Friday, April 9, 2010

Fredagstema-Naglar

Taina har valt ämnet Naglar som dagens tema. Här i USA eller i södern iallfall så tror jag att de allra flesta kvinnor går till nagelsalong och får sina naglar fixade. Det finns hur mycket nagelsalonger som helst! Känns som om det finns en runt varje hörn i princip. Jag vet inte hur alla dessa salonger överlever men de verkar de göra. Men själv har jag faktiskt aldrig gått och fått mina naglar fixade medans vi bott här. Jag är inte en sådan tjej som går runt med långa och tjusiga naglar. För mig skulle det bara vara opraktiskt. Dels jobbar jag på labb och sätter på mig skyddshandskar flera gånger varje dag och dels gillar jag att stå i köket och lagar en hel del mat och då skulle det inte heller funka något vidare med långa naglar. Jag har aldrig varit en tjej som varit interesserad av just långa och tjusiga naglar heller. Jag filar på mina naglar då det behövs och ser till att hålla dem rena, snygga och korta. Har inte heller tid eller lust att prioritera besök på nagelsalonger varje vecka. Jag målar inte ens naglarna på händerna för jag tycker att färgen ofta börjar flagna allt för snabbt pga av allt man gör med händerna. Ibland kör jag med något klarlack för det syns inte på samma sätt då det börjar flagna. Däremot målar jag tånaglarna istället. Men att gå till salong och få pedikyr gör jag inte heller. Jag skulle mycket hellre få en massage än en manikyr eller pedikyr om jag skulle välja. Men här verkar många som sagt gå och få manikyr regelbundet.


Jag har inte så mycket att säga om naglar egentligen. Det har kommit in en skön och efterlängtad kallfront här. Vi har ju haft nästintill sommartemperaturer här några dagar och det känns som om våren gått för snabbt. Imorse var det klart och krispigt med kyla i luften och ca 10 grader. Temperaturen kommer dock att gå upp till ca 20 under dagen. Mycket mer lagom istället för 30 som vi haft senaste dagarna. Jag hoppas att våren bromsas upp lite så att man får njuta av allt vackert som blommar. Några direkta planer för helgen har vi inte just nu så vi får se vad det blir. Jag hoppas ni alla får en riktigt skön helg.HAPPY FRIDAY

10 comments:

Annika said...

Otroligt att alla salonger går runt, för det finns ju en sådan uppsjö av dem!!
Otroligt!!
Men, jag nyttjar dem inte heller. Fixar mina naglar själv.

VI har en kallfront här nu. Underbart skönt att gå ut och gå imorse i 11 grader. Det ska bli 15 idag.
Hellre det än 35 den hör tiden på året.
ha en superfin helg!
Kram!

Taina said...

Här där jag bor, kryllar det också av salonger och de flesta har riktigt snajsiga naglar. Till och med tonårsdotterns kompisar går på manikyr regelbundet. Vet att det är billigt men inte HUR billigt. Ska nog prova.

Jag tror att att det är fler av oss som ändå reflekterar över sina naglar mer än vi tror. Speciellt när vi "går ut" och ska sitta där och hålla i bestick eller ett fint vinglas. Visst vore det läckert med ett lillfinger som pekade rakt ut och att den dessutom pryddes av en snygg nagel. De syns ju hela tiden. Sedan kan jag hålla med om att det kan vara opraktiskt ibland om de är långa och väldigt fula när lacket flagnar. DET ser illa ut tycker jag.

Hoppas ni får en lugn och skön helg!

Saltistjejen said...

Visst är det skönt med lite kyligare väder! jag tycker också det är hräligt för i två dagar har vi satt igång ACn nu! Otrolgit! i april!!!
Idag har vi regn men i helgen ska det blir bättre tror jag. Om än svalare.
Här finns också hur många nagelsalonger som helst och jag kan verkligen inte förstå att de inte går i konkurs. men det verkar ju finnas kundunderlag.
Ha en fin helg nu!
kramar!!

Marianne said...

En gång i tiden hade jag alltid läckert långa och rödmålade naglar, men icke nu längre. Orkar inte och dessutom är det supersvårt att skriva snabbt på tangentbordet. Just nu har jag längre naglar än på många herrans år, men de åker nog snart : )

Ha en jätteskön helg!
Kram!

Desiree said...

Annika, kanske är det lite svenskt att ändå fixa själv. Även om det inte är så dyrt att få dem fixade så känner jag att jag dels inte är den typen av person som ägnar mig åt naglarna på det sättet och dessutom känner jag att jag inte har tid att springa på nagelsalonger varje vecka. Skööönt att du får lite svalka också. Have a good one.
Kram

Taina, förmodligen är det så att det kryllar av nagelsalonger överallt här i USA. Du får ta och prova och berätta. Du har helt rätt i att man tänker på sina naglar speciellt då man går ut och vill vara lite fin eller sitter bland andra som har jättefina naglar och själv har man enkla hemmarfixar naglar. Hade man ett jobb där händerna syns mycket eller är viktiga så kanske man skulle gå på regelbunden manikyr.
Ha en skön helg.
Kram

Saltis, yes mycket mer lagom med lite svala vindar. Jag ÄLSKAR de där svala krispiga morgnarna med sol och blå himmel. Ah det är en ljuvlig start på dagen. Ha det gott.

KRam

Marianne, det lätt flott men precis som du säger så blir man kanske med åren mer praktiskt lagd än vad man är fåfäng ;-)
Kraaam.

Katarina på Filippinerna said...

Varmt med regnskurar morgon och kväll, typiskt Malaysia väder, skulle jag tro!

Naglar,, när jag bodde i Sverige gick jag aldrig till någon som fixade naglarna, det var ju det man gjorde själv på söndagsmorgonen, dvs. hålla naglarna korta, fila dem och skrubba fötterna och mjukrengörande lotion.

Idag går jag i sandaler vareviga dag och bryr mig mer om mina fötter idag än när jag satt in dem i mer slutna skor.

Idag går jag var tredje vecka för fotvård, dvs, fotmassage med reflexologi, fotskrubb, manikyr och pedikyr. Att bli ompysslad och både ha tid och råd med servicen, gör att jag börjat gå till denna salong som faktiskt samtidigt brukar göra en hårinpackning på mitt hår som har en tendens att bli torrt av vattnet med alla kemikaleier i. Superskönt!

Fotvård och handvård med massage är billigt för en svensk, ca 40 kronor, för 2 timmars behandling.

Däremot är det få kvinnor som här använder sig av lösnaglar med alternativa dekorationer.

En av de roligaste sakerna med att bo i Asien är att få tillgång till alla alternativa behandlingsformer. Min favorit är en japansk fotmassage, Tonton massage, en form av fotakupressur.

HeLena said...

Jag klipper mina naglar. Målar bara på semestern...

Desiree said...

Katarina, jo jag har förstått att manikyr, peidkyr, massage och sådant är riktigt billigt och prisvärt i just Asien. Jag skulle mycket gärna gå på sådant regelbundet. Jag minns att vi provade på lite sådant då vi var i Thailand. Hur nice som helst. Låter underbart skönt det du går på. Ha det bra.
Kram

HeLena,jag målar tånaglarna nästan hela tiden men händerna får oftast vara naturella eller med bara klarlack.

olgakatt said...

Det börjar komma allt fler nagelsalonger i Sverige också - fattar inte heller att dom kan gå runt!

Anna, Fair and True said...

Jag önskar att vi hade fler nagelsalonger här i Sverige, i alla fall fler som hade billiga priser. Men här ses ju manikyr fortfarande som en lyx. Men det finns billigare ställen också som bara gör en enkel grej. Det behöver ju inte vara värsta spagrejen liksom. Jag är periodiare vad gäller nagelbitning men om jag fixade dem på ett ställe då och då skulle jag nog vara bättre på att låta bli dem.