Thursday, May 24, 2007

Memorial Day

Nu till helgen blir det lång helg för oss här i USA eftersom det på måndag är Memorial Day och man är ledig. Memorial day inträffar alltid sista måndagen i maj månad. Man firar alla soldater som har dött i strid för USA. Denna dag började firas redan efter inbördeskriget och firades för första gången 1865 i Charlston, SC. Officiellt började Memorial day firas i Waterloo, NY 1866 eftersom man började fira det regelbundet här.

Hur som helst så är det iallfall jätteskönt med långhelg. Här firas inte Kristihimmelfärdsdag som var förra veckan i sverige. Vi kommer att åka ner till beachen och kusten. Ska bli såååå härligt! Vi tänkte ta oss en närmare titt på Alabamas kustremsa mot Mexikanska golfen som även kallas för Emerald Coast. Vattnet skiftar på sina ställen i turkost och sanden är otroligt ljus. Vi har hittat ett litet gulligt bed och breakfast som vi kommer att bo på. Vi kommer att bo i en liten charmig småstad som heter Fairhope och därifrån göra olika utflykter.

Det börjar bli varmt nu och memorial day är tydligen en mycket populär helg att åka ner till havet på. När jag började kolla efter hotel en månad innan var redan det mesta bokat. Vi kommer inte att bo direkt på beachen men det gör oss inte så mycket eftersom vi vill åka runt till flera olika platser. En sak som är toppen med att flytta till ett nytt land är att det finns så mycket nytt att upptäcka och så många nya ställen att utforska både i ens närområde och längre bort. Tycker att det är viktigt att passa på när man får en extra dag att kunna göra en lite längre resa. Jag älskar att åka på utflykt både långa och korta sådana.

4 comments:

Anne-Marie said...

Memorial Day verkar vara en jättestor helg här i USA. Låter verkligen mysigt att bo på B&B och kunna gå till stranden. Ser fram emot fina bilder därifrån.

Annika said...

Låter som om ni har en toppenhelg framför er. Ffg har vi inga planer. Vi brukar åka till beachen, till the outer banks i North Carolina, så icke iår. Trist...Men, men..
Vi går till poolen istället och grillar härhemma.
Lyllos er!!!

Monica said...

Jag håller verkligen med dig om att det är superkul att åka på utflykt, se nya saker, resa till nya platser!

Ha det så superbra på er lilla helgtripp. Själva ska vi försöka oss på att campa för första gången med småkottarna, bara en natt för att se hur det funkar...ska bli intressant och kul förstås!

Hej hopp!

SweFlo said...

Fairhope låter urhärligt! hoppast att ni får en underbar helg!