Monday, May 21, 2007

TrädgårdspartyVåran goda svenska jordgubbstårta, mums!American cookiesI lördags hade vi vårt trädgårsparty. Vädret var perfekt, soligt och ca 25 grader. Inte för hett och inte för kallt utan helt lagom. Vi hade bjudit in ca 20 personer mest grannar i vårt område som vi umgås med men också en del andra vänner. På förmiddagen åkte vi till Costco och handlade det mesta av maten. Vi bjöd på en pesto-parmesan överbakad lax med en härlig pastasalld till. A-M hade gjort sin goda gravlax och tagit med med hemma gjord gravlaxsås. Supersmaskigt. Amerikanerna var dock lite skeptiska till gravlaxen och åt inte allt för mycket av den men den ugnsbakade pestolaxen tyckte de var en hit. Alla som var bjudna såg till att ta med sig något så att det blev som ett litet knytkalas.

Liz hade med sig några gulliga amerikanska kakor. De var riktigt goda också. Jag hade fixat en klassisk svensk jordbubbstårta. Den blev hur god som helst. Amrikanerna tyckte dock inte om den så mycket, de åt knappt av den. Jag antar att amerikansk och svensk tårtsmak skilljer sig åt en hel del. Vi gillar ju inte deras tårtor så mycket och de verkar ju inte så förtjusta i våran typ av tårtor. Nåväl både jag och Calle har fått njuta av både gravlax och jordgubbstårta både igår och idag.

Av Kim fick vi en en kruka med fina gula blommor och två flugsmällare som en ettårspresent i amerika. Redan dagen efter hittade jag en surrande fluga inomhus så flugsmällarna kom väl till pass.

Trädgårspartyt blev lyckat och alla verkade ha trevligt. Vi har ju redan varit bjudna på så många fester hos våra grannar att det var kul att kunna bjuda igen.

8 comments:

Fia said...

Vad fin din tårta var! Hm, knepigt det där med svensk tårta och amerikaner, men min erfarenhet säger mig att de "tianr upp" så småningom, numera vill maken endast ha svensk gräddtårta då han fyller år. ...Eller också han bara är snäll?!?

Annika said...

Konstigt ändå eftersom det ju påminner så mkt om Strawberry short cake. Den ser så god och fin ut! MUMS!!!

Desiree said...

Ja oss gör det inte så himla mycket att de inte gillade jordgubbstårtan, då finns det dessto mer att sätta i sig själv
;-)

SweFlo said...

Förvånad att de inte gillade den svenska gräddtårtan, alla mina amerikanska vänner äter så det smaskar om det när det vankas svensk tårta, fast de är alla ganska hälsoinriktade och gillar det lite mer naturliga med grädde och frukt, även om det nu är lite fett med vispad grädde kanske. De tar gärna om med! Fast dina grannar kanske bara är rädda att prova något nytt. Tex min man tog många år på sig att ens prova saltlakrits, nu älskar han det och beställer en egen påse med Djungelvrål när någon ska komma på besök frn Sverige!

t & t said...

Åh vilken fin tårta. Jag vet att jag skulle ha gillat den om jag varit där. Jag saknar svenska tårtor. Tänkte faktiskt baka en när jag fyller år.

Millan said...

Ah mums! Vilken tarta. Detta var inte bra. Klockan ar bara 9 pa morgonen och nu ar jag redan sotsugen ;-). Ar det i America som det ar har att alla tartor har ett tjockt lager av icing over sig? Jag undrar om jag ska baka en tarta i helgen....?

Anne-Marie said...

Tårtan såg verkligen god ut. Det är förunderligt att amrisarna inte gillar den sortens tårta. Den är ju mycket godare och inte så söt som deras. Det är intressant med dessa kulturskillnader. Inte hade jag ens tänkt på att tårtor kunde skilja sig så mycket åt.

Monica said...

Vilken kul ide med tädgårdsfest och att den blev så lyckad! Jag tycker det verkar som att mina amerikanska vänner uppskattar jordgubbstårta. Barnen vill nog hellre ha en cupcake som de kan slicka av frostingen på men de vuxna verkar gilla den skarpt!