Sunday, April 11, 2010

Lördag med premiärgrillning

Lördag morgon bjöd på en kylig start. Men det var alldeles klart med en vacker blå himmel. Solens första ljus lockade. Jag bestämde mig för att sticka ut en kort vända med kameran medans C fortfarande låg kvar och sov så sött i sängen. Just nu är vädret helt perfekt. Det är som en underbar svensk sommar. Sol och ca 24 grader. Alldeles lagom enligt mig. Luften är fortfarande torr och fin. Så här kunde det få vara hela sommaren lång här för min del. Men det gäller att njuta nu innan fukten och hettan anlänt. Luften var riktigt kylig och jag fick jogga lätt för att hålla värmen. Händerna blev alldeles kalla. Det var nästan så jag hade behövt ett par vantar. Det kan ha varit ca 5 plusgrader ute vid 7 tiden då jag stack ut. Passerade poolen där en lätt dimma låg över vattenytan . Allt var så där fräscht och krispigt. Återvände hem någon timme senare och kröp ner i sängen igen brevid C och värmde mig under de goa täcket en stund.

Lördag eftermiddag fixade vi lite med våran uteplats. Vi tog fram grillen och på kvällen grillade vi fisk (Red Snapper) som blev jättegod. Vi åkte också iväg och handlade lite örter som jag planterade i en stor kruka. Perfekt att ha tillgång till färska örter. En lite större uteplats är nog något jag absolut kan nöja mig med då vi flyttar hem. Jag behöver nödvändigtvis inte ha en stor trädgård. Det räcker med en plats där man kan sitta utan att det blir för trångt, där grillen kan stå och där man kan ha lite krukor med blommor och örter. Det funkar fint för mig.

Till den sedvanliga veckohandlingen så inhandlade jag också en ny fräsch bukett med blommor. Gillar att kosta på mig en bukett med färska blommor. Det är något jag blir glad av varje gång jag ser den.

Lördag kväll avslutade vi faktiskt med att spela spel. Något som både jag och C älskar är just rese och geografispel. Vi har ett spel som heter När och Fjärran som faktiskt är lika kul varje gång man tar fram det. Denna kvällen var det verkligen C´s kväll. Han svarade rätt på alla frågor hela tiden.


Morgonen var så där klar och vacker. Luften var kylig och härligt krispig. Jag passerade poolen där det låg en lätt rökridå över vattenytan då det varma vattnet mötte den kalla luften.

Den vackra Dogwooden som blommar nu. Den blommar kort men intesivt här i södern just nu.


Vi rullade fram grillen som stått i garaget under vintern. Nu är det grilltider här igen. I lördags grillade vi jättegod fisk och söndagen blev kyckling på grillen. Det visade sig att det verkligen var dags att ta fram grillen och damma av den. Det krävdes faktiskt mer än att bara damma av den. C tog sig an att städa den. Brännaren hade delvis rostat sönder så vi fick köpa en ny sådan. Jag har också planterat och köpt lite färska örter som jag satte i denna stora kruka.


En vacker och fräsch blombukett. Vill alltid ha en fin bukett med snittblommor. Tycker att det ger både glädje och trivsel.

8 comments:

Christoffer said...

Jag lever :-/ Som vanligt fått ta hand om mig själv lite.

Försökte skriva tidigare men posterna verkade inte komma fram eller synas så hoppas det inte kom en massa på en gång.

Underbart att alla börjar ta fram grillen även över i AL. Själv har den inte kommit fram än även om man kan känna smaken av grillat i munnen.

Kram

Inger said...

Låter som en härligt skön och avslappnad helg. Skulle också gärna nöja mig med en härlig uteplats. Vår trädgård är fin, men stor.Poolen, hör den till ert bostadsområde? Det ser fint ut. Dogwood, undrar om det var det vi såg i Tennessee i maj förra året. Så fina mindre träd med de mest ljuvliga blommor. Ingen kunde tala om vad det var för träd.
Må gott!

Marianne said...

Härligt att ha plockat fram grillen! Vi sa just det att den nog får plats i hörnet på balkongen, så det blir nog att vi lyfter upp den i stället för att ordna en uteplats på baksidan där det ändå är rätt trist.

Kram!

Annika said...

Ja, blogger verkar strula ännu en ggn, precis som Christoffer säger, suck.
hatar bloggstrul...

men er helg var icke strulig!! HÄRLIGT!!
NU är vädert så perfekt det bara KAN. Vi har liknande som ni med 24 grader, strålande sol och torr luft. perfect!!
Vackert ute så det gör ont. Azalean har börjat blommanu också.Känns som om allt blommr så tidigt iår, tycker du det också?
Dogwooden står i sin vackraste skrud.

Vad gott att grilla snapper. Peter och jag sa just att vi måste ta oss UR kött och kycklinggrillningen och börja grilla annat också.

Härliga bilder!!!

Kramar!!!

Desiree said...

Chistoffer, heeej det var länge sedan. Synd att blogger har strulat för dig. Jag har även själv haft en del problem med att lämna kommentarer på vissa bloggar ibland. Yes här är det grilltider nu. Det är sååå gott. Vi ska se till att köpa en ny ännu större grill att ta med oss hem i kontainern. Hoppas du har fått smaka lite på våren även om det gått långsamt i Sverige.

Kram

Inger, ja poolen hör till vårat bostadsområde. De som bor i vårat lägenhetsområde har fri tillgång till den. Här kommer bli skönt att ta sig ett svalkande dopp längre fram. Dogwoods är sååå vackra. Underbart att ni fick chansen att njuta av dem då de blommar.
Ha en bra dag.

Marianne, det låter som en bra idé att lyfta upp eran grill på balkongen. Den blir ju betydligt mer lättillgänglig då så att ni smidigt kan grilla.

Kram

Annika, yeees så perfekt väder just nu. Jag såg i helgen att Azaleorna också kommit igång stort här. Blommar så vackert i rött, rosa och vitt överallt just nu. Grillen är toppen det bli ju himla gott och man kan ju grilla det mesta. Grilla fisk går utmärkt. Har du provat att grilla de stora fina räkorna som finns här. Jättegott som grillspett. Grönsaker och även frukt blir gott på grillen. Jag och C får passa på att njuta av sådant som Red Snapper för det finns ju inte i Sverige.

Kraam

Taina said...

Oj, våra grillar står ute året runt. Men de har skydd över sig. Ja, jag skrev grillar. Min man är nämligen tokig i att grilla. Sommar som vinter. Mest röker han, typ ribs och fisk. Blir gott!

Så ni har såpass kallt på morgonen? Då är det skönt med en liten springtur. Jag sprang tidigare på morgnarna, men numera blir det ofta under lunchen eller kvällar. På helgerna kan det bli långpass på förmiddagarna.

Ha en fortsatt fin dag!

Desiree said...

Taina, kul att ni har flera grillar. Låter gott att kunna göra rökta ribs och sådant. Mums jag skulle gärna vilja komma hem till er på middag. Jag springer inte så ofta på morgonen numer men det händer när det är extra fint väder. Ha det bra.

KRam

Anna, Fair and True said...

När och fjärran är kul! Och vad härligt det låter att du kröp ner hos C efter löpningen :)