Friday, May 18, 2007

Ny identitet?

Här är jag så mycket som jag inte var tidigare. Vi är nog definitivt kvarterets konstiga utlänningar. Svenskarna vars hus liknar ett spa säger våra grannar. Det beror nog på att vi har det mycket mer sparsamt möblerat och inte lika kaosartat. Vi är nog med all säkerhet svenskarna som älskar IKEA. Det blev ju en del turer för oss till IKEA under de första 3 månaderna här eftersom vi behövde en del nya grejer till våra nya ytor. Jag har dessutom blivit utsett till kvarterets egna ”mad raking woman”. Vi råkar ha en hel del tallar på våran tomt och dessa barrar som bara den, speciellt under hösten. Jag brukar ta fram min kratta när jag känner att det behövs och det blir oftast efter jobbet då det redan har mörknat. Jag orkar inte alltid vänta tills helgen och inte har jag någon möjlighet att kratta på dagen för jag är ju inte hemmafru. Vi har dessutom belysning över trädgården så det är inte så trixigt att kratta efter mörkrets inbrott. Men enligt grannskapet är jag en nattkrattare. Det är lite på gott och ont att vara utlänning. Man kan göra lite som man behagar i mycket större utsträckning och komma undan med det eftersom man ändå är en konstig utlänning.

Jag har blivit en bloggare. Trodde inte tidigare att jag skulle ha en blogg. Men det passar nog mig ganska bra eftersom jag alltid gillat att föra dagbok och att skriva. Sedan spelar det mindre roll om det alla gånger är gramatiskt korrekt och inte helt rätt stavat. Jag är medveten om att jag är lite ordblind.

Jag är helt klart invandrare i mitt nya land fastän jag är född här och har medborgarskap.

Här skulle jag också alla gånger stämplas som knallröd i mina värderingar, nästan kommunist till och med ;-)
Jag hittade något test på nätet där man kunde testa hur amerikansk man var. Jag var endast 49% amerikan. Det stod: you like your country but you would not mind giving it some extreme makeover. Här är länken om du själv vill testa hur amerikansk du är:

http://www.blogthings.com/howamericanareyouquiz/


Vore jag president i USA skulle jag:

Införa mer miljöpolitik.
Bättre komunala färdmöjligheter i alla städer.
Fler trottoarer och cykelbanor.
Minst 6 veckors semester för alla.
Gemensam lunch och fika på arbetsplatserna.
Höja minimumlönen så att alla kunde klara sig på ett jobb.
Lägga ner hela Irakkriget och satsa pengarna på jobb, utbildning och sjukvård.
Införa nya ämnen i skolan om motion och en hälsosam kost.
Fler rättigheter för de homosexuella.
Mycket mer jämställdhet i samhället.
Bättre föräldarledighet och maxtaxa på dagis (max 500 dollar i månaden på dagis)
Införa fler restriktioner för privatpersoner då det gäller vapen.

Det är lite kul att fundera över vilka förändringar man skulle införa om man vore USAs president. Jag tror dock inte att jag skulle vinna så många röster. Många av dessa punkter är nog alldeles för kontroversiella och socialistiska.PS. Våran AC är nu fixad och det är toppen! Jag provade att baka för första gången igår sedan vi flyttade hit. Tror att jag har varit lite nervös för att jag ska misslyckas med bak här men det gick hur bra som helst och det doftade verkligen ljuvligt i hela köket igår kväll. Fick googla ungstemperaturen samt omvandla smör från gram till cups. Men det var ju inga problem. Vi ska ha en liten bjudning imorgon för våra grannar och jag ska fixa några finfina svenska tårtor utan någon tillstymmelse av icing.

10 comments:

Anne said...

Jag har inte hunnit kolla testet/länken men det lät roligt. Precis som du skulle jag nog inte få så många amerikanska poäng misstänker jag.
Du får återkomma med vad grannarna tyckte om de svenskinspirerade tårtorna - utan icing. Huuuu, det blir en prövning... Vad för sorts bakverk bakade du förresten?

Desiree said...

Anne, det blev vanliga sockerkakor som jag sedan ska skära itu och andvända som tårtbottnar. Tänkte göra en svensk jordgubbstårta till imorgon.Tänkte ha jordgubbssylt och mosad banan i mitten som fyllning. Sedan vanlig hederlig vispgrädde och jordgubbar ovan.

SweFlo said...

Det första testet gjord ejag för några år sedan, ochå fick jag runt 40 % med. Hear, hear President Desiree!

Fia said...

OK, first of all...jag skulle rösta på dig! so - you go girl!

Jag blev 55% amerikan??

Med denna motivering, vilket stämmer rätt så bra...

Most times you are proud to be an American.
Though sometimes the good ole US of A makes you cringe
Still, you know there's no place better suited to be your home.
You love your freedom and no one's going to take it away from you!

Annika said...

Jag bara måste testa det där! Låter kul.
FÖ är jag nog också total kommunist i amerikaners ögon. Fniss...
jag kan skriva under på varenda punkt på din lista!
Ja, ska bli kul att höra vad dom tycker om svenska tårtor. Det kan nog bli hit or miss...

Annika said...

51% fick jag...KUL test!!!

Lotta K said...

Hahaha jag är 24%! Min amerikanske partner 49%. !!

Monica said...

Hehe, kul test, 32% amerikan är jag!

Desiree said...

Kul att ni gillade testet. Lustigt att ingen fick mer än hälften. Fia är den som blev mest amerikan, grattis! Jag hoppar nog över att ställa upp som president men kul att jag skulle få några röster av er. Ha en fortsatt skön helg.

JaCal said...

54% blev jag - fast fusk kanske på röstningsfrågan - jag röstar alltid - tycker det är viktigt - men inte här eftersom jag inte får...

Jag har haft hyfsad erfarenhet av svenska tårtor till amerikaner. Framförallt verkar de gilla att det är hembakt - men är ibland skeptiska till blandningarna... ;-)