Tuesday, December 11, 2007

Crazy Christmas House

Amerikanerna är tokiga i juldekorationer. Här är det more is more som gäller. I vissa bostadsområden är det i princip tävling om vem som har mest och bäst juldekorationer. I vårt område är det som tur inte så hysteriskt vad gäller julpynt men inte så långt från oss i ett angränsande bostadsområde så finns det ett hus som är helt galet dekorerat. Varenda plätt på tomten är fylld med juldekorationer. Ja ni ser ju hur det ser ut. Jag tycker verkligen synd om övriga som bor på denna gata. Juldekorationerna lyser verkligen upp så att närliggande grannar nästan blir bländade. Dessutom har de högtalare på husknuten som spelar julmusik hela kvällarna. Jag skulle bli tokig om jag hade en sådan som granne. Längst upp på taknocken står det ”Jesus is the reason” för detta spektakel alltså. Det är många som kommer för att kolla på detta hus så det är också en strid ström med trafik som åker på denna gata hela december. Kul att åka dit och titta och förfasa sig och sedan kunna åka hem och lämna detta spektakel bakom sig. Måste ta hur lång tid som helst att sätta upp alla dessa juldekorationer och sedan ta ner dem, för att inte tala om hur mycket plats de måste ta i garaget/källaren och hur elräkningen för december måste se ut jämfört med andra månader. Lite enfärgade ljusslingor, några adventsstjärnor och några ljusstakar och granen räcker gott för mig. Men jag antar att i varje amerikanskt område finns det nog säkert minst ett sådant galet överdekorerat julhem.

Här är även garageuppfarten dekorerad. Både Spunge Bob och Gringen är med. Sedan har man den eviga julmusiken med bjällerklang och annat som spelas ur högtalarna så att det hörs på hela gatan.


En gigantisk tomte har de ställt upp i ett av sina fönster som tittar ut. Det är en salig blanding av krubbor och karuseller och annat och komihåg Jesus is the reason.

10 comments:

Petra H said...

Gräsligt - vad har Sponge Bob och the Gringe med Jesus att göra?? Om man nu ska snacka religion... Och som du skriver, stackars stackars grannarna även om det är kul att se på (men inte varje dag så klart)...

Desiree said...

Petra, ja det undrar jag också vad Sponge Bob och Gringen har med det hela att göra. Grannarna mittemot och brevid hade faktiskt skippat allt vad julpynt heter och verkade släckt ner totalt för att de verkade tycka att detta hus hade mer än tillräckligt med juldekorationer. Jag skulle som sagt drivas till vansinne att vara granne till ett sådant hus.

Anne said...

Shit vilket hus. Det ser ju lika överdrivet ut som det där huset Saltis skrev om tidigare. Dock kul se bild på "spektaklet". Vilken elräkning ägarna måste ha den här månaden!!! Som du säger, tack och lov man inte behöver ha en sån granne. Jag tycker annars det är mindre julpynt i år än i fjol, tycker många hus och kvarter här hos oss har betydligt mindre i år. Undrar om det kan bero på energikostnaderna bara blir högre och högre och att ett större miljömedvetande smygit sig på under det här året...

SEASIDE LIVING said...

Ojojoj... för en annan känns det nästan overkligt... Förvisso tycker jag det verkar bli mer och mer pynt på husen och i trädgårdarna här hemma också men det är väl en bra bit kvar tills det du visar oss. Nej, det blir helt klart lite, jag menar mycket, för mycket av det hela!!

Kramar Jenny

Millan said...

Josses vilket spektakel!! Jag fattar inte hur de kan tycka att det ser fint ut?? Fast det handlar sakert lite om att tavla som du skriver och upp att fa uppmarksamhet. Jag ar sa sur over att jag inte har nagon kamera just nu for jag skulle sa garna vilja ta lite foton pa nagra narliggande hus som ocksa ar hysteriskt julpyntade!

Marie said...

haha, vad roligt! sånt där ser man inte direkt i sverige! men... jag tror nog inte att jag skulle vilja vara granne med dom heller... =)

Annika said...

He's the Reason for the Season...JO, det har man sett lite överallt.
Ja, Desiree...Såna här hus finns överallt. Man kan ju också säga att amerikanska julfilmer INTE ljuger...det är precis lika glittrande och blinkande i verkligheten som det är på film :-)
Här hos oss finns det också ett överdådigt område dit folk i princip vallfärdar. Ska åka dit och plåta ngn kväll snart.
Ljusslingor och pynt är vackert vackert det är jag den första att srkiva under på. Men det får inte gå för långt. Saltis inlägg för lite sen tog nog alla pris i kategorin "TACKYness".
Jag undrar också över elräkningarna. Dom måste ju vara gigantiska, och jag skulle inte hller vilja vara granne med ett sådant hus--nej tack!

Fia said...

Hm, skulle jag ha en sån granne som utsatte mig för julmusik som hördes på hela dagen och kvällen så skulle det kanske ske en liten olycka vid deras elskåp...
Kram Fia a/k/a The Grinch

Desiree said...

Anne, det blir ju lite too much, iallfall för mig. Det är ju jättebra om folk blir lite mer miljömedvetna. Elräkningen på ett sådant hus skulle faktiskt vara interessant.

Seasidelivning, ja det här huset tycker jag är för mycket. Blir lite för mycket spektakel över det hela med julmusiken och en strid ström av trafik som kommer för att titta.

Millan, jag tror att en hel del handlar om att tävla för att få det mest utsmyckade huset. Hoppas du får en kamera av tomten. Skulle vara kul att se hur husen i ditt område ser ut.

Marie, ja det är kul att åka och titta men så skönt att man inte bor granne med dem.

Annika, jo jag antar att det är så att Jesus är the reason for the season och inte för alla julpynten på detta hus men ändå. jag tycker att det är kul och interessant att se dessa hus men jag är glad att jag som sagt slipper bo granne med dem.

Fia, hi hi ja det hade jag nog också sett till att det skett en liten olycka vid elskåpet. För inte hade man orkat med julmusik i 1.5 månader dagarna och kvällarna i ända.

Lullun said...

Spektakel var ordet. Men som "turist" är det ju kul, men som granne måste det vara rena toryren. Iaf det med musiken! Ghaa... :-)