Thursday, May 10, 2007

Lunch på Fish Market


Här ligger Fish Market

Här simmar fiskarna runt i sin tank utan att veta att de när som helst kan bli någons lunch.

Finns mycket färsk fisk att handla.

Här finns det levande hummrar också.

Detta är dagens lunch för mig.

The Fish Market är en resturang men också som en saluhall för färsk fisk. I Birmingham finns det 3 stycken Fish Market. Vi brukar gå på den som ligger inne i stan eftersom det är gång avstånd till den får våran arbetsplats och är ett riktigt trevligt lunchställe. Men man kan självklart även gå dit och äta middag. Vissa av fiskarna är fortfarande levande och simmar runt i akvarier. Humrarna kan man kolla på levande. Det finns en trevlig uteservering man kan sitta vid då det är trevligt väder. Bland mina favoriter är Hush Puppies som består av majsmjöl med kryddor som friterats till runda bollar. De är hur goda som helst. Man brukar få några stycken till varje beställning som man gör. Man kan beställa både färdiga rätter eller en viss sorts fisk eller skaldjur som man sedan beställer tillbehör till.

Här är en länk till stället om man är interesserad av att kolla in stället mer i detalj:


http://www.birminghammenus.com/thefishmarket/

6 comments:

Fundersam Cecilia said...

Såg ut att vara en mycket god lunch,såg väldigt smarrigt ut.Härligt med ett sådant ställe att kunna gå till.

Monica said...

Vi har en Fishmarket här i Palo Alto också och dit går vi med jämna mellanrum, tycker om att det är lagom laid-back, god mat och barnvänligt!

Fia said...

Vilket trevligt ställe det verkar vara, fast jag tycker alltid så synd om de levande humrarna...de lever ju så att säga på "death-row" och juristen inom mig vill att de åtmisntone skulle ha rätt att få överklaga besluten.

Annika said...

Mycket trevligt, måste jag säga. Låter som ett ställe helt i min smak :-)
Vi har ingen Fish Market i DC-området, tyvärr!

Anne-Marie said...

Såg verkligen smaskens ut. Vad trevligt att ha så nra till både restauranger och ställen att köpa fisk. Här där jag bor finns det knappt någon fisk att köpa. Som svensk saknar jag verkligen det.

Desiree said...

Håller helt med dig Fia. Känns grymt att se hummrarna på death-row. Jag tänkte faktiskt på det när vi var där. De skulle verkligen behöva en god jurist som kunde överklaga och föra deras talan. Hoppas man inte blir hummer och hamnar på Fish Market i sitt nästa liv.