Saturday, December 22, 2007

Åsksnö

Bild från www.weather.com

Jag trodde först att jag hörde fel då jag tittade på väderkanalen imorse, thundersnow eller åsksnö???? Det var något nytt för mig. Men stackarna som bor i Kansas skulle alltså se upp för allvarliga snöstormar med åska och snö. Kansas och midwest verkar drabbas av en hel del stormar. Tornado alley (tromballén) går ju också genom många av staterna här i midwest. Här följer dagens prognos för de som bor i Witchita, Kansas:


MODERATE TO HEAVY SNOW WILL CONTINUE TO FALL THROUGH THE AFTERNOON BEFORE ENDING EARLY THIS EVENING. THE SNOW AND STRONG NORTH WINDS WILL RESULT IN NEAR BLIZZARD CONDITIONS AT TIMES WITH VISIBILITIES LESS THAN ONE-QUARTER MILE. SOME OF THE SNOW MAY BE ACCOMPANIED BY THUNDER AND LIGHTNING. TOTAL SNOWFALL ACCUMULATIONS OF 5 TO 7 INCHES CAN BE EXPECTED BY EARLY EVENING...WITH LOCALLY HIGHER AMOUNTS POSSIBLE. STRONG NORTH WINDS OF 20 TO 30 MPH WITH GUSTS TO 40 MPH WILL CAUSE BLOWING AND DRIFTING OF THE SNOW... WITH SOME ROADS BECOMING IMPASSIBLE. (Info från the weatherchannel).


Det har också varit en jobbig reshelg för många. Chicagos flygplats som är en av landets största och viktigaste flygplatser med mest resenärer har haft problem med dimma både igår och idag som lett till många förseningar. Jag hoppas att alla ni som reser idag tar det försiktigt och kommer fram välbehållna. Själv känns det faktiskt skönt att inte behöva ge sig ut på vägarna eller ut i luften.


Ha en trevlig helg.

10 comments:

Petra H said...

Oj, det låter inte som kul väder.. Thy skrev också om det i sitt inlägg om snö, att de hade haft åska - konstigt, har aldrig hört talas om en sådan kombination!
Vi håller oss också hemma i San Juan under jul - skönt!
Ha en härlig jul i Alabama Desiree!

aurorabuddha said...

Jag blir nastan avundsjuk nar jag hor om det har vadret... Jag alskar daligt vader! Fast ibland har jag nastan blivit radd, det kan storma ganska ordentligt har i Texas. Men vi far aldrig sno... Har du sno dar du ar?

SEASIDE LIVING said...

Kikar in för att önska dig och din man en riktigt god och härlig jul med massa mys och god julmat!

Största julkramen till dig från mig!

Annika said...

Jag har varit med om det. Det är verkligen mycket märkligt. Snön vräker ner och det åskar.
SÅG att det var riktigt vidrigt i mellan-västern på många ställen. Usch och FY.
Här bara regnar det och är så dimmigt.
Precis som Aurora är jag också lite svag för dramatiskt väder..
GOD JUL!!!

Carl said...

Petra, nej det där lät verkligen inte som kul väder. Håller med dig om att det är riktigt skön att inte behöva resa iväg. Ha en riktigt härlig jul du också Petra med familjen din.

Aurorabuddah, du får väl vara med om en hel del åskstormar och tornados i Texas eller? Här har vi ingen snö. Det kan dock i teorin snöa men det händer väl ungefär vart tionde år eller nåt sådant. Det är mycket ovanligt med snö här.

Seasidelivning, tack så mycket. Jag önskar både dig och din familj en underbar jul. Jag ser fram emot fortsatt härlig läsning på din blogg. Stor julkram till dig.

Annika, Coolt att du har fått vara med och uppleva detta fenomen. Dramatiskt väder kan verkligen vara häftigt på sitt sätt så länge man har sig själv trygg och sitt hem. Jag älskar tropiska stormar då regnet verkligen vräker ner. Tycker att det är riktigt häftigt för att det sedan klarar upp och är fint någon timme eller två senare. God jul på dig och kram.

Carl said...

Oj oj såg att maken loggat på denna dator och att mina komentare därför blir Carl. Det är fortfarande jag, Desiree som skriver och inte maken som övertagit bloggen. No way att han får komma in här och ta över.

Desiree

Sporty Spice said...

Thunder Snow har jag aldrig hört talas om. Det mesta av vår snö rengnade bort igår. Trist! Fast idag strålar solen och det är ganska najs det med. =)

Sporty Spice said...

Glömde ju att skriva "God Jul". =)

aurorabuddha said...

Carl?!!? Jag *tankte* val jag oxa... :o)

God Jul bada tva fran oss i Texas!

Desiree said...

Sporty, GOD JUL och kram till dig. Synd att er snö regnade bort igår men att ha sol är inte dumt.

Aurorabuddah, GOD JUL!!!