Thursday, April 1, 2010

Fredagstema - I mitt Påskägg vill jag ha ...

April och dags för nya fredagsteman valda av Taina i Conneticut denna gången. Första temat går i påskens tecken och frågan är vad man skulle vilja fylla just sitt påskägg med.

Jag vill fylla mitt påskägg med:

PÅSKLOV eller iallfall någon dag ledigt skulle ha suttit finfint men tyvärr L

Vackert vårväder – det hoppas jag få njuta av och det verkar som om jag kan få denna önskan infriad iallfall. Just nu är det rena rama sommartemperaturerna.

En spadag med en härlig helkropps massage hade varit gudomligt underbart men det får bli verklighet lite längre fram tror jag.

En fotokurs eller en matlagningskurs som som denna som Millan gick hade jag så gärna velat gå.

En weekend vid havet med salta vindar och doften av tång samt ljudet av vågor som brusar hade varit underbart.

Påskfriande med familjen hade varit underbart men det blir ju verklighet nästa år.

Sådana här påskägg med godis blir det inte. Den första bilden visar påskägg som de säljer på IKEA men vi har inte varit där på länge nu. Den andra bilden visar påskägg med smågodis som svärföräldrarna tog med sig för två år sedan. Jag har mina laster men smågodis är inte en av dem så någon längtan efter det har jag faktisk inte som tur är.

Även om det inte är något påskledigt här så är det iallfall helg nu och det är underbart. Vädret är som sagt strålande och vårvärmen har nästintill gått över till sommarhetta. Jag ska njuta av vädret och en god påskmiddag med C imorgon kväll. På söndag har vi faktiskt blivit inbjuda av våra före detta grannar Kim och Mike på lite påskfirande med deras familj. Så vi ska dit på söndag.

Pust klockan är bara strax efter nio på morgonen och det är redan riktigt varmt ute. Ska försöka gå tidigare idag iallfall så att man får känna av lite påskledig känsla.

Jag får önska er allihop en GLAD PÅSK och en TREVLIG HELG.

9 comments:

Saltistjejen said...

Å vad du är lycklig som INTE gillar smågodis!!! Hm, det är verkligen EN av de saker jag saknar allra mest här i USA....
Hoppas nu ni får en fin helg och att ni kasnke kan få lite påskkänsla. Själv har jag ingen men det gör inget. Stor kram!

Petra H said...

Jag får säga som Saltis, helt underbart att INTE gilla godis!! Jag saknar också det så mycket här i PR, inte så att jag lider och jag har väl egentligen vant mig vid att inte äta godis särskilt ofta men det blir ett visst godisfrossande varje gång jag är hemma i Sverige!
En spa-helg hade jag gärna också hittat i mitt påskägg! Jag hoppas att vi gör slag i saken snart och åker till staden Spa som ligger i Belgien där det finns mängder med spa, så klart. Vi pratade om att göra det innan vi flyttade från Belgien men det blev inte av...
Nu har vi precis varit på det spanska bageriet i SJ och käkat spansk (asturiansk) "coca" som är som en kall pizza med en massa sardiner, kokt ägg, sparris och lök m.m. Något man äter till påsk i den spanska regionen Asturias..
KRAM och Glad Påsk!

Desiree said...

Saltis, jag antar att jag faktiskt ar ratt lycklig som inte har nagra problem att avsta fran smagodis. Det finns dock annat jag absolut inte vill avsta som mork choklad, glass, nybakde brod och bullar och sadant. Lasterna jamnar ut sig anda. Jag hoppas ni far en riktigt fin pask tillsammans med era svenska vanner.

Kram

Petra, ja det ar val en valsignelse att man har nagot onyttigt som man inte direkt saknar. Smagodis ar gott men inget jag saknar eller har probelm att avsta fran. Finns det smagodis i Belgien eller ar det ett svenskfenomen?
Hoppas att ni kommer ivag pa spa nar ni flyttat tillbaka till europa. Det ar ju saaa skont och lyxigt. Den dar spanska pizzan lat himla god, slurp. Ha en skon paskhelg och nagra sista riktigt underbara dagar pa PR.

Kramis

Katarina på Filippinerna said...

Åh smågodis,,, Lyckoost som kan avstå,, Jag älskar smågodis, speciellt sedan jag lämnade Sverige..

Själv köpte jag med mig ett antal påskägg och svenskt godis som jag gett till våra vakter i området men också till grannens barn.. De såg förvånade ut men meddelade mig, att godiset var gott!

Hoppas ni hr skäna dagar..

Desiree said...

Katarina, vi har också tagit med just smågodis till våra grannar här i USA och det blev mycket uppskattat. Jag förstår att svensken är den som äter mest lösgodis i världen för jag tror att det svenska smågodiset är bland det godaste godis som finns. Men själv har jag inga problem att avstå just detta även om någon bit då och då självklart är något jag uppskattar. Ha en fortsatt bra påsk.
Kram

Taina said...

Oj, en utlandssvensk som INTE längtar efter svenskt lösgodis! Tänk, jag åt inte gois på 2,5 år innan vi kom hit och nu längtar jag som en tok...det man inte har typ.

Visst är det skönt med denna värme? Vi hade drygt 20 grader igår och idag har de lovat samma temperaturer.

Ha en fin påskhelg!

Desiree said...

Taina, ja vädret är hur nice som helst just nu. Jag njuter i fulla drag. Men lösgodis längtar jag faktiskt inte efter vilket faktiskt också känns ganska tacksamt. Ha en fin påsk.

Annika said...

Ja, Desiree...jag håller med ovan talare;vilken befrielse att du inte gillar smågodis. I wish!!!
Men, å andra sidan går jag inte direkt och vrålsaknar det heller. Men till påsken skulle jag gärna ha lite sånt...
Påskkänsla vet jag inte vad det är...Har inte känt den sen jag flyttade till US.
KUL medlite amris-påskifriande. Antar att du kommer att skriva om det idag.
JA;vad varmt det är!!
Otroligt.
Stora kramar!!

Anna, Fair and True said...

Många bra önskningar! Fast jag skulle vilja ha smågodis också! :)