Sunday, April 25, 2010

Lördag med regn och åska

Jodå det dåliga vädret kom enligt prognosen.Det kom in ett rejält åskväder med dunder och blixtar redan på fredagkväll. Jag kände att lågtrycket var på väg för jag fick en sådan huvudvärk på fredagkvällen. Underligt det där med att lågtryck kan göra att man får just huvudvärk. Blixtar och rullande muller om vart annat. Det var förvisso ganska mysigt att sitta inne och bara lyssna på åskan en stund. C vile åka och fota blixtar så han åkte iväg efter middagen men jag valde att stanna hemma och krypa ner i sängen och kolla på tv istället. Det verkade dock som det slog ner en blixt i antennsystemet för plötsligt försvann bilden på alla kananlerna. Det gjorde mig inget för då hade jag redan kollat en bra stund och kände att det var sovdags i vilket fall som helst.

Lördagen var sedan en gråmulen dag där regnskurarna stod i kö efter varandra. Det kom ömsom ösregn och ömsom duggregn, men blött och grått hela dagen. En riktig innekurar dag. Jag fixade lite praktiskt hemma på förmiddagen och sedan åkte jag en sväng till Barns and Noble, bokhandeln. Där kan man alltid roa sig. Jag strosade mest omkring och bläddrade i både böcker och tidningar. Rogivande och mysigt.


Barns and Noble, en underbar bokhandel där man alltid kan få sig en trevlig stund.

Gick en kort sväng in på GAP och fyndade ett par jeans shorts. Dessa var nämligen på 30% rabatt.

Åt sedan god middag med C. Jag hade gravat lax som vi åt till förrätt som blev väldigt lyckad. Vi kollade sedan på filmen Australia med Nicole Kidman. Helt ok rulle, underhållande men inte en kanonfilm. Men den var helt tillräckligt bra för en åskig lördagkväll. Medans vi kollade på filmen hörde vi faktiskt hur tornadolarmet satte igång. Då tjuter det i en siren som hörs över hela området. Det tutade en stund. Vi kollade på väderhemsidan vart ovädret var på väg och det var som tur inte på väg åt vårat håll. Jag läste dock i DN på söndagen att det var flera som hade dött i Mississippi pga av tornados som dragit fram under lördagen. Här i Birmingham har vi som tur är bergen som omringar stan som skydd. Även om alarmet tutar så jag under våra snart fyra år här aldrig varit med om någon förstörelse orsakat av en tornado här kring B-ham.

Men efter regn kommer solsken som det sägs och det stämmer verkligen. Söndag morgon vaknade vi till en klarblå himmel och sol som lyste in genom fönstrena. Åh så härligt det kändes. Vi bestämde oss för att åka iväg på en lite länge utflykt ca 2 timmar norr om Birmingham upp till Bankhead National Forest och Sipsey Wilderness. Men detta tar jag mer om någon annan dag. Jag är dock jätteglad att vi kom iväg hit. Jag kan lätt konstatera att detta område bjöd på ett av de allra vackraste naturupplevelserna här i södern som vi varit med om hittills. Vi konstaterade båda två att hit måste vi igen även om det tog 2 timmar att köra dit och sedan två hem förstås. Men absolut värd resan många gånger om.
9 comments:

Saltistjejen said...

Oj vi hade tvärtomväder i helgen. Vackert i lördags men regn igår. Så det kasnke var ert regn som vandrade norrut. Jättehemskt med tornadon tycker jag. Tur att ni klarade er undan. Och jag ser fram emot inläggget om er söndagsutflykt! Det låter som om den var något i särklass! KUL!
Ha nu en riktigt bra vecka!
Kramar!

Annika said...

Ja, vi fick ert väder igårkväll. Inte kul.
Precis som du får jag också huvudvärk (i högra tinningen) vid åska...
Tornados är verkligen otäckt. Hörde att de minsann slagit till i södern.
usch.
Tur att den inte drog över er. Just tornados har jag nästan en panisk skräck för. Läskigt nog att höra larment tjuta, kan jag tro.
Trevlig hel hade ni iallafall.
Australia var sådär, tycker jag. Länge sen jag såg den nu. OK rulle en lördag, som du säger.
ja, B&N är underbar. LÖÖÖÖV that store.
Kram!!

Petra H said...

Jag har också ett väderkänsligt huvud och det är ofta jobbigt i Bryssel på somrarna som kan vara kvava och fuktiga. Jag kände inte av det lika mycket i PR även om jag ibland märkte att jag fick väldigt låg energi när det var rejält kvavt.
Innekurarväder kan dock vara riktigt mysiga och att sitta på en mysig bokhandel låter som en perfekt aktivitet!
Jag tänkte på dig när jag hörde om helgens tornados och funderade just om larmet gått igång. Har ni en källare att gå ner i om det behövs på det nya stället?
Jag har inte sett Australia, det känns som det var evigheter sedan jag kollade på film överhuvudtaget!?
Kram!

Desiree said...

Saltis, ja ha ha det blev verkligen tvartomvader for oss. Det kanns fortfarande laskigt med just tornados. Tycker inte om nar larmet borjar tjuta.
Kramis

Annika, tycker det ar sa hemskt for dem som drabbas av tornados. Aven om man klarar sig med livhanken i behall sa ar det ju valdigt hemskt att mista sitt hem pa det sattet. Usch ja, tornados kommer jag inte att sakna. Verkar som det ar manga som far huvudvark just vid lagtryck. Jag vet inte riktigt vad det beror pa. Yeees det vet jag att du LOVE just den bokhandeln. Den ar helt underbar!
Filmen kollade vi faktiskt inte klart pa. Orkade inte sitta uppe tills slutet och igar hade vi inte tid. Sa bra var den inte att jag kanner att jag promt maste se slutet.
Kramis.

Petra, du har helt ratt i att bokhandeln blev perfekt nar det var sadant innekurar vader. I lagenheten har vi ingen kallare att ta tillflykt i. Det blir istallet att krypa ihop i badkaret eftersom badrummet ar det enda rummet utan fonster sa att man inte riskerar att traffas av glasslitter. Jag tror det dar med film gar i perioder. Nu kollar vi lite mer film men forrut kollade vi aldrig.

Fröken Anki said...

Ojdå , det kanske är rester av det vädret som är här då. Jämngrått och regnigt, ingen storm dock.
Jag får också huvudvärk när det är åska på gång, tänk att lågtryck påverkar kroppen så. Helt rätt att stanna hemma i sängen då.

Bokhandlar här i USA är verkligen nåt extra. Jag kan också spendera lång tid där, gå runt och bläddra och kanske fika lite. Mysigt!

Ser fram emot att läsa om er söndagsutflykt.
Ha en skön måndagskväll!
kram

Christoffer said...

Nu har man följt din blogg så länge att man tänker synonymt på dig och Talladega när det talas om AL : )

Det är tragiskt att folk fått sätta livet till över i Mississippi men andra sidan tur för er att ni är skyddade och att de bara blev mindre virrvelvindar när de kom över gränsen.

Vad otäckt det måste kännas om man bor på en osäkrare plats än vad ni gör och man hör sirerna, att nu kanske våra grejer flyger i luften :O

Kram

Desiree said...

Fröken Anki, verkar som om vädret som drabbat oss här under helgen dragit vidare norrut till er andra. Men idag har det varit ganska grått och nästan lite småkyligt och blåsigt. Hoppas ni får finare väder imorgon.
Kram

Christoffer, :-)
Det tar jag som en komplimang i särklass att du tänker synonymt på mig och Talladega för jag vet ju att du gillar Talladega mycket.
Ja det är verkligen tragiskt att tornados orsakar så mycket lidande, förstörelse och till och med liv som spills. Dessa naturfenomen får man ha mycket respekt för.
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Vilken skön kväll du fick hemma när vädret var sådär. Det kan vara riktigt skänt att bara vara, är p topp. Speciellt när vädret inte är på topp!

Den filmen har jag inte sett, men jag ser sällan filmer, de fungerar däremot bra som sömnmedel, numera.

Taina said...

Vilken tur att det inte blev SÅ hemskt hos er. Tänkte faktiskt på er när de visade på Weather Channel och de kan ju verkligen TA I när de ska berätta om vädret. Det blir så dramatiskt så det låter som jordens undergång typ.Vi hade en solig lördag men en regnig söndag. Utan tornados dock ;)

Kram