Sunday, April 4, 2010

Botaniska Trädgården

Jag såg till att långfredagen inte skulle bli allt för lång på jobbet iallafall utan vi stack iväg redan vid fyra och åkte ner och tog oss varsin iste på Starbucksbutiken där jag var förra helgen och njöt av vädret. Det var hela 28 grader och en iste satt perfekt. Lördag morgon började faktiskt med gråmulen himmel och regn. Det kom en rejäl skur men sedan klarnade det upp till eftermiddagen. Det gjorde inget alls då jag ändå skulle iväg och klara av den vanliga veckohandlingen först.

När solen sedan tittade fram så hoppade vi in i bilen och for till botaniskaträdgården här i Birmingham med kamerorna. Oj vad vackert det var här just nu. Helt rätt tidpunkt att besöka trädgården. Det var många där som strosade runt och njöt av våren, solen och värmen. Vi var inte heller ensamma om att gå runt med kameror och fota. Vi såg också flera brudpar som var här och fotade, samt hade fest och vigsel. Jag tror jag såg hela tre brudpar. Det var inte bara de stora vackra körbärsträden som lyste i vitt utan också brudklänningar. Man såg föräldrar som tagit med sig kameran och fotade sina barn inför påsken eller hade hyrt fotograf och fotade de små i den vackra parken. Här rådde verkligen VÅRSTÄMNING alla gånger.

En liten påskmiddag lyckades vi också få till med både sill och lax. En av C´s kollegor hade varit på IKEA och vi hade bett henne handla på sig lite sill till oss. Oooh vad gott med äkta svensk matjesill. Jag hade gjort en morotskaka till efterrätt som blev riktigt saftig och god. Det receptet ska jag spara för det blev den bästa morotskakan jag ätit på länge.

Resten av helgens påskfirande spar jag till imorgon. Idag måndag är det ännu en dag med strålande vackert väder och det ska åter igen bli riktigt varmt. Hoppas ni får en skön start på veckan.
Detta är ett av mina absoluta favoritträd som blommar just nu med sina små små intensiva lila blommor på bar kvist. Jag har ingen aning om vad detta träd heter men det är bara så otroligt vackert.


Här i botaniska trädgården fanns massor med vackra blommor att fota.Det var inte bara körsbärsträden som lyste i vitt utan det fanns också gott om brudföljen som var här och fotograferades i de vackra omgivningarna.


Magnolian håller på att blomma ut nu redan här i Alabama. De flesta av de vackra blombladen har åkt ner på marken och de fina blommorna håller på att bytas ut mot gröna blad istället.

Gult och blått som i svenska flaggan. Gult som påsken går i och svalkande vattendroppar med porlande känsla. Här rådde det verkligen vårstämning.Det var bara sååå otroligt vackert med alla dessa körsbärsträd som står i blom just nu. De små bladen från blommorna yr i luften som snöflingor och det gäller att passa på att njuta för värmen som kommit nu gör att det går snabbt. Redan ligger det små vitrosa blomblad i drivor på marken.Magnolior finns i fler färger än bara de rosa och lila. Det finns också vita magnolior som denna. Minst lika vackra.


Tulpanhav. Det fanns stora tulpanrabatter med en mix av fina färger och andra blommor. Man förstår varför vi inte var de enda som var här och fotade en dag som denna.

10 comments:

Annika said...

Bästa tiden på året. Eller, den vackraste i allafall. Vilken fin Botaniska ni har!
underbart!!
Ljuvliga bilder. Är det nya kameran som fått jobba?
Håller med om att de små,små lila på bar kvist är helt underbara!!
Nu är det bara att njuta av allt. Jag har sett att visa magnolior här också börjar tappa sin blommor. Men snart kommer dogwood och den är underbar den också.
Härligt!
Kul att ni fick en liten svensk påskmiddag.
Kram!!!

Anne said...

Åh, så vackert! Helt underbart, det bara skriker vår om alla de bilderna. Jag tänkte precis som Annia fråga om det är nya kameran som fått jobba i helgen? Känns det som att du lär dig mer om den hela tiden, leker dig fram och lär dig mer och mer hur den ska användas? Är riktigt grymt avundsjuk på nya kameran, känns ju som det öppnar upp helt andra möjligheter med en SLR.

Jenny said...

Våren är verkligen underbar i södern -Det finns så otroligt MYCKET som blommar, och blommar intensivt! Härligt!! Här har vi haft rena högsommarvärmen de senaste dagarna (minus fukten, tack och lov!!) så det är ju som du säger, det blommar över otroligt fort, så det gäller att njuta. Förhoppningsvis får vi tillbaka de mer njutbara 20-gradiga vårvärmetemperaturerna här senare i veckan, men det hjälper ju inte blomningen direkt. Däremot får det gärna regna lite, så att allt gult (tall tror jag) pollen regnar bort - Det täcker allt just nu, från bilar till brevlådor. Kram!!

Anonymous said...

Traden heter "red bud tree". Den som du kallade for "korsbar trad"...tror att det ar "flowering crab apple" istallet.

Desiree said...

Annika, botaniska trädgården är inte dum men den är rätt liten. Både Huntsville i norr och Mobile i söder har större och mycket mer imponerande botaniska trädgårdar. Dogwooden är ju bara sååå vacker här just nu. Den har precis slagit ut. Ja nu är allt bra vackert :-)

Kram

Anne, det är faktiskt en mix av båda kamerorna som jag använt. Jag tog med min lilla och C tog nya men jag fick köra en del med nya. Tycker det gav en hel del att kunna fråga C om olika inställningar och testa. Han har ju van med systemkamera sedan tidigare så han känner redan till de flesta funktioner medans jag har en hel del att lära. Man får ta lite i taget och nöta in det. Kul att lära sig.

Kram

Jenny, du och jag verkar ju ha ungefär samma väder och våren verkar ha kommit ungefär lika långt. Jag ser också fram emot lite svalare temperaturer som kommer på torsdag. Det blev nästan lite väl mycket sommarhetta på en gång här.

Kram

Anonyomous, tack så mycket för namnet på trädet. Red bud tree alltså. Det ska jag lägga på minnet. Tack.

Victoria said...

Åh, penseér som jag tycker så mycket om! Jag tror jag hade en sagobok när jag var liten där det fanns bilder av penseér, de hade som små glada ansikten allihop. Sen dess kan jag inte titta på dessa blommor utan att bli glad!
Kram!

Desiree said...

Victoria, det var ett gulligt minne. Ja penseér är jättefina och finns ju i så många färger.

Kram

Katarina på Filippinerna said...

Mycket vackert! Förstår att man inte vill vara inomhus när det är så himla vackert utanför.

Jag tycker att blommor som blommar, knoppar som glänser ger mig glädje och energi!

Det är något jag verkligen saknar här borta, årstiderna.Tack för de vackra bilderna.

Desiree said...

Katarina, våren är en underbar årstid. Jag gillar verkligen årstidsväxlingarna. Jag förstår att du saknar detta även om du har mycket annat vackert omkring dig.
Kram

Anna, Fair and True said...

Vilka härliga vårbilder! Vi hade ungefär samma värme på Maldiverna, kring 32 i skuggan, ungefär samma i vattnet. Sedan kom vi hem till en härlig vårdag i Sverige - som tur är kom vi inte dagen innan då det snöade en massa (allt hade dock smält när vi kom hem).