Tuesday, May 15, 2007

Costco

I helgen har vi också gjort något så amerikanskt som att bli medlemmar på Costco. Costco är en butik som säljer mat och lite allt möjligt. Det kostar 50 dollar att bli medlem för ett år. Endast medlemmar får handla i butiken. De säljer mest storpack. Vi har tidigare inte gått med för det har känts som att det är onödigt för oss att köpa storpack då vi bara är två personer. Vi var iallfall där och kollade i går och såg att de hade otroligt fint kött, kyckling och fisk till mycket bättre priser än vad man kan hitta någonannanstans. Costco konceptet går ut på att sälja storpack till lågt pris med bra kvalitet på varorna. Handlar man där regelbundet har man ganska snabbt tjänat in den där medelmsavgiften. Vi handlade jättefina entrecoter, fläskkotletter och ekologisk kyckling. Här kunde man även hitta rökt lax och jättefina färska laxfileér. En annan butik som liknar Costco och har samma koncept är Sam´s Club. Vi var där och kikade i lördags. Vi ville jämföra båda innan vi bestämde oss i vilken vi skulle gå med och om det överhuvdtaget var nåt för oss. Det blev Costco som blev vinnare för vi tyckte att det helt enkelt var prydligare och mer välorganiserat där. Det är kul att kunna variera sig då man åker och handlar. Det lär väl bli Costco en eller två gånger i månaden eftersom det är storpack som räcker länge och sedan får det bli Publix och Whole Foods för färskvaror som mjölk, jucie samt frukt och grönt.

PS. Igår var AC reparatören hemma hos oss men han kunde tyvärr inte göra något eftersom det fortfarande var en hel del is kvar i systemet. Så han kommer igen senare idag och tar sig en titt. Igår fick vi flytta upp och sova på övervåningen i gästrummet för på övervåningen har vi fortfarande fungernade AC.11 comments:

Anne said...

Vad bra att AC-killen varit på besök, förhoppningsvis får ni även den andra ac-apparaten att fungera snart. Skönt ni har en som fungerar!

Ja, Costco är superbra. Jag håller helt med dig i det du skriver att de har bra kött, fisk och kyckling. Jag köpte nyligen laxfiléer därifrån, de var faktiskt de godaste laxfiléer jag ätit. Lågpris är ju annars (i min hjärna i alla fall) förknippat med sämre kvalité och lågprismärken. Men som du säger så har ju Costco otroligt fin kvalité på bland annat kött/fisk/kyckling. Toapapper och hushållspapper är andra storpack vi brukar bunkra därifrån.

JaCal said...

Japp! Stäng dörren så inte kylan försvinner! DET trodde man väl aldrig..

Costco öppnade här för ett par år sen och vi var där och kollade, strax efter öppnade Sam's Club, men vi valde sen att köra Costco. Vi är också där typ 1-2 gånger i månaden och köper toapapper, hushållspapper, ziplocks, flingor, duschtvål och kött och grönsaker. Vi kör också alla våra pappersfoton via www.costco.com. Billigt, bra och för oss enkelt (Costco ligger 5 minuter bort så det är enkelt att åka och hämta).

SweFlo said...

Vi har bara Sam's Club och BJ's här, vi går till Sam's eftersom vi har 3 nya att välja på! Kött helt klart, och toapapper. Läsk och blöjor är oftast en bra ide också om man handlar sånt. Brukar vara bra pris på elektronik med! Och Sam's är lite kännt för sina stora goda muffins, fast jag har slutat köpa dem, alldeles för farligt :-)!

Fia said...

Ja, vi handlar på Sams och en av de saker dom vi verkligen har tjänat pengar på är en sån där "vacu-thing" så vi kan packa om kött i vakumpåsar och frysa så man slipper frostigt kött. Kanon!

Här i Södern är det ju lätt att få in "gäster" i form av kryp osv så jag gör så med mjöl och socker också, köper storpack och vakumförpackar det jag inte tror kommer att gå åt den närmaste månaden och kastar i frysen.

Monica said...

Costco, japp, där är även jag medlem, men har faktiskt inte varit där på länge nu. Det är en så stor skillnad på pris, vi brukar köpa stora Jarlsberg-ostar där som kostar lika mycket som en tre gånger så liten Jarlsbergsbit på Safeway. Dricka, vin, öl, kött, kyckling, toa- och hushållspapper köper vi också där.

Millan said...

Wow Costco lat som en valdigt bra affar. Har finns liknande affarer som saljer storpack men ingen med sa fin farsk mat.

Millan said...

For ovrigt maste jag saga att jag ar lite avis pa er som behover AC.. har har det gatt ifran att vara rena sommarvarmen till 12-15 grader o regn. Varje dag i 2 veckor. Sa trist!!

Annika said...

Costco rockar!!!
Men ack och O vilket SLÄP det är när man har varit där. varorna packas ju i lådor, och snacka om att man får släpa in det i huset efteråt.
Jag är där ca 1 ggn i månaden och köper köttfärs, lax, kyckling, toa o hushållspapper och storpack av Altoids :-)
Min svärfar som är en smärre grillmästare säger att Costco har i särklass det bästa kött man kan få!

Anne-Marie said...

Costco är bra tycker jag med. Har inte så nära som alla andra men om jag vill göra en heldagsutflykt kan jag antingen åka söderut eller norrut till Oregon. Har faktiskt aldrig prövat deras kött/fisk/kyckling.

Desiree said...

Låter som vi gjorde helt rätt och blev medlemmar på Costco. Det var många lovord från er andra, känns kul.

Fia, smart det där med att vacumförpacka sådant som inte går åt med en gång.

nika said...

hejsan

Hittade din blogg när jag läste en annan bloggare. Kommer definitivt åter. Vi är också medlemmar på costco och jag gillar att handla där dom har precis som du säger mycket bra varor.
Håller tummarna för att er AC snart funkar, kan tänka mig att det blir varmt därnere hos er i Alabama.
ha en bra onsdag