Friday, April 23, 2010

Imse vimse spindel

Här kommer några av C´s bilder som han tog med nya kameran då vi var ute i söndags. På bilden ovan ser det verkligen ut som om spindeln hänger i tomma intet.


Imse Vimse Spindel klättar upp på tråden...(Går jättebra att klicka på bilderna för att få dem större).

Dess nät är verkligen ett konstverk i sig. Så vackert och intrikat vävt.

Nog är det grönt nu här. Alla de vackra blommorna och blommande träden är slut för denna gången men grönskan har kommit på fullt allvar. Ha en riktigt skön fredag och en fin helg.


HAPPY FRIDAY!

16 comments:

S w e F l o said...

Åh vilka vackra bilder! Verkar som om kameran verkligen var ett lyckat köp! Den där spindeln ser ut att vara en Golden Silk Orb Weaver, ibland också kalald Banana Spider. Dock en ganska liten sådan. Den ska tom vara dödlig, men så farlig är den nog inte. Finns gansla många sådana här, fast jag brukar oftast se den varianten som har mer ett rödbrunt underrede, den gröna är verkligen vacker! Han en underbart trevlig helg, här ska vi få det riktigt varmt och sol!

Saltistjejen said...

Så vackert det är hos er nu!
och vilka superfina bilder! Hoppas ni är nöjda med kameran men det borde ni vara med tanke på vilka fina bilder ni tar! :-)
Imse-Vimse är dessutom en av E´s favoritsånger. fast den engelska versionen då... ;-)
Itsy bitsy spider...
Kram!!

Petra H said...

Wow, vilka bilder!! Kul att kameran är så bra.

Annika said...

Jag blir så j-a avis på er kamera. Eller kanske på Cs sätt att ta bilder.
Nej, Desiree---JAG ska också skaffa en SLR!
Det blir liksom annorlunda med bilderna. Ett djup. Om jag tar macro med min kamera blir det liksom aldrig så där.
Skitfina bilder.
Hälsa gå så GOTT och ha en fin helg!!!
KRAM!!

Anne said...

På ren svenska, fan vilka bra bilder. Helt fantastiska. Det här är proffsbilder alltså, hög nivå.
Apropå bra saker. Har gjort vitchokladkakan nu, helggott. Har faktiskt redan smakat en bit...Den var superdupergod, jag kommer att göra den igen. Tyckte om mixen med jordgubbar, choklad och kokos. Du är verkligen bra i köket, dina ändringar från orignalreceptet var ju helt klockrena kombinationer.
Ha en riktigt skön helg!

Marianne said...

Otroligt vackra spindelbilder! Det är ju nästan så man gillar spindlar när man ser dem. Fast bara nästan. Absolut bara nästan! : D

Kram!

Marie said...

Härliga bilder! Fast jag tycker det är lite läskigt med spindlar.... iiihh!

Om du vill ha större bilder på bloggen så kan jag tipsa om http://awomanalifeablog.blogspot.com/2009/09/hur-man-forstorar-bilder.html där hon enkelt beskriver hur man kan förstora bilder på bloggen!

Trevlig helg!

Freedomtravel said...

Alltid så gröna vackra bilder! Man kan ju tro att du bor i en regnskog ju ;)

Desiree said...

Sweflo, vad kul att du kan namnet på dessa spindlar och en del om dem. Det var jätteinteressant att höra. Tur att vi inte fick några bett då om den är giftig, usch. Det man inte vet mår man ibland bäst av.
Kram

Saltis, ja nu är det verkligen grönt och frodigt här alla gånger. Jag förstår att det är E´s favvis sång. Den är fin speceillt om man gör fingerrörelserna till förstås.
Kram.

Petra, tack ja vi är otroligt nöjda med kameran. Det var ett riktigt lyckat köp.
Kramis.

Annika, det märks att optiken på den här kameran är mycket bättre. Den tar bilderna till en helt annan nivå som inte går med min mindre.
Kram!

Anne, vad kul att du gillade bilder så mycket. Det får jag ta och förmedla till C. Han kommer bli jätteglad över det du säger.
Yummi, kul att du gjort kakan och testat lite. Jag tog ut den ur ugnen och kände på en gång att this is F... darn yummi kunde jag inte låta bli att säga till C. Vi åt upp hela på en kväll. Ibland måste man liksom få gå loss på saker och ting bara för att det är så gott. Kul att du gillade den.
Kram!

Marie, tack för tipset om att få lite större bilder och länken. Det ska jag gärna ta och kika på. TYcker ibland att bilderna blir små på blogger fast man väljer största formatet.
Kram.

Marianne, spindelskräck har vare sig jag eller C. Men om man inte gillar spindlar så förstår jag att det kanske inte är så behagliga bilder.
Kramis.

Freedom Travel, när vi var här kändes det faktiskt nästan som man var inne i någon regnskog. Det var så himla grönt och frodigt. Det är väldigt grönt i Albama. Mycket skog och massvis med klängväxter överallt som växer vilt.

Charlie said...

Min första kommentar! Bilderna är helt fantastiska. Vilken trevlig utflykt ni måste ha haft. Alabamas Tourist Board skulle behöva era bilder!

Kakan: är det ett onsdagsrecept?

Desiree said...

Charlie, tack så mycket. Så himla kul att det är så många som gillar dessa spindelbilder. Ja kakan var tänkt som ett onsdagsrecept men blev inte det för jag skrev om annat istället men jag skickar dig jättegärna receptet om du vill precis som jag skickade det till Anne.

Fröken Anki said...

Oj vad grönt! Sommargrönska liksom.
Jättefina bilder. Tycker om spindelnät på bild, men inte så mycket i verkligheten.

Trevlig helg!

Desiree said...

Fröken Anki, ja sommar grönska är det verkligen här. Våren har nu passerat och det har blivit sommar.
Kram

Ulrika said...

Hej! Hur har det gått för er med alla tornados i helgen?
Hoppas allt är bra!
KRAM!

Anonymous said...

世間事沒有一樣沒有困難,只要有信心去做,至少可以做出一些成績。......................................................

Anna, Fair and True said...

Coola bilder!