

STORT GRATTIS Desirée! Äntligen! Åh, vad skönt att ni har fått huset sålt, för precis som du säger var det som en fotboja så att ni inte kunde planera och verkligen ta tag i saker och ting. NU äntligen är bojan borta och ni kan se FRAMÅT!

Och vad FINT ni ska bo! Förutom att det självklart alltid är skönt att bo i eget hus med goda grannar tycker jag det ser lika bra ut i lägenheten med pool och klubbhus och allt. Det betyder nya goda grannar och dessutom kunna bada när ni vill!

Så bra att ni sparade era flyttkartonger! Vi har alltid varit tvungna att lämna tillbaks dem efter flytten, så vi hade bara ett par stycken. Och man BEHÖVER bra grejor, särskilt för de saker som ska ligga kvar tills ni kommer hem till Sverige igen.

LYCKA TILL MED PACKNINGEN och allt annat!
KRAM!

Desiree said...

Victoria, tack så mycket. Ja vi hade inga förhoppningar om att få tillbaka hela investeringen utan var medvetna om förlusten men så är det ibland. Vi hade å andra sidan ingen lust att sitta kvar här och vänta ut bostadsmarknadskrisen. Vi har ingen aning om när vi flyttar till Sverige i dax läget. Det beror på när vi får jobb där.

Saltis, tack tack. Du har helt rätt i att det känns både glädjande och vemodigt på samma gång. Det allra bästa är att vi nu äntligen kan få råda över våran egen framtid på ett helt annat sätt. Den känslan är verkligen underbar!

Marie, nej jag fattade som sagt inte heller men det är mycket man fortfarande inte fattar här i USA. Jag tror lägenheten blir bra.

Marianne, tack så mycket. Du har helt rätt i att vi nu verkligen kan blicka framåt på ett helt annat sätt och det gör mig otroligt lycklig. Jag är glad att vi hittade denna lägenhet. Den ligger dessutom typ 5 minuter från där vi bor nu så det blir inte så omständigt med att köra flyttlasset sedan. Jag tror det blir bra där. Det kan nog vara skönt med pool då det blir varmt längre fram åt vårkanten.

Egentligen skulle vi också lämnat tillbaka alla dessa kartonger men då vi flyttade hit var de inte så nogräknade så vi vi sa inget och de bad inte om dem. Dessutom hade vi turen att hitta fler kartonger på vinden som de gammla ägarna spart men sedan glömt bort. Det är ju annars dyrt att köpa kartonger så det känns jättebra att kunna spara sina slantar på trista utgifter som just flyttkartonger. Däremot har vi köpt papper och bubbelplast för att packa saker i. Jag tror att det är värt det hela. Det gäller att se till att saker inte går sönder och att packandet sker så smidigt som möjligt trots allt. Hoppas det går bra också för dig med flytten. Jag tänker på dig där jag står med mina flyttkartonger.

Kram

Christoffer said...

Just nu går verkligen vinden med er. Sålt hus och funnen lgh't.

Jag tror att packningen kommer gå bra, och jag hoppas den kommer att göra det.
Men ni kommer att stanna kvar i Birmignham så länge ni har kvar jobbet och inte hittat ngt nytt då alltså?

Anne said...

De där Kungsholms flyttkartonger är prima kvalité, vi har haft ett gäng sådana och de har nu flyttats runt en hel del och använts fler gånger. Fortfarande är de stadiga och i perfekt skick att använda.

Du är så duktig på att organisera så mina tips är nog helt onödiga. Du är drottningen på sånt här, har jag en känsla av så du ser nog till att det senare kommer bli väligt lätt att senare hitta i flyttlådorna och ha överblick för vad som finns i alla era tre kategorier.

Vad jag annars starkt rekommenderar det är att lägger ner tid vid packningen och skriva detaljerade listor för varje låda. Gärna även ta en del bilder. De där detaljerade listorna har varit suveräna, det är så lätt att glömma. Står det bara "kökssaker" på en låda så blir det lätt för brett och man glömmer vad som egentligen finns där.

Jag är så glad att den där såldskylten äntligen fått stickas ner i marken utanför ert hem. Nu har ni en helt annan frihet, som du skrev, fotbojan är borta nu.

Kram!

Annika said...

Det är bara att utbringa ett stort GRATTIS!!!
SÅ underbart.
DÄR satt den, SOLD-skylten!!
Lite sorgligt förstår jag att det är också! Ni har många minnen från det huset, goda grannar och inte minst lämnar ni ett vackert hus...
Men, som du säger nu är bojan borta!!
Och jag kan inte låta bli att tänka på om ni flyttar hit ;-)

OJ! Tidig julfest!!
men kUL!!
SJU GRANAR!!
SJU!!
WOAW!!!
DET må jag säga!!!
Power till henne!

Ert nya lgh område ser superfint ut! Hur stor ä er lgh? Hur många sovrum?

KRAMAR!!!!

Desiree said...

Christoffer, ja vi kommer absolut att stanna kvar här tills dess att vi fått jobb någon annanstans och vart och när det blir vet vi inte ännu. Men den stora stötestenen har trots allt varit att få huset sålt. Nu är vi fria på ett helt annat sätt och kan dra när vi får napp på jobb fronten. Naturligtvis har vi sökt jobb hela tiden medans huset varit ute på marknaden men det är inte helt lätt att få nytt jobb i dessa tider heller. Det går ju inte flytta någonstanns och sedan inte kunna försörja sig. Men jag känner ändå att vi kommit ett stort steg på vägen. Jag tror det hade varit värrre att ha fått jobb först och ha kvar ett hus som inte är sålt. Så vi får se hur länge till vi blir kvar här. Vi har tecknat upp hyreskontrakt på lägenheten på i allfall 6 månader.

Anne, tack så mycket. Det känns toppen att som sagt äntligen ha sålt. Jag är så glad att vi spart en hel del kartonger för som du säger är kvaliteén helt suverän. Även om jag är bra på att plannera och flyttat en del gånger vid det här laget så finns det ju ändå detaljer man inte tänkt på. Dina tips var jättebra! Jag har skrivit relativt detaljerat på boxarna men att ta lite bilder med kameran är en jättebra idé. Det är verklgien så att man glömmer mycket lätt vad man har där i. Att bara skriva kökssaker funkar inte som du säger. Jag har försökt specificera betydligt mer och skriva tallrikar, glas osv och även försökt skriva ner ungerfärligt antal av varje med tanke på att man kanske kommer att behöva lämna en relativt detaljerad inventeringslista till kontainerfirman för att få grejerna försäkrade. Det är väldigt många logistiska tankenötter bakom den här flytten. Vi har ju flyttat mååånga gånger men det här är nog ändå den mest avancerade flytten på många sätt. Ha ha snart kan jag väl söka jobb som handlar om just flytt logistik ;-)

Desiree said...

Annika, åh tack. Japp där satt den även om det känns väldigt konstigt, lite vemodigt och ganska overkligt ännu. Jag fattar inte riktigt poängen med sju julgranar fast jag är ju å andra sidan svensk ;-)
Jo det blir en three bedrom och 2 bath som vi kommer att hyra. Det är tänkt att vi ska använda 1-2 rum som förvaring istället för att hyra ett föråd. Vi kommer även att få garage till lägenheten där vi också kan förvara en del grejer. Det känns bra.

Anna, Fair and True said...

Å vad kul att försäljningen äntligen gått igenom!! Tycker det låter kul att packa! Jag gillar att rensa nämligen :) Man gör ju inte det så mycket annars om man inte har en bra anledning.

Sju små julgranar låter mycket jobbigare ju!

Lägenhetsområdet ser jättetrevligt ut tycker jag!

Katarina said...

Grattis till att affaren gick i las. Nu ar saker och ting mer friare for er.. Skont!

Passade ju bra med en julfest mitt i allt.

Det nya stallet blir sakert bra i avvaktan pa den stora overseas flytten.

Ha en ba Thanksgiving.. Vi packar och angor SF imorogn for tva veckors vistelse i CA..

åsa i memphis said...

woho! GRATTIS! Vad skönt för er att ni kan flytta hemåt snart! Och att huset blev sålt. Jag förstår precis vad ni menar... vi hade huset uppe för försäljning i över 7 månader och inget... sen bestämde vi för att stanna kvar där :)

I vilket fall, lycka till med packandet och allt jobbsökande. Jag är avis att ni kan fira jul hemma i år. Jag inkade iofs av mamma just. Hon var på besök i nästan två veckor...

Ha en bra thanksgiving!! Och hoppas att vi ses före ni åker hemåt för gott!

kram
Åsa

Marika said...

Grattis till försäljningen ! Låter jätte kul!! Men som de andra skrivit synd att ni gick back.

Att klä granen i tre dagar låter helt otroligt! Jag är en otrolig julfantast och älskar allt som har med julen att göra, speciellt stoooora fina klädda granar!

Skulle så gärna vilja uppleva julen i usa någon gång! Antar att det är helt otroligt??
Hälsningar Marika från sverige

Molly said...

vad fint det ser ut :)
jag gillar din blogg, är här inne och läser om ditt liv i USA. det verkar så spännande :)

ha en fortsatt bra vecka och lycka till med flytten :) kram

Desiree said...

Anna, tack. Du har helt rätt i att det faktiskt är bra att flytta med jämna mellanrum så att man får chansen att rensa ur. Det behövs alltid. Just den biten gillar jag. Att bli av med sådant man aldrig använder och sådant man till och med glömt bort att man har.

Katarina, tackar. Hoppas ni får det jätteskönt och bra i CA. Happy Thanksgivning till dig.

Åsa, åh tack. Ja om ni hade ert hus ute i 7 månader så vet du ju precis vad vi har gått igenom och hur det känns att det aldrig händer något och folk bara trampar in var och varannan dag och tittar men sedan blir det oftast inget mer. Bra att ni bestämde er för att bo kvar där så länge. Det verkar dock som om bostadmarknaden sakta börjar vända så smått så nog ska ni kunna sälja här inom snar framtid om ni önskar. Vad kul och nice att du haft din mamma över. Det ska bli kul att fira jul hemma för oss men det blir en kort vistelse på bara 2 veckor denna gången. Happy Thanksgiving. Stor kram till dig.

Marika, jo att klä granen i tre dagar tycker även jag låter lite väl häftigt. Hoppas att du får komma hit någongång och fira jul här. Det är otroligt mycket juldekorationer som folk sätter upp i sina trädgårdar jämfört med hemma i Sverige.

Molly, åh tack så mycket. Vad kul att du är här och brukar läsa. Jag kikar ofta in på din sida också för att få inspiration men nu på senaste tiden så har tiden varit lite för knapp för mycket. Även om jag inte alltid lämnar en hälsning så gillar jag verkligen din blogg mycket och du har en otrolig variations förmåga i dina recept. Älskar speciellt alla dina grötrecept. Ha en fin dag. Kram

Millan said...

Men sa skont att ni fick salt i slutandan!! Stort grattis. Forstar att det kanns som en lattnad. Men visst kanns det oftast lite delat nar man vet tat man ska flytta fran ett stalle som man trots allt har trivts pa! Sedan ar ju sjalva packandet ratt sa jobbigt... aven om det ar bra for man far rensat o fixat med grejer som man kanske annars inte tar tag i. Jag tycker ny stallet ser jatte bra ut! Later toppen med pool och gym i huset dessutom. Ar planen nu da att soka jobb for fullt i sverige for att kunna flytta sa fort ni hittat nagot?
kram