Wednesday, April 21, 2010

The Garage

I fredags så stannade vi till på ett riktigt mysigt after work ställe som heter The Garage. Det är en bar som har en helt fantastisk bakgård med uteplats som är otrolig mysig. Varför stället heter The Garage har att göra med att det är lite som ett gammalt garage eller en övergiven vildvuxen trädgård med gammla krukor, stenstayeer och annat. Det där gammla lite fallfärdiga gör det bara charmigt.

Det ser verkligen ut som en övergiven gammal trädgård eller bakgård. Man köper vad man vill dricka i baren och sedan går man ut och sätter sig vid något av de små borden bland de övergivna gammla krukorna, handfaten och stenstayeerna. Det som gör det här stället extra mysigt är också att det finns vackra pergolas klädda med Wisteria. Jag ville gärna åka just hit pga av Wisterna som fortfarande blommar och doftar så underbart. Den kommer inte att blomma länge till så det var helt rätt att åka hit och börja njuta av helgen här.

Wisterian är på väg att blomma ut nästan men lite fanns kvar iallfall. Det är en riktig klängväxt som passar utmärkt här.

Ett riktigt mysigt ställe med små bord utplacerade över hela bakgården. I skuggan av Wisterian sitter man och småpratar. En mix av levande människor och betong stayeer och krukor samasas och sammlas här.Kall öl, söta stolar med hjärtformat ryggstöd, gammalt och nytt i en härlig mix.


Då skymningen börjar falla på så smått så tänds utebelysningen. Här satt vi och njöt av kall dryck med bara ben. Här är det sommar redan nu. Inser att jag verkligen kommer att sakna klimatet här massor. Här har det varit svensk sommar sedan en månad tillbaka lätt.

Snart är det helg igen. Så nice. Men nu ska jag sticka iväg först en sväng till gymet och sedan till jobbet.

15 comments:

Annika said...

Skitmysigt ställe!!
Där skulle man sitta i trevligt sällskap och dricka vin en varm sommarkväll.
Älskar sådana där ställen!
Förstår att ni trivs där.
Ni får maxa ut det nu under den tid ni har kvar i US!!
Wisrian är som en dröm!!
Älskar den!!
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Kul att hitta mindre mysiga ställen. Jag tror ni njuter extra nu när ni vet att det bär av till Sverige, senare i år.. tror jag, eller?

Fina bilder!

Petra H said...

Åh, vilket fint och mysigt ställe! Sådana ställen gillar jag skarpt! Visst kommer du att sakna klimatet i Alabama, men kanske ändå inte när det är som varmast och fuktigast ;-) Precis som jag kommer att sakna PR-klimatet när det är som kallast och fuktigast i Bryssel :D
Vi hittade en jättemysig vinbar i fredags som inte bara serverade vin - och för en gångs skull var det inte en pretentiös vinbar utan en socialistiskt vinbar, hi hi. Dit ska vi gå igen, jag gillar de där mindre ställena som har lite alternativ inriktning.
KRAM!

Desiree said...

Annika, ja det här är verkligen ett skitmysigt ställe. När vi gick dit tänkte jag som sagt att det var himla synd att du inte bodda här i krokarna för då hade jag ringt dig på momangen. Yes helt rätt nu ska min nya slogan vara njutning till max. Tyvärr har wisterian blommat ut nu men den är bra fin medans den blommar.
Kram!

Katarina, jag du har helt rätt i att man försöker njuta lite extra av allt och se till att besöka alla sina favoritställen nu när det inte är lång tid kvar.
Kram

Petra, det där stället ni hittade lät supermysigt. Jag hoppas man kommer att hitta många fina nya mysiga ställen då man kommer hem också. Du har helt rätt i att jag kommer att sakna klimatet här i Albama då det är mörkt och vinter i Sverige men jag får då påminna mig om den jobbiga hettan och fukten som slår till från maj till mitten på oktober här inte är så skön. Även om jag kommer att sakna klimatet så kommer jag istället att få möjligheten till semster som jag totalt saknar här. You lose some and you win some så är det. Jag berättade för C imorse i bilen om ditt mysiga inlägg igår om de spanska boccadillas. Vi har sagt att då vi är tillbaka i europa ska vi faktiskt passa på att se oss omkring lite mer där. Åka runt lite mer.
Kram!

Marianne said...

Vilket mysigt ställe! Så där avslappnat och kul som man önskar att fler ställen var i stället för att vara så himla fiiina.

Ja klimatet kommer man att sakna när man är tillbaka i Sverige! Å andra sidan kommer man att verkligen UPPSKATTA solen igen när den tittar fram. Här flyr man mer undan, in i skuggan, när den är framme.

Kram!

Livet enligt Jenny said...

Guuud vad mysigt!! Klar nackdel med att bo på landet är att inte lika lätt kunna ta sig en afterwork öl om man skulle känna för det. Förstår att du kommer att sakna vädret, här är fortfarande minus under natten tyvärr.. Blir det Stockholm när ni väl kommer till Sverige?? Kramen

Marie said...

Gud vad härligt! Snacka om härligt ställe för after work! :) Älskar hjärtstolen, riktigt söt! Antar att det här är en sak du kommer sakna med USA när ni flyttar till Sverige!

Desiree said...

Marianne, ja du har så rätt i att man kommer att uppskatta solen på nytt på ett helt annat sätt. Visst kommer det vara mörkt och kallt men man kommer å andra sidan få tillgång till de där ljusa magiska sommarkvällarna hela sommaren lång i Sverige som är så ljuvliga.
Kram

Livet enligt Jenny,ja det blir Stockholm igen då vi kommer hem. C har fått jobb där redan och vi har familj och flest vänner som bor där också. Så nog ska det gå att hitta lite mysiga after work ställen där också. Hoppas att våren slår till ordentligt snart i Sverige och att sommaren blir kanon efter den här långa jobbiga vintern som varit.
Kram

Marie, javisst var stolsryggen söt. Kunde inte låta bli att fota den. Det här stället gillar vi som sagt mycket. Det är himla mysigt att sitta där i skuggan och njuta med kall dryck.
Kram

Saltistjejen said...

Vilket härligt ställe!!!!
Och ert väder verkar just nu vara helt otroligt fantstiskt! Hoppas att det fortsätter så länge till innan det blir alltför hett igen.
Kram!!

DILA said...

Vilket underbart ställe. En riktig pärla! Ser ut som en plats i min smak. Här har det snöat idag. Ett typiskt aprilväder. Just nu känns sommaren väldigt långt borta.

Kram Dila

Desiree said...

Saltis, ja jättemysigt ställe som sagt. Det här vädret lär fortsätta.Det lär iallfall inte slå om och bli direkt kallt här. Jag befarar att det bara kommer att blir varmare och fuktigare så det gäller att njuta nu medans det är riktigt skönt.
Kram och krya på dig vännen.

DILA, usch jag tycker inte att det är rättvist att ni fått mer snö även om det kan höra april till med tanke på hur jobbigt och seg denna vinter i Sverige har varit. Ni borde få en extra lång sommar istället. Må det slå om snart för er på allvar.
Kram

Fröken Anki said...

Det verkar jättemysigt!
Uteserveringar är nåt jag saknar här. Det finns några ställen men oftast är de så tråkigt inredda.

Det är fortfarande bara vårvärme här uppe, men snart så...

Desiree said...

Fröken Anki, det här stället är mysigt men det är å andra sidan ett av de få ställen. Finns inte så mycket att välja på. Ha det bra.
Kram

Malin said...

Vilken underbart charmig bar. Kan tänka mig att du kommer sakna klimatet, här har vi haft snö i två dagar nu...

Anna, Fair and True said...

Å vilket mysigt ställe!