Wednesday, April 14, 2010

Liten Söndagsutflykt och lite nytt i köket

Det blev en liten utflykt i söndags. Det var ju strålande väder. Nu när allt precis slagit ut är det också som allra vackrast här nere i södern. Vi tog och åkte till en statepark som ligger ca 30 minuter från där vi bor. Med oss fick vi också familjen G´s båda småtjejer nämligen lilla Sidney och vovven Sadie. Det blev en härlig och fin promenad i grönskan.
Här kommer de tre musketörerna gående.


Vårbäckarna porlade och skogsstigen var som en grön tunnel.

Älskar det gröna och att det finns mycket vatten här. En hel del folk stod och fiskade i ån.


Lite vackra blommor passerade vi också som växte i skogsbrynet och längst med stigen.

Vi passerade några stycken olika hantverksstugor där de visade hur man flätade korgar och drejade olika keramik föremål. Att kolla när mannen nedan målade på sin vas som han höll på att deja tyckte Sidney var jättespännande.

Inne hos the Potter kunde man stanna till och se hur de drejade och gjorde vackra keramik föremål.


Här i Tannehill statepark finns också byggnader kvar som en gång i tiden tillhörde den gammla masugnen som brukades här. Kring Birmingham fanns flera olika masugnar där man framställde järnmalm från mitten på 1800-talet. Flera av dessa gammla masugnar finns ännu kvar som museum.


Lite nya köksprylar har också inhandlats. Min älskade stavmixer gick nämligen sönder här förra veckan så därför åkte jag och köpte en ny redan nu under helgen. En stavmixer har jag upptäckt är ett fantatiskt litet verktyg. Numer skulle jag inte kunna klara mig utan den. Den är toppen om man gör soppor som man ska reda. Jag har den också till att göra diverse röror som bönröror och färskoströror gjorda på keso som bli jättegott som pålägg eller att dippa i. Den jag hade innan var också en Cusininart så det blev en ny identisk med den jag hade tidigare. Jag tror att jag gjorde misstaget att köra den lite för hårt så att den brändes sönder.

Sedan har jag också köpt mig en mandolin (nej inte instrumentet som man spelar på utan en sådan här). Den kan man skiva riktigt tunt med och man kan också skiva roliga former på grönsaker av olika slag. Något jag också gillar på denna mandolin är att man kan ställa in tjockleken så om man vill ha lite tunnare eller tjockare skivor. Jag blev sugen på en mandolin redan förra sommaren då jag var i Sverige och åkte och kollade på dem där men blev förvånad över hur pass dyra de var. Denna som jag köpte kostar lätt halva priset mot dem jag tittade på i Sverige.

Annars så har sommarvärmen kommit eller iallfall börjat komma känns det som just nu. Den fuktiga hettan har tack och lov ännu inte slagit till men senaste dagarna har det blivit upp emot 30 grader på eftermiddagen. Nu åker jag till jobbet utan någon som helst jacka eller ens tröja. Det behövs inte. Har plockat fram mina svalare kläder i garderoben. Har också precis fått ett par nya fina sköna Ecco skor. Sommriga och svala. De var på halva priset så det blev rena fyndet. Nu är det grönt precis överallt och grönare lär det bli.

11 comments:

Saltistjejen said...

Vad underbart ni har det nu! Så vackert med den skira grönskan och jag gissar att temperaturen är sådär lagom! Inte för varmt än.
Kul med nya köksprylar också!
Kram!

Desiree said...

Saltis, ja nu är det verkligen vackert här nere. Skönt väder också, alldeles lagom. Jag önskar att det inte blev varmare och fuktigare än så här. Ha en fin dag.

Kram

DILA said...

Vilken härlig grönska! Här hemma har vi inte kommit lika långt men det börjar spira i naturen. Jag älskar också stavmixern, omubärlig i köket.

Kram Dila

Taina said...

Åh en masugn! Ja jag vet, men jag älskar gamla masugnar som står kvar. Tänk att få gå runt dessa gamla "hyttor" och föreställa sig hur det var förr när de framställde tackjärnet. Så mycket historia det doftar kring dessa. Oftast hittar man dem i fina miljöer också och nära vattendrag. På tal om vattendrag, så finns det nog inte ett enda som Maken inte känner till här vi bor. Han är nämligen STOR fiskare och väntar på den officiella startdagen som går nu på lördag.

Riktigt fina bilder!

Kram

Desiree said...

DILA, hej det var länge sedan. Hoppas att allt är bra med dig. Just nu är grönskan i sin allra vackraste skrud. Jag älskar det där nygröna fina.
Kram

Taina, tack kul att du gillade bilderna. Det som är synd här i Birmingham är att det finns så lite vatten. Jag och maken har insett hur mycket vi gillar och saknar vattendrag av olika slag. Denna lilla bäcken är inte mycket. Skulle så gärna vilja bo vid havet eller en stor sjö eller något sådant. Vill inte bo mitt i landet igen.
Kram

Annika said...

Så softa och mysiga bilder.
Den där skira grönskan är ju helt och hållet ljuvlig!
Älskar den här tiden.
Vad varmt ni har. Här det perfekt nu, 24 grader mitt på dagen.
Jag vill också ha en mixerstav. Var köpte du den?
Antar att de finns överallt.
Kram!!

Marianne said...

Vilken härlig söndagspromenad! Det ska bli skönt också i Sverige, att kunna ta sådana där promenader. Det gjorde vi ofta i Istanbul, men här finns liksom inte den sortens natur.

Håller med om att stavmixern är oumbärlig. Stavmixern, riskokaren och kniven.

Kram!

Desiree said...

Annika, stavmixer skulle du gilla. Denna kopte jag pa Bed, Bath and Beyond for under 40 dollar. Sa smidig om man ska gora dipproror av olika slag och soppor.

Kram

Marianne, annu nagot som du kommer att gilla mycket med Sverige ar alla skogspromenader du kommer kunna ta. Det ar verkligen unikt i just Sverige att genom allemansratten kunna ga i naturen sa som man kan dar. Jag saknar det ocka. Att bara kunna satta pa sig skorna och ga ut istallet for att planera, hoppa in i bilen, aka ivag till en statepark osv.

Kram

Marie said...

Vilken härlig utflykt! Shorts o klänning, det går man inte direkt runt med här i Sverige för tillfället! :)

StrandMamman said...

Vad härligt ni har det ute i naturen nu!! Njut!

Anna, Fair and True said...

Då har man lärt sig något nytt! Visste inte att en sådan hette mandolin!