Tuesday, April 20, 2010

Onsdags mix

Nu har jag anmält oss till Netflix och en testperiod där. Man hyr alltså DVD filmer via nätet och sedan skickas de direkt hem till ens brevlåda. Det finns flera typer av abonnemang men jag valde ett där man får en film i taget hemskickad och sedan skickar man tillbaka den. Så snart den är tillbaka så skickas nästa film till en. Man gör enkelt en lista där man lägger till filmer kontinuerligt. Man kan även förboka filmer som ännu inte kommit ut. Det smidigaste är att man kan sitta i lugn och ro hemma när man har tid och kolla igenom deras site och bibliotek med alla filmer och sedan göra en lista. Man behöver inte åka till videobutiken och stå där och vända och vrida på alla filmer och ta en massa tid på plats för att hitta något man vill se. Netflix verkar dessutom ha ett stort sortiment. Så snart man kommer på en film man vill se kan man snabbt söka efter den. Så nu har vi två testveckor gratis och sedan kostar det abonnemanget jag valde ca 13 dollar i månaden. Jag får se hur många filmer som helst och som jag hinner för det här priset men får en film i taget skickad till mig. Jag tycker hittills att det verkar smidigt. I helgen fick vi första filmen. Att göra en lista går lätt och snabbt och man kan rangordna filmerna själv och ändra i sin lista allt eftersom. Nästa film är på väg och ska komma idag. Men den får vi försöka kolla på till helgen. Man behöver ju inte se dem så snart man fått dem utan kollar då man har tid och skickar sedan tillbaka och får nästa först efter att de fått tillbaka den man skickat tillbaka. Det är helt portofritt att skicka tillbaka och leveransen går snabbt i båda riktiningarna. Tar ca 24 till 48 timmar.

Här i USA finns det så många olika special kanaler som visar upp olika program av en viss typ. HGTV som visar allt som har med hem, hus, inredning osv. Animal channel som visar djur och natur. Food TV som visar mat, matlagning, städer, resturanger och matresor. Crime TV som visar olika typer av brott och tar upp dokumentärer om kända förbrytare osv. Nyhetskanaler som bara visar nyheter. Det finns hur mycket special kanaler som helst. Jag skulle nog hävda att det finns fler specialkanaler än vad det finns mixkanaler. Visst finns det även gott om specialkanaler i Sverige också men många av huvudkanalerna som ettan till femman är mixade på ett helt annat sätt. Jag gillar både de mixade kanalerna samt många av special kanalerna som finns här. Här gillar jag att kolla in HGTV som handlar om hus och hem som sagt. Jag gillar Discovery channel som i sig har flera grenar. Gillar att kolla på Discovery Health som har ett program som heter Mystery Diagnois som handlar om mycket ovanliga sjukdommar och syndrom eller då man får följa med till akuten och se interessanta fall där. Jag älskar Food Channel med tävlingar som Chopped som jag skrivt om tidigare. På morgonen medans jag gör iordning mig brukar jag sätta på nyhetsmorgon och få både lokala nyheter och nationella nyheter från Today Show.

En nackdel är dock att de på dessa specialkanaler kör en serie med program under en viss tid. Det blir alltså en hel del repriser och samma som körs om och om i en slinga. Kollar man mycket på någon av sina favoritkanaler så har man efter ett tag sett alla program och får vänta på att de byter ut mot nya. Lite trist.

Till något annat. Ett litet amerika fenomen som verkligen stämmer är att allt är större i USA. Den myten är ingen myt.

Allt är större i amerika - ja det stämmer faktiskt. Den här brödrosten är inte direkt liten eller smidig på något sätt. Det mesta är gjort för stora ytor. Man har helt enkelt en förkärlek för det stora. Bigger is better gäller nog extra mycket här i södern på många sätt. Nu kommer jag då vi flyttar hem säkert att tycka att det är mycket som är så litet i Sverige.

13 comments:

Saltistjejen said...

Å Netflix är fantastiskt!!! Tcyker jag! Man kan ju nu även få hem filmer via "instant que" vilket är suveränt! Via nätet alltså. Skitbra! Vi har kollat flera filmer på det viset för då är man ju inte ens beroende av att få hem dvdn.
En av de bästa sakerna med Netflix tycker jag har varit att hyra hela TV-serier som missat eller inte haft tid att se på TV när de begav sig. Vi hyrde t ex alla säsonger av "The Wire" på det viset via Netflix och DEN var ju helt fantastisk!!!! Såg även första säsongen av "True Blood", samt första av "Prison Break" när den begav sig. jag tycker det är super!
Ang TV-tittande så gillar jag tt vi har kabelbox där man kan spela in de program man är intresserad av. Sedan titta när man har tid. Och då kan man ju spola över all reklam också och slipper den! Jättesmidigt! Vi spelar även in lite barnprogram till E så hon kan se dem även när de inte går på "riktigt". Smidigt.
Hoppas du blir nöjd med Netflixandet!
kram!

Marie said...

Vilket smidigt system! Perfekt att bara få den hemskickad när man vill ha den, då kan man ju verkligen se nya filmer ofta o smidigt! Men jag tror inte det har systemet finns i Tyskland... ;)

Annika said...

Är inte med i Netflix, men vi har tänkt det. Blockbuster har ju ngt liknande. Gillar ideen massor!!
de flesta är ju med, så jag itne varför Peter och jag segar på...
HGTV älskar jag!!!
LOOOVE it! Min favvis kabelkanal. Kollar Food Newtwork ibland. Gillar även Discoverys kanaler, främst TLC. Mystery Diagnoses har jag sett, det är BRA!!
Gillar även Comcasts (vårt bolags) On Demand utbud. det är ju suvve att kunna se programsom lagras. Gillar det massor!!
OCH sen att man har en hårddisk dom man kan spela in på, samt stanna program etc.
YESSS!!
Bigger in the US ja. Brödrosten är ett praktexempel!!
Skulle gärna köpa em Kitchen Aid mixer, men tycker den är för åbäkig för mig kök också, men annars skulle jag gärna ha en...
Lite avis på er som har plats för dem! Använder du din KA mest då du bakar? Eller anvnder du den mkt vid matlagning också?
jag är tvungen att ha våffeljärn och en del annat i källaren. Har inte plats för det i mitt kök...pust...
Kram!!!

Desiree said...

Saltis, kul att du verkligen gillar netflix. Jag tycker hittills att det verkar toppen. Synd bara att vi inte provat detta långt tidigare. Ja det har ju förutom film också många tv-serier som du säger och även att man kan få tanka ner film direkt via deras site till sin tv eller dator. Det verkar smidigt och det blir mycket billigare än att hyra film. Jag tror vi fortsätter även när testperioden är slut.
Ah jag skulle också vilja ha en video som spelar in eller box som du har. Vi har en som vi dessutom har tappat bort fjärkontrollen till så vi kan just nu inte ens hyra utländska filmer för vi kan inte ställa in textning och språk. Men just nu ska vi inte skaffa nytt då vi snart ska flytta. Det får gå som det är så länge. Reklamen här är alldeles för lång och för ofta. Halva programet är lätt reklampauser.
Kram

Marie, jepp himla smidigt.

Annika, ja du och Peter borde verkligen köra med netflix eller något likande som gillar film och tv serier. Ni skulle få ut väldigt mycket av det. Kunna kolla i lugn och ro på nätet och fixa listor över filmer man vill se är perfekt. Så skönt att slippa åka iväg till Blockbuster och stå där och trava runt i butiken och försöka hitta något vilket brukar ta lång tid.
Min Kitchen Aid har jag just nu stående ovanpå kylskåpet. Den tar en del plats men jag gillar den så pass att I make room for it. Jag använder den mest till bakning men jag antar att det där är lite en vanesak. Sedan beror det väl också en del på vilka tillbehör man har. Det finns ju ett grönskaks och frukskivar kit som verkar bra. Gör man större satser med köttbullar och olika färsrätter så funkar den ju jättebra till detta också. Det är ju bra att du har källaren där du kan ställa sådant som inte används dagligen. Men KA är ju rätt tung så det är ju inget man springer upp för källartrapporna med. Have a good one.

Kram

Anne said...

Vi hade Netflix i flera år, tycker det var helt super och bara gott att säga om det. Själva systemet med ett bibliotek, att de sen skickar hem osv är helt suveränt. Vi bytte dock alldeles nyligen till Blockbusters som har exakt samma system som Netflix. Som sagt, jättenöjda med Netflix de första åren men det senaste halvåret-året har det krånglat mer och mer. Med krånglat menar jag det blivit mer och mer very logn wait på de flesta filmer, även äldre. Oftast var det lång väntetid på säg 10 filmer i kön, som aaaaaldrig verkar minska och det tog månader för mig att få filmen på plats nr 1. Jag läste att Netflix växt för snabbt, att de fått mer än två miljoner nya kunder på bara nåt år men inte i samma takt uppdaterat sina antal dvd-filmer. Jag har också läst det här är ett "problem" för dem, men att alla nya kunder smörar de med och ser till att man får alla sina filmer utan väntetid de första månaderna. Så..... läget är nog helt lugnt för er under den tiden ni bor här, ni kommer nog inte hinna märka problemen.
Får se om Blockbuster på sikt får samma problem, nu som nya kunder där kommer dock allting i snabb takt.

Marianne said...

Smart med Netflix! Finns det något liknande i Sverige? Annars finns väl sajter på Internet där man kan ladda hem filmer (lagligt mot betalning)? Fast det är klart, det kräver en massa kapacitet och att nätet orkar ladda hem det. I Istanbul hade vi en jättebra videobutik ett kvarter bort (med en jättestor hankatt som var lite sjuklig för han hade blivit överkörd, katten låg alltid på en stol och sov i butiken) men här har vi ingenting sånt. Bara en massa tv-kanaler som vi aldrig tittar på. Även om jag tycker att SVT World i stort sett är väldigt bra ska det faktiskt bli skönt med lite fler kanaler. För alltid när jag ska stryka och verkligen behöver tv:n är det antingen sport eller barnprogram : (

Kramar!

Desiree said...

Anne, interessant att höra det du säger om Netflix. Hittills har de varit snabba men man vet ju inte. Det blir ju inte så lång tid vi hinner ha det. Börjar de sega så avslutar vi. Hoppas att Blockbuster funkar bättre.

Kram

Marianne, det finns ju så mycket tv kanaler och så lite man egentligen ser på. Ladda ner funkar ju som du säger. Fast vårat problem är att våran internet kapacitet är väldigt låg och det skulle inte funka därav. Bättre kapacitet kan vi inte få. Vi har redan provat flera olika nätleverantörer men nätet förblir för segt. Vi kan inte ens utnyttja Netflix ladda över direkt för vårat nät är så kass. Det rör sig inte om så lång tid framöver så vi kör så här så länge.

Kram

Katarina på Filippinerna said...

Netflix, då lärde jag mig något nytt. Men jag är urusel på att ha koll på olika leverantörer av internet och TV osv. Jag ser aldrig filmer heller, jag är ett nyhetsmissbrukare istället. Det blir svenska nyheter på nätet, filippinska, amerikanska och asiatiska.. Så jag ve vad som hände i våra resp. världar, min och makens!

Sporty Spice said...

Jag gillar inte Netflix alls. Tycker att det är meckigt och särskilt den där man får en film i taget, den nya skickas ju inte förens du skickat tillbaka den första. Jag har testat både det och uppgraderingen där man fick 3 filmer i taget. Vill jag se en film så orkar jag inte hålla på att vänta. Plus att vi mest ser film på helgerna så man hinner liksom inte så så många per månad ändå. Sen är deras online-samling ganska patetisk, alltså de där gratisfilmerna man kan se på datorn eller tv:n. Nope, jag älskar The Red Box eller vad det nu heter, den i mataffären där man hyr film för $1 per dygn.
Om jag nu skulle tvingas välja skulle jag mycket hellre välja Block Buster. Det funkar ju exakt som Netflix fast man kan åka till videobutiken om man vill, lämna tillbaka en film och få en ny på stubben. Comcast OnDemand är praktiskt även om jag kan tycka att det är lite sega med vissa premiärer, plus att de tar typ $7 för en film i HD.

Brödrostarna här är väl så stora för att de är bagel toasters. I Sverige rostar man väl inte bagels alls så där behövs inte så stora.

Desiree said...

Katarina, nyheter gillar jag också fast du är någ strået vassare på nyheter. Kram.

Sporty, tack för inputten om Netflix. Det är alltid bra att höra alla sidor. Det som både du och Anne tar upp är bra att höra. Jag ska fundera lite på netflix. Vi har test period någon vecka till. Vi ser mest film på helgen. Även om jag inte direkt är impad av netflix soritment så tycker jag att det liknar block busters ganska mycket. Tycker inte att block buster har ett wow sortiment heller. Fördelen med netflix blev att man slapp åka till videobutiken och att om man hyr fler än två filmer i månaden så blev det billigare än att hyra på blockbuster. Men jag ska fundera vidare och även kolla in the red box. Tack för inputten som sagt.
Kram

Petra H said...

Ha ha, O och jag har förfärats över alla små pyttekylskåp i hus och lägenheter här i Bryssel - hur ska vi kunna anpassa oss tillbaka till det? (den möblerade lägenheten vi ska bo i i 2 månader har pentry och litet kylskåp så det blir nog mycket sallad och annat lättlagat) Men, vår europeiska brödrost är faktiskt ganska stor, vi fick den av Os tyska svägerska som jobbar på Bosch, det går att rosta fyra skivor bröd samtidigt.
Jag har knappt tittat på tv sedan vi kom tillbaka till Europa men jag saknar redan Food Network och HGTV (HGTV försvann ju ur vårt kabelutbud efter jul!).
Hoppas att det funkar bra med Netflix!
Kram

Olle said...

Jag saknar verkligen Netflix nu här i Sverige, det finns väl liknande tjänster men priset är högre och filmerna äldre eftersom det tar ett tag innan de släpps i övriga världen. Vi hade varianten med två filmer hemma i taget, var man snabb och posten fungerade hann man ju med fyra filmer i veckan :-). Vi kände inte för att betala för kabelteve där vi bodde, hade vi haft mer kanaler så hade vi inte haft samma "behov" av Netflix.

Anna, Fair and True said...

En sådan där brödrost är inte direkt yteffektiv, nej. Svenska brödrostar kan ju också rosta fyra bröd men med hälften så stort "paket". Fast svenska brödrostar är oftast för trånga för bagels iofs.