Monday, December 10, 2007

Andra advent och värmebölja

Det har sannerligen blivit en annorlunda och lite märklig andra advent. I södern råder det just nu värmebölja. Igår var det +22 grader! Det är tydligen värmerekord just nu. Det har inte varit så här varmt sedan 1972 i december. Värmen kommer att hålla i sig ser det ut som tills på onsdag iallfall. Idag är det +26 grader. Förvirrat att behöva plocka fram sommarkläderna i december. Igår var jag iväg till affären och handlade i bara t-shirt. Någon tröja behövdes absolut inte. Jag tog en promenad i vårt område igår också. Vi har en slinga som tar ca 45 minuter att gå och man passerar bland annat golfbanan. Golfarna stod och slog klädda i shorts och t-shirt. Luftfuktigheten är dessutom just nu ganska hög (ca 80%). Jag blev helt genomsvettig av den där promenaden i rask takt och behövde ta en dush då jag kom hem.

Man får försöka fixa till julstämning i värmeböljan ändå. Igår kväll tändes andra ljuset i adventsljusstaken och sedan fick vi njuta av glögg (äkta glögg ), lussekatter och pepparkakor.
Äkta Blossa vinglögg från Sverige, underbart god.


Inte långt därifrån vi bor finns en golfbana som är trevlig att promenera bitvis genom.


Här står golfarna i shorts och t-shirt och spelar glatt.

15 comments:

Anne said...

Oj, så ni har ovanligt varmt för årstiden. Kan förstå det känns konstigt börja gräva fram sommarkläderna igen. Kul se bilderna från golfarna och hur de golfade i shorts. Vi har också druckit en del glögg i helgen, haha när julen är hör kommer man vara trött på det.

Anita said...

Hej Desiree, det later som jul i Californien dar jag bodde forut. Tog ett tag att vanja sej vid skara/bla julgranar i plast bland alla vajande palmtrad. Men jag hade julkanslor anda.. Maste saja att jag ar imponerad av din 100 lista, vet inte om jag kan komma pa ens 20 saker jag skulle kunna skriva..

Desiree said...

Anne, ja det känns lite konstigt att behöva gräva fram sommarkläderna. Egentligen har jag inte så mycket emot det. Det kommer säkerligen att bli kallare snart igen. Men det kan verkligen vara stora temperaturskiftningar ibland.

Anita, hej kul att du gillar och läser bloggen. Som du säger går det ju att skapa julkänslor ändå. Jag fick klura under flera dagar för att få ihop 100-listan. En liten stund här och en liten stund där. Jag tror nog att du också skulle kunna fixa en 100-lista.

Saltistjejen said...

Oj vilken skillnad mot NYC! Här är visserligen inte så kallt längre. Snön har smält för länge sedan tyvärr. Och igår regnade det. Men t-shirt går man inte gärna i. Inte bara iallafall..!

Desiree said...

Saltis, jag kollade på weather channel imorse och det är verkligen interessant att se att det går en knivskarpgräns mellan värmeböljan och kylan. Just nu verkar det vara väldigt uppdelat i USA. Snöstormar och sommarhetta.

Petra H said...

Ha ha, det låter som vår andra advent i PR... men jag gick i jeans och kofta hela eftermiddagen på Wal-Mart eftersom det är så kallt inomhus!
Idag har det ösregnat och blåst som bara den hela dagen - ingen promenad :-(
Jag har fortfarande inte börjat dricka glögg, tänkte vänta tills nästa helg då familjen är här - vi har ju inget Ikea så jag vill spara på glöggkryddorna plus att vin är så dyrt här också! Kanske man skulle testa att göra romglögg - blanda glöggkryddorna med rom!? Det säljs ju sådan glögg på Systemet... återkommer när/om jag testar!

Desiree said...

Petra, när det är sommar här behöver man kofta men då för inomhusbruk eftersom det oftast blir så kallt pga av AC-kylan. Synd att vin är så dyrt. En rom-baserad glögg låter spännande. Om du bestämer dig för att prova måste du berätta om hur den blev. Det är annars svårt att få tag på vinglögg här. Det brukar bli saftglögg som man själv får spetsa till med en aning vodka. Men det funkar ju bra det också.

Annika said...

Varmare än vad vi har det, helt klart!!! Här är det mest grått och regn just nu...
Nej, fram för kyla!! Eller hur? Tycker inte om värmeböljor i december även om det inte är helt ovanligt.
Blossa glögg!!!! Kom den med ngn besökande kompis? O vad jag skulle vilja dricka äkta Blossa glögg. You LUCKY girl, you!!
Nej, Desiree...nu ska vi hoppas ni får kyligt igen. Såg också att gränsen mellan kyla och värme går ungefär vid North Carolina...hihi!!!

Marie said...

oj, det måste kännas riktigt konstigt med värme i december! men skoj att få uppleva lite annat såklart! =)

aurorabuddha said...

Vi har varmt har i sodra Texas ocksa. Varmt och fuktigt. Pa sondag kvall satt vi ute tills det blev morkt. Igar var det kallt och idag ska det bli varmt och fuktigt igen. Jag alskar vadret har! Vi har dom haftigaste askovader man kan onska sig. Fast jag maste saga det var ett tag sen nu...

Sa du har Blossa Glogg! Lyckans ost! Det ar ju den jag letar efter, men den finns inte att kopa. Jag ar bergsaker pa att det skulle bli jattepopulart har. Vi far nog ordna med en importfirma... med tyngdpunkt pa jultraditioner. :o) Vi har ju manga experter pa det bland bloggarna! :oD

aurorabuddha said...

Forresten, jag tittar pa dina adventsljus... ar dom inte lite krokiga? En gang for jag till Ikea i Houston och jag kopte en lada med stearinljus dar. Nar jag kom hem till SA hade dom alla hart nar smalt i varmen i bakluckan - vad tankte jag pa? Sa nar dom stelnade igen, var dom alla fyrkantiga. :o) Jag har kvar flera stycken annu!

Forra aret fick jag en lada med Liljeholmens hemifran. Jag maste saga att det finns ingenting som ens *liknar* Liljeholmens har... alla ljus ar ju liksom plastiga. Tycker vi *inte* om.

Och nu linkar jag till din blogg! Jag har just figurerat ut hur man gor!

Millan said...

Men josses vad varmt ni har det! Forstar att det maste kannas urskumt! Jag tycker att det har kants fel med vara ca 10-13 grader varmt. I dag ligger det dock runt nollan sa det kanns battre. Fast i och for sig.. jag hade hellre haft 26 grader och sol an 10 grader och regn! Man kan ju gora det julemysigt inomhus anda!

Annika said...

Hihi, måste kännas lite märkligt att dricka glögg och äta lussekatter och pepparkakor när det är över 20 grader varmt :-).

Kikar in här via US-Annikas blogg :-).

Desiree said...

Annika, ja glöggen kom med Calles doktorand som kom hit från Sverige och ska vara här och jobba några veckor. Den blev vi jätteglada över och njuter verkligen. Jo den konstiga värmen är lite too much. Det är trots allt december så lite kallare kan det allt få ta och bli.

Marie, det känns lite förvirrat. Man vet liksom inte riktigt vad man ska sätta på sig för kläder.

Aurorabuddah, jag kan tänka mig att ni har häftiga åskoväder som säkerligen är spännande att titta på. Har ni mycket tornados också? Du har så rätt, ljusen är något krokiga. Jag tror att det kan ha varit ljus som legat i kontainern vi hade med oss då vi flyttade hit. Det blev säkerligen rätt varmt i den. Men jag har som du också märkt att ljus som jag handlat på IKEA har en tendens att ha smält något så att de liksom blivit fyrkantiga när man tar upp dem ur förpackningen.

Millan, ja man får jobba på att få till julstämningen fast det är högsommarvärme.

Annika, kul att du kikar in hos mig också. Ja det kändes helt klart lite konstigt att dricka glögg när det är varmt ute.

Lullun said...

Små chanser för en vit jul förstår jag! *hihi* 26 grader! Vi kommer inte i närheten ens under högsommaren! :-)