Monday, April 5, 2010

Amerikanskt Påskfirande

Här fortsätter sommartemperaturerna att gassa. Det har varit närmre 30 grader igår liksom det varit under större delen av påskhelgen. Det ska dock återgå till lite mer normala temperaturer till på torsdag och bli kring 20 grader. Jag har fått rota runt ordentligt i garderoben och försökt ta fram alla mina svala plagg som legat undanstuvade. Ingen vidare lust har man att jobba heller. Man vill helst befinna sig på beachen. Men redan igår var det jobb som vanligt. Ingen kort vecka här inte med någon annandagpåsk. Påsken firas egentligen bara under en dag här och det är Easter Sunday som gäller.

Vi var inbjudna på traditionellt amerikanskt familjefirande hos våra före detta grannar som också är våra goda vänner. Vi har ju näst intill blivit adopterade där så det kändes roligt att vi blev inbjuda på familje påskmiddag. Det blev deras två barn samt Mikes mor, Donna och sedan Donnas bror och fru. Kim hade pyntat vackert med levande ljus och vackra påskägg. Barnen fick varsin stor påskkorg av sin farmor med godis och en liten slant. Detta är Sidneys korg.

Det dukades upp en stor påskbuffé. Kim hade dukat vackert i matsalen med två mindre bord där vi satt ochintog påskmiddagen. Jag och C kom över redan vid ett tiden på eftermiddagen och fick ett par timmar att umgås med Mike och Kim lite innan de övriga gästerna anlände. Det var Donna som hade gjort stora delar av påsmiddagen så hon hade verkligen massor med mat med sig. Det var riktigt gott. Som alltid finns dock det söta inslaget, både skinkan och kalkongen var grillierande med honung. Men det blev riktigt gott.

Jag hittade dessa snygga och annorlunda tulpaner i kruka som jag köpte till Kim. Jag älskar ju tulpaner själv och gillade formen på blommorna samt att de var olikfärgade.
Sadie blev självklart överlycklig då vi kom. Speciellt glad över att C kom som är hennes bästa vän. Alla hundar verkar älska honom. Våra grannar har någon gång sagt att "you must be either half dog och half steak because all dogs love you so much".Den söta lilla påskkorgen som Donna (farmor) gjort till Sidney. Kims ägghalvor och påskprydnader.

Här ska vi precis till att sätta oss till bords och njuta av den goda påskmiddagen som bestod av en gedigen buffé. Här fanns både Honeyglazed skinka och kalkon, potatissallad, ägghalvorna, zuchinisallad, ytterligare en sallad, bröd och ost.


Efter middagen så gick vi ut och satte oss på the front porch och njöt av det härliga vädret. Front porchen är en tillbyggnad som de gjort för bara ett par år sedan. Kim som kommer från Louisiana är uppvuxen med en stor och härlig front porch och ville ha en sådan på sitt eget hus. Det var dock en hel del turer med villaföreningen innan det hela gick igenom men tillslut fick de den. Jag hade själv svårt att tänka mig hur bra den verkligen skulle bli innan den var färdigställd. Men nu är detta helt klart bästa delen av huset känns det som. Här sitter de och softar. Här har man överblick över det som händer på gatan och det händer ofta att någon kommer över och sätter sig en stund och småpratar med dem här.
Mätta och belåtna satt vi och njöt av det vackra vädret på the front porch. Jag och Kim hoppade snabbt upp i deras "hanging bed" den är helt underbart mysig att krypa upp i.


Vi satt här ute på the front porch ända tills skymmningen började falla. Söta Tinkerbell ville också vara med.

Det blev rätt varmt då solen låg på först så Kim fick sätta igång sina takfläktar som hon har där ute. Vi satt där länge och njöt och pratade om dittan och dattan. Jag och C stannade kvar långt efter att de andra gästerna åkt. Vi gick över till Jeff och Liz garageuppfart där de precis kommit hem från att ha firat påsken vid havet. Det blev det vanliga umgänget med grannarna. Man träffas ute på gatan och står och småpratar. Detta spontanan umgänge är det enda vi egentligen saknar med huset. Men annars känns det inte ett dugg konstigt att vi inte bor där längre. Nu kan jag faktiskt njuta mer då jag är där på besök än då vi hade huset och stressen med att försöka få det sålt. Vi inser fortfarande att vi hade en otroligt tur att vi faktiskt LYCKADES få det sålt och få en slant över fast vi gjorde en rejäl förlust. Det finns flera hus i vårat lilla område som gått i konkurs och forecloseure som det heter här och därmed gått tillbaka till banken som nu försöker sälja dem. Det är tragiskt att det ska behöva sluta så för så många.

Vi fick därmed en riktigt mysig påskdag med Kim och Mike och deras familj.

Här är en bättre bild på the hanging bed. Kim har en tjock madrass i den och massor med goa kuddar. Den är dessutom riktigt bred så man kan sitta där med raklånga ben och gunga lagom sakta.

På Kims baksida växer ett exemplar av Red budd tree som är mitt favoritträd. Så här vackra ser de ut just nu och sedan en liten närbild på själva blommorna.

15 comments:

Jenny said...

Vilket mysigt påskfirande ni hade! Och mycket god mat - Jag gillar verkligen honey glazed ham, men kalkon igen kan jag vara utan. Fast det är väl egentligen samma sak som vi svenskar kommer dragande med vår sill vid varje högtid, så har amerikanarna sin kalkon. Vad var zuchinisalladen för nåt, det lät lite spännande? Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Vad trevligt det verkade och mysigt!

Jag gillar den där skinkan med glazed honey, det var en ny upplevelse då jag var i USA.

Ser ut som sommaren är på väg med braskande steg!

Annika said...

Ja, jag säger som tjejerna ovan: Härligt påskfirande ni fick.
Vad fint Kim hade ordnat och fixat. Verkligen!
Stengillar!!
Var det Kim som dekorerade så väldigt inför jul? men sju granar???
Jag älskar både honey glazed ham och kalkon, mmm....
Här är det skitvarmt idag. Kom precis in från min PW, det var 23 grader då jag gick ut klockan 8, det ska bli 30 grader idag.
SOMMAR är det nu, men det ska bli kallare även här. Mer rätt för årstiden, men jag tycker detta är skönt. Det tycker jag...
Härliga bilder du tagit. SOM alltid.
Kramar!!

Inger said...

Trevligt påskfirande, vilken tur att bli adopterad av sådana grannar. Skulle gärna ha en front porch, det ser så trivsamt ut. Den verkar vara rejält tilltagen också.
Vilken värme ni har haft, kommande 20 grader är inte heller helt fel.
I vår del av Sweden har vi haft en skön och solig påsk och all snö är borta. Nu börjar krokusar och scilla sticka upp i rabatterna. Jag är dock väldigt impad av alla era blommande träd, magnifikt!
Vårhälsningar!

Livet enligt Jenny said...

Åh det ser ju helt underbart ut med sommarvärme!! Njut lite för mig med.... Själva stretar vi på i 2-4 plus och regn som kommer underifrån snett från sidan så som det bara kan göra i Göteborg. Men jag klagar inte för snön e i alla fall borta! :)
kramen

Victoria said...

Åh, en sån där front porch vill jag ha, det ser ju helt superdupermysigt ut! Här i våra trakter finns de knappt, vi får nog flytta ner till Key West om vi skulle hitta något liknade i Florida. Kramar!

Desiree said...

Jenny, ja det blev väldigt mysigt och trevligt. Det var iallfall inte en stor hel kalkon utan skivat turkey breast. Zuchinisalladen bestod av både gul och grön zuchini som de skivat och sedan kört i ugnen med någon slags vinegrätt ovanpå. Riktigt god.
Kram

Katarina, just det där med honey glazed är så himla typiskt för södern. Det ska ALLTID var sött eller sötat på något sätt känns det som men det var god helt klart.
Kram

Annika, ja det var kul att få uppleva en äkta amerikansk påsk. Ha ha jo det är Kim som alltid gillar att pynta en hel del. Det var hon som hade sju mindre granar som hon pyntat till jul. Fast tydligen bryr hon sig inte om att klä dem eller klä av dem utan lägger ner dem i sina boxar med kulor och allt på redan.
Shit ja här är det verkligen sommarhetta. Det är helt ok dock så länge den där fuktiga luften inte anlänt. Men jag har inget emot att det ska bli lite svalare på torsdag. Ha det gott.
Kramis.

Inger, vad skönt att ni äntligen blivit av med all snön. Det är väl då det äntligen känns som vår på riktigt. Även om det ännu inte är så varmt så måste det vara toppen så länge man får se solen. Ja det är underbart att vi fått en sådan fin vänskap med våra grannar.
Kram.

Livet enligt Jenny, tack. Skönt som sagt att ni blivit av med snön. Då kommer nog våren rätt snabbt också. Hoppas att ni får lite sol till helgen.

Kram

Victoria, den är heeelt underbar denna front porch. De är väldigt vanliga här i södern kring Alabama, Louisiana, Mississippi. Jag gillar dem jättemycket. Tycker alltid att de ser så mysiga och inbjudande ut då man ser vajande ormbunkar, vita rottingmöbler och gungstolar. På kvällarna kan man se en del som har en lampa tänd som står på ett litet bord som sprider ett vackert och mysigt gultljus. Ser såå vackert och inbjudande ut som sagt.
Kram

Marianne said...

Härligt påskfirande ni har haft! Och vad mysigt att kunna umgås så där avslappnat med f.d. grannarna, att det inte behöver vara så himla pretantiöst. En front porch hade nog passat mig alldeles perfekt.

Honey glazed ham kunde man ju prova att göra sedan hemma i Sverige. Åh, det är en av fördelarna, jag får tillgång till fläsk igen! : )

Kramar!

annebelle said...

Härliga bilder. Jag undrar över en sak:
Är de amerikaner ni umgås med/träffar i södern intresserade av Sverige, er bakgrund, eller är de rätt ointresserade? När jag bodde i USA slogs jag av hur okunniga många var om andra delar av världen, inte minst Europa.

Desiree said...

Marianne, ja det var en helt underbar påskdag. Väldigt avslappnat och en dag att bara njuta av sällskapet och det fina vädret. Du ser att det finns faktiskt massor med fördelar med Sverige också som fläsket och dessutom slipper du städa och torka efter sandstormar ;-)

Kraam.

Annebelle, jag har träffat båda sorter. De som som rest en del och är kunniga, de som inte rest så mycket men varit väldigt interesserade och de som haft noll koll. De flesta är dock interesserade även om de kanske inte har så mycket koll. Ofta blandar de ihop Sweden och Switzerland. Men å andra sidan hade jag inte så mycket koll på vart Alabama låg innan jag flyttade hit. Visst kände jag till USA som land men inte hade jag så mycket koll på de olika delstaterna. Amerikansk geografi har jag lärt mig mycket mer av sedan jag flyttade hit.
Kram

Marie said...

Vilka härliga bilder, vad mysigt med ett riktigt amerikanskt påskfirande! jag gillar verkligen deras porch... sån vill jag ha! :)

Desiree said...

Marie, jag tänkte på dig och tänkte när jag satt där att du hade gillat att sitta där.
Kram

Ullis said...

Vilken trevlig blog jag råkade komma in på helt i misstag!
Länkar till dej, för jag vill även i fortsättningen följa med ditt liv och leverne i Södern.

H. Ullis, som tidigare bodde i North Carolina

Desiree said...

Ullis, tack och välkommen. Du får så gärna länka hit. Kul att du gillar bloggen och att du bott här i södern.

Anna, Fair and True said...

Vilket trevligt påskfirande! Mycket god mat. Jag skrattade åt "half dog eller half steak"! =D