Friday, May 4, 2007

Jag är kär...


...i matbutiken Whole Foods!


Åh vilka grönsaks och fruktdiskar.

Kolla bara vilka fin fina grönsaker, wow!

Här finns till och med en olivoljebar där man kan provsmaka olika olivoljor och olika sorters balsamvinäger. Här finns verkligen ett stoort utbud på olivolja.

Kolla vad vi hittade!!!! Åh puss på dig Ramlösa.

En favorit för mig var tvålavdelningen med massor med goa och förföriskt doftande tvålar.

Ost, ost ost!!!! Vi har inte sett ostdiskar som denna sedan vi åkte från sverige. Här hittade vi äkta mozarella sådan som finns i sverige samt Halloumiost att lägga på grillen.

Mera ost. Kunde helt enkelt inte sluta fotografera i denna avdelningen. Det kändes så exotiskt med en rejälost hörna och bemannad ostdisk.

I denna butik var det inte tal om att komma hem med 20 plastpåsar. Det var dyrt.

Jag är kär i en matbutik. Igår var vi på Whole Foods för första gången. Det är en ny matbutik med mycket biodynamiska produkter som öppnade här i Birmingham i slutet på februari. Det har varit otroligt mycket folk där så vi bestämde oss för att låta hypen lägga sig innan vi gick dit. Igår var vi allafall där för första gången. Oj vilken upplevelse. När jag gick runt bland frukt och grönsaksdiskarna gick jag mest bara och gapade. Här fanns otroligt mycket att välja på. Ett så rikt sortiment har jag inte sett förut. Alla frukter och grönsaker var väldigt fräsha och fina. Här fanns sådant som färska murklor och annat exotiskt. En stor favorit blev helt klart ostdisken. En bemannad ostdisk med massor av olika ost sorter och inte bara cheddar är något stort här i USA. Det finns ingen motsvarighet till det i andra livsmedelskedjor som Publix och liknande. Ett stort och härligt vinsortiment fanns också. Jag förälskade mig också i alla härliga tvål och kroppsprodukter som fanns. . Men här fanns massor med olika mjölsorter, massor med härliga tesorter osv.


På Whole Foods kunde man också hitta ovanliga saker som dansk marsipan, Toblerone, god mörk lyx choklad. Ramlösa hittade vi också och naturligtvis var jag tvungen att ta kort på detta. Åh vilken butik- men dyrt. Hit kommer man för att handla special varor man inte hittar någon annanstans och för fina grönsaker. Detta är en riktig lyxbutik. Här blev det inte massor med kassar som det normalt blir när vi handlar utan två normala papperskassar.

8 comments:

Anne said...

Jaaaa, vad härligt ni besökt Whole Foods. Vi har samma kärlek nu för jag är också kär i Whole Foods. Men som du säger, det är dyrt så man får ta det i lagom stora doser och sådär lagom ofta. Du har väl hört affären kallas Whole Check...

Trader's Joe tycker jag också om, där hittar man en hel del bra (till bättre priser också). Kika in i en sån ifall du har nån nära dig.

Trevlig helg!

ps halloumi på grillen låter MUMS! ds

Desiree said...

Visste inte att det kallades whole check men det är ju ett passande namn. Ska kolla in Traders Joe också men misstänker att det inte finns någon sådan här i Birmingham men kanske i Atlanta.

Annika said...

Jag är också kär i Whole Foods :-)
Men handlar inte där så ofta efter som det är såååååååå dyyyrt.
Trader Joes är en toppenaffär också...Säljer bra viner till bra priser.
Måste fråga: har ni Wegman's hos er? Om ni har det SPRING dit!!! det är den vackraste och bästa mataffär jag vet. När jag kom in i den första ggn fick jag TÅRAR i ögonen över hur vacker en mataffär kan vara!
Prova Whole Foods sushi!!! Urgod!

Fia said...

Desiree, det finns en Trader Joe....just i närheten av där jag bor...hihi

Monica said...

Jag håller med alla er andra, Whole Foods rule...fast bara ibland, så det inte blir alltför stort hål i plånboken. Jag ÄLSKAR deras bröd. Jag är så less på brödlimporma på Safeway så jag kan smälla av!

Jag gick till Trader Joe's för första gången i veckan (jag vet, jag vet, hur har jag lyckats undvika detta i 5 år:) och tyckte supermycket om den affären!

Hoppas du får en bra helg!

Ida in Québec said...

Ååååååååh my god vad jag blir avis! Där hade jag kunnat gå runt länge, länge det känner jag på mig!

Särskilt en ordentlig ostdisk saknar jag jättemycket. Med stora ostar och mycket utbud. Precis som hos er så säljs det mest cheddar och mozzarella här... inga valmöjligheter alls. *suck*

Anne-Marie said...

Nu blir jag avis också. Helt plötsligt vill jag absolut bo i en stor (större) stad. Det låter fantastiskt med alla dessa grönsaker, frukter, ostar osv. Här finns ingenting sådant - ingen Whole Foods, Trader Joe's osv.

nina said...

ååååååh Ramlösa!! Det enda jag verkligen saknar här är bubbelvatten, och gärna smaksatt... Vad gott!!

Annars har vi också en dyr affärskedja här med massa utländsk mat. Hittade t.ex. Abbas sill till jul.

Fast några bilder därifrån blir det inte, tydligen är det olagligt att fota inne i affärer. Försökte en gång men fick halva personalstyrkan + vakterna med walkietalkies efter mig... ;-)