Monday, May 14, 2007

En skön helgHar haft en riktigt skön helg. Inga stora projekt på gång. Gillar nya färgen i köket mer och mer. Det har varit ganska varmt med strax över 30 grader under helgen. Vi har mest suttit ute på altanen med kall dryck. Här får jag ibland påminna Calle om att stänga altandörren för att inte ”släppa ut den kalla luften”. I sverige stänger man dörren för att inte släppa in kall luften här stänger man dörren för att inte släppa ut kall-luften. Tyvärr verkar det nu som så att vår ena AC håller på att paja. Vi har två stycken AC enheter, en till ovanvåningen och en till undervåningen. I lördags märkte vi att AC enheten till undervåningen hade bildat en massa is på utsidan. Så än en gång verkar vi ha nytta av den där Home Warranty försäkringen. Det är något som vi definitivt ska ha kvar i framtiden. Båda AC enheterna är orginal från när huset byggdes, 1993 så de har ju några år på nacken och håller inte i all evighet. Det känns verkligen tur att vi har den där försäkringen för en ny AC enhet kostar flera tusen dollar styck. Vi har ringt och bokat tid för att de ska komma och kolla på den så får vi se vad reparatören kommer fram till. Utan AC går det inte att leva här. Nu är det som sagt redan 30 grader och det kommer bara bli varmare under de närmaste månaderna. Så AC:n måste fixas ASAP!

I lördags när vi satt på altanen så vi att vi har fått en Kollibri som kommer regelbundet och äter ur våran Kollibri-feeder som vi placerat ut i ett av våra träd. Den innehåller en röd sockerlösning som Kollibris gillar och är utformad som en blomma så att Kollibries ska få en känsla av att det är en stor vacker bloma med mycket mumsig nektar som erbjuds. Vi lyckades få kort på den också när den äter. Kolllibrin är känd för deras många vingslag i luften som gör att de kan i princip stå stilla i luften. De är också de enda fåglarna som kan flyga baklänges. De är också de minsta fåglarna i världen. Den minsta kollibri sorten väger endast 1.8 gram och är endast 5 cm. Kollibris finns endast på den amerikanska kontinenten (från södra Alaska och Kanada till Tierra del Fuego i sydamerika samt i västindien. Man kan lätt göra sin egen nektarlösning som enligt recept ska bestå av 1 del vanligt socker och 4 delar vatten. Sockerlösningen ska sedan kokas och låta svalna. Kollibrin attraheras av starka färger speciellt rött gillar de. Vi har märkt att myrorna också klart gillar sockerlösningen.

Fredag kväll var det ett rejält åskväder som passerade. Vi hann precis lämna jobbet innan det började regna kraftigt. Då är det bra att ha den där inbyggda fjärkontrollen till garaget så att man inte behöver kliva ur bilen för att öppna garageporten och att man sedan kan gå direkt från garaget in i huset utan att få en droppe regn på sig. Det var sedan ganska mysigt att sitta och titta på åskvädret och alla blixtar. Calle tog fram sin kamera och sedan satt vi och väntade på att det skulle komma fina blixtar att fota.

5 comments:

Annika said...

Vilken helt underbar webb-sida du skickade till mig. SKRATTADE!!!! Oj!
Tror att amrisarna i sverige har en liknande lista på sin sida. Har sett ngt åt det hållet förr...
Visst! Vi borde alla tänka efter på vad vi kan skriva om USA. Skulle vara jättekul! Ska tänka efer ordentligt! TACK!!!

AC är ett måste!!! Skulle stupa utan min! DYRT som krut att reparera...TYVÄRR!!!

Victoria said...

Åh en kolibri! De är ju för söta! Jag såg en i vår trädgård i vintras och jag höll på att gå åt av förtjusning... Är man asfaltsunge så är man. ;o)
/Vic

Fia said...

Jag väntar fortfarande på "mina" kollibris för säsongen. Måste sätta upp min kollibrimatare å det snaraste,d e brukar dyka upp i juni.

Förra året hade vi både gröna och blå, de är såååå fina!

Anne-Marie said...

Jag gillar verkligen kolibris. De är så fina att titta på och de flyger så fantastiskt fort. Det är otroligt att så små fåglar kan göra det de gör.

Desiree said...

Annika, jag har faktiskt börjat sätta ihop en egen lista. Vi utlandssvenskar här i USA skulle kanske allihop kunna sätta ihop nåt och sedan skulle en av oss kunna sammanställa och publicera listan på sin blogg.