Friday, December 28, 2007

Fredagstema-blommor

Här är fredagens "Show and Tell".Veckans tema är blommor.Om du har lust att själv vara med i "Show and Tell" finns ämnena HÄR på Auroras blogg.

Denna Orkidée köpte jag strax innan jul. Gillar verkligen orkidéer mycket. Lättskötta och brukar blomma ganska länge.

Denna lilla lila blomma vet jag inte riktigt vad det är för sort eller vad den heter. Den växer precis utanför våran farstutrappa iallfall.

Bild på min födelsedagsbukett som jag fick av min käre make då jag fyllde år i oktober. Härliga upp-piggande färger var det.

Även om dessa liljor är lite smått småvissna så föll jag skarpt för ljuset på denna bild. Solensstrålar letade sig in i vardagsrummet och föll precis på blommorna vilket gjorde att de fick ett nästan magiskt ljus och att rummet runt omkring blev mörkt.


Läckra färger som dessa tycker jag verkligen är häftiga. Krysantemum är en av mina favoritblommor. De är snygga, finns i många olika varianter och färger. Det bästa är att de står sig väldigt länge. Man kan ha dem i två till tre veckor utan problem.

9 comments:

Lullun said...

Riktigt fina foton! Jag får verkligen lust att ta mig en tur till blomsteraffären och bara hamstra! :-)

Desiree said...

Lullun, visst är blommor helt underbara. Man blir både glad och harmonisk över blommor. Personer som jobbar med blommor måste ju bara må bra då man får chansen att jobba med så mycket vackert dagarna i ända.

Anita said...

Jattefina bilder! Du maste ha en valdigt hog kvalite kamera..! Har du tagit dessa blombilder sjalv? Wow!

Desiree said...

Anita, japp det är jag som tagit alla dessa blombilder själv. Jag fick en ny kamera i födelsedagspresent som jag otroligt nöjd med. Dessutom har foto blivit ett nytt intresse för mig sedan jag började med bloggen. Jag har andvänds ett närbildsobjektiv för att kunna komma riktigt nära på dessa bilder.

aurorabuddha said...

Wow! Vackra blommor och vackra bilder! Du borde ha en flickr site nar du har en sa fin kamera. Jag har en site pa flickr, fast nastan alla mina bilder ar suddiga och/eller tagna av nagon annan! :o)

Annika said...

Vad trevligt att du la in så många bilder på olika blommor!
Och din orkidee är bara SÅÅÅ vacker. Jag ska investera i ett par orkideer så fort jag slänt ut julen. Den blomman är så vacker och stilren!
Desiree, vi har ju nästan likadana kameror. Använde du macron med extra lins när du tog bilderna?

Dila said...

Jag gillar orkideer, de är underbara. Men jag håller inte med om att de är lättskötta. Jag/vi har lyckats ha ihjäl två stycken, båda present från svärmor. Vad gör jag för fel? Annars är mina favoritblommor nog blåklint och vallmo.
Kram Dila

Desiree said...

Aurorabuddah, tack så mycket :-)
Jag får ta och kolla upp flickr. Det krävs att man tar väldigt många kort för att få till några enstaka bra.

Annika, håller med om att orkideér är helt underbara. De kan man ha många av. Stilrena och snygga och passar under årets alla månader. Ja jag andvände macrofunktionen och skruvade också på en extra närbildslins. Närbildslinsen är faktiskt svärfars gamla men den råkar passa prefekt på min kamera och det är jag väldigt glad för.

Dila, blåklint och vallmo är helt underbara blommor. Jag har haft otur med vissa orkidéer också, att de vissnat ihop och aldrig blommat om. Jag vet inte om det beror på att jag ställt dem på fel ställe eller nåt annat.

lollipoppan said...

Vilka underbara bilder! =)

Hur länge har du bort i USA ?