Monday, November 16, 2009

Jakt på nytt boende


Nu har våran jakt på temporärt boende börjat. Om affären går I lås så ska vi vara utflyttade tills den 9 december. Vi har alltså inte mycket tid på oss att hitta nytt boende samt att packa ihop hela vårat hem! Det gäller dessutom att packa smart I tre olika kategorier.Dels ska saker packas som inte kommer att packas upp I det temporära boendet, sedan ska saker packas som vi kommer att använda fram tills dess att vi flyttar för gott, och sist ska också saker packas för att säljas/ges bort. C sa just imorse att den här T-gving helgen som kommer I slutet på nästa vecka verkligen är något vi kommer att vara tacksamma over I år. Vi kommer inte att fira T-givning, vi kommer att få packa som galningar istället. Usch jag ser verkligen inte fram emot att behöva gå ignom allt det här på denna korta tid!!!!!!!!!!

Det som är positivt är att det iallfall finns gott om lägenheter att hyra. Här kan man hämta gratis kataloger som ger info om olika lägenhetsområden. Vi plockade upp en sådan I söndags och satte oss ner med varsin kaffe på Starbucks och började pricka för några som vi tänkte åka och kika på. Sedan började vi åka runt. Jag inser mer och mer hur bra och lyxigt vi har bott här under dessa år. Nu känns allt så smått. Men det är nog jättebra att börja vänja sig vid mindre ytor. En hel del av lägenheterna var inte så kul. Vissa kändes ganska mörka och murriga. Vi kollade också betyg från folk som bott I olika av dessa områden. Det var nog väldigt bra att göra. En del skrev att här ska ni inte ens fundera på att bo då hyresvärden inte alls tar ansvar och något annat område skrev någon att det förekommit skottlossning. Vi ska bo I ett trevligt och schysst ställe även om vi bor mindre.Något annat jag kommer att sakna inser jag är det här klimatet. Just nu är det ju dock som allra bäst. Sommrarna är ju ganska obehagliga här men hösten är en av de bästa årstiderna. Igår var det soligt och ca 20 grader. Stabucksen där vi tog varsin kaffe låg précis mittöver glass stället vi åkt förbi några veckor sedan. Vi kunde liksom inte bara gå förbi där utan att ta sig varsin kula. Det kan jag tala om inte var fel att sitta utanför I solen och njuta av ritkigt god glass. Jag tog mörk choklad med hallon i. Gud så gott!!!! Kanske inte världens bästa lunch men I söndags fick det faktiskt bli en glasskula och en kaffe till lunch. Så här glassigt kan man alltså ha det ibland.

Våran mäklare hade ju en lägenhet som är en bostadsrätt om hon köpt I spekulativt syffte innan eknomiska krisen. Hon sa att vi kunde få kolla in den. Den har tydligen stått tom sedan hon köpte den. Vi träffade henne och åkte dit. Men efter att ha varit där insåg vi att här ville vi faktiskt inte bo. Dels låg den ganska off. Man var tvungen att köra ganska långt på en small slingrig väg för att komma dit vilket tog en massa tid. Sedan var själva lägenheten ganska mörk och dessutom var det en fuktskada I taket på badrummet som skulle vara tvunget att åtgärdas. Jag fattar inte heller hur kvinnan tänker. Någon knivskarp business woman verkar hon inte vara. Hon talar om för oss vad hon betalar för denna lägenhet I månaden och sedan la hon på rejält vad vi skulle få betala för detta råtthål. Ehh, tror inte det. Vi åkte vidare och hittade faktiskt ett ställe inte långt från där vi bor nu som såg väldigt fräscht och ljust ut. Vi fick kolla på både en trea och en fyra. Vi har ju tänkt ha minst ett helt rum till förvaring av kartonger och möbler. Det här stället hade också fått väldigt bra och fina betyg från folk som bott och bodde där. Jag hoppas att det kan bli något där.


Här ska vi alltså inte bo. Här vill vi inte bo i våran mäklares bostadrätt. Det var ganska trist område och dessutom var själva lägenheten mörk och murrig.Den låg i markplan vilket jag i för sig inte har något emot men människan säger att folk ibland går förbi och kastar in sina sopor på balkongen. Ehhh??? Vad är det för slags människor som bor här undrar man då? Jag vill inte bo på något sådant ställe.

9 comments:

Saltistjejen said...

Vad glad jag blir för er skull trots att det måste vara stressigt just nu. Men att ni änrligen får huset sålt är ju underbart!!!
Ni komer säkert hitta en lägenhet som ni kommer tycka känns okej även om jag är helt säker på att ni kommer att sakna huset också. Ni har inga funderingar på att hyra ett hus istället? Eller är det för dyrt? Tänkte mest på att ni ju är vana vid stora ytor och ibland behöver det ju inte vara så mycket dyrare än att hyra en större lägenhet.
Lycka till nu med packandet!!
kram!!

Annika said...

KUL att det verkar gå i lås!! Underbart.
Ni kommer att vara så motiverade då ni packar ihop ert pick och pack, tror jag.
Men jag hoppas ju att ni ska flytta HIIIIIT!!!
Radhus då? Kan det vara ngt för er att hyra ett tag framöver?
Jag är säker på att ni kommer att hitta ngt. Absolut! Och denna ggn kommer det nog vara en lättnad att ni inte ÄGER stället.
Nej du, om värmen tycker vi olika :-) men du bor längre söderut då hos dig är det mer väntat.
men hösten i övrigt i detta land är bara så bäst!!!
KRAMAR!!

Victoria said...

Hoppas, hoppas att allt går i lås med försäljningen!! Synd att vi bor så pass långt bort, annars kunde vi kanske köpa en del av de grejor ni inte kan/vill ta med tillbaka till Sverige! Kram!

Marie said...

Lite konstigt av mäklaren att berätta att folk kastar in sopor på balkongen! Det är väl inget man borde berätta?! Lite dumt tror jag...

jag förstår att det kommer vara svårt att bo i en lägenhet när man som ni är vana vid ett enormt hus! Det blir ju lite skillnad. Men när det bara är temporärt så brukar det funka också!

Hoppas ni får en bra lägenhet nu!

Katarina said...

Håller tummarna nu så att affären går i lås!

Desiree said...

Saltis, ditt tips var ju kanonbra! Tack! Jag hade faktiskt inte tänkt i de banorna ännu. Nu sitter jag och söker lite på vad som finns att hyra. Toppen :-)

Annika, ja man får väl se hur det blir med allt men så här långt har vi aldrig kommit innan. Jag tycker dock att den här osäkerheten in i det sista är j-vligt jobbig. Här är det kallt och höstigt idag. Inte så dumt. Hettan på sommaren här gillar jag inte. Kram.

Victoria, ja det är ju synd för vi kommer ju att sälja av en hel del. Synd också för då hade vi kunnat träffats och umgåts :-)

Marie, ja precis. Dessutom berättade hon vad hon betalar för denna lägenheten per månad och sedan vad vi skulle få betala för detta råttbo ute på bondvyshan. Det var en rejäl mellanskillnad hon saftade på. Vi bör nog kunna hitta något som funkar bra för en period.

Katarina, tack så mycket.

Petra H said...

Åh, vad härligt att ni antagligen kommer att få sålt huset!!! Det kändes ju så tröstlöst ett tag, så det är verkligen superkul! Jag håller tummarna!!
Jag vet exakt vad ni har framför er - vi hade en liknande situation med tre olika flyttkategorier när vi flyttade från Bryssel (kategori 1 till PR, 2 förvaring i Bryssel och 3 det som skulle säljas). Vi kommer ju även att ha samma grej när vi flyttar härifrån - det som tillhör lägenheten, det som vi behöver till att börja med i Bryssel och det som ska förvaras tills vi har ett eget boende i Belgien...
Det gäller nog att planera ordentligt med olika listor, se till att alla kartonger får en innehållsförteckning (spara på datorn så ni vet var allt är senare) etc.
Lycka till med både packandet och bostadsletandet!
Kram!

Anne said...

Jag blir också glad för er skull, även om det som sagt är superstressigt just nu. Men jag fortsätter hålla tummarna för att precis allting går i lås nu. Jippie i sådana fall!!! Det var bra sagt förresten, den Thanksgiving kommer ni känna en massa "thanks" inför, för de lediga dagarna lär ni verkligen behöva för att packa som dårar. Men det kommer kännas så skönt sen när ni kommit vidare, jag lovar att DÅ, när ni sen kan slappna av på riktigt och har allting klart med utflytt, inflytt, pack med mdera. Då kommer nog lättnaden att komma, befrielsen över att ha sålt huset och kunna gå vidare.
Klart att ni ska bo fräscht och i ett bra område nu när ni hyr lägenhet ett tag, men samtidigt så tror jag det är smart (som du också skrev om tidigare) att försöka bo billigare och liksom se det mer som ett tillfälligt boende som inte behöver vara superbra utan mer se det som ett mer tillfälligt boende som får bli lite som det blir.
Men samtidigt, det är ju klart att det finns gränser. Man vill ju ändå bo i ett tryggt, säkert och trevligt område där man ändå känner att det känns mysigt och trevligt.
Annars är det där förslaget med att hyra hus inte så dumt heller, det är ju ett rätt vanligt fenomen här (i Sverige är det ju rätt ovanligt man hyr hus).
Av de priser jag sett från vårt område så är hus och lägenhet nästan lika dyra att hyra, hus liiite dyrare men inga fantasisummor. Kanske liknande hos er, kan vara värt kolla upp!!!
Det trista kan dock vara med hus, i alla fall är det så här, att de flesta verkar vilja hyra ut med 6 månaders eller 12 månaders kontrakt som krav. Ni kanske inte vill binda upp er för så lång tid utan mer vill ha månad för månad?

Hur det än blir, så är jag SÄKER på att det kommer att bli BRA. Hur det än blir för er framöver, var, hur, med vad osv så kommer det bli riktigt bra. Jag vet det.

Kramar!

Desiree said...

Petra, tack för tipsen. Jag tar gärna emot smarta tips för att underlätta hela processen. Jo jag tror man behöver tänka till en hel del innan så att man inte får dubbelt jobb längre fram. Men det är nog väldigt bra att ha en innehålls förteckning på varje kartong och listor på datorn och inte bara märka kartonger. Allt måste ju ändå inventeras som ska med kontainern längre fram för försäkiringens skull. Blää vad det är trist med själva packandet. Men men det måste göras. Ja du vet ju precis hur det är och du står ju inför det samma. Har ni börjat leta efter boende ännu i PR?

Kram

Anne, tack så mycket. Jo nog är vi tacksamma över just T-giving i år lite extra måste jag säga. Jag håller på att kolla upp det där med att hyra hus och det vekar inte bli så jättemycket dyrare. Men det är ju det där med hus lång tid man vill binda upp sig. Jag får se vad som är möjligt. Vi kan ju tänka oss att skriva på för något halvår men inte ett helt år. Det ska nog ordna sig på ett bra sätt till slut.

Kram