Wednesday, December 26, 2007

Julfirande

Jag sitter och njuter av att ha ledigt här under mellandagarna. Det känns verkligen lyxigt. Här finns ingen annandag så detta är en vanlig arbetsdag även om det verkar som många ändå tagit ledigt. Julen har varit riktigt trevlig och mysig. Vi firade ihop med våra svenska vänner J och S och deras lille son C. Vi hade ordnat så att grannen Jeff skulle komma och ställa upp som tomte med klappar till lille C. Jeff gjorde ett toppenjobb som tomte. Julbordet och julmaten blev också väldigt lyckat. Massor med mat som vanligt. Det som är positivt är att man här inte hunnit gå på en massa julbord innan jul så man har inte hunnit trötta på julmaten. Det känns som vi inte kommer behöva laga någon mat under de närmaste dagarna utan kan leva gott på rester. Jag provade att göra gravlax för första gången och den blev väldigt lyckad.

Efter julmaten kom brandbilen med tomten som vinkade och slängde ut godis till alla barnen på gatan. Vi sprang självklart ut för att titta, fota och vinka till tomten. Sedan bytte jag och C om för vi var bjudna in till våra grannar en sväng på pjamasparty. Att strosa runt i pjamas och läppja på vin och prata var inte alls dumt. Riktigt nice faktiskt. Sedan gick vi tillbaka in till oss och hade julklapps utdelning.

Jag hoppas ni har haft en riktig trevlig jul och god fortsättning.


Vårat julbord.

Julmiddag. God jul och skål.

Här kommer tomten på brandbilen.

Laxen blev nog min favorit.

God fortsättning. Här sitter jag och plockar upp julklappar ur julstrumpan framför brasan.

10 comments:

Petra H said...

Mums, vad gott med hemgravad lax - det har jag aldrig testat att göra. Det ser ut som ni hade en riktigt mysig jul, och vilket fint foto på dig på slutet! Vad är det för ngt tyg som ni har uppspänt vid matbordet, det ser fint ut!?
God fortsättning i mellandagarna!

Desiree said...

Petra, det var väldigt enkelt att göra hemgravad lax. Så det kan du testa. Tyget uppsatt i matsalen är ett Marimekko tyg som jag gillar mycket. Beställde det på nätet. Jag har spänt upp det på en ram så att det blir en tavla i tyg. Enkelt att göra och snyggt. Ha det fortsatt trevligt och mysigt med familjen.

Annika som skriver fr Peters laptop said...

Vad trevligt ocvh mysigt ni har haft det!!!
Och din lax ser sa god ut. Jag har aldrig gravat min egen lax.
Gott med julbordsrester ar det ju ocksa!
Jattefin bild pa dig!!!

Desiree said...

Annika, tackar. Julbords rester är verkligen inte dumt. Mycket smått och gott att sitta och fortsätta njuta av. Ha en skön dag.

Anita said...

Ja, det ar nog lattare att halla vikten over julen som Svensk har i USA an om man hade varit i Sverige. I alla fall for mej. Mindre 'gaende bord' att ta del av har innan julen, och mer god mat i Sverige.. om man inte gor alltihop sjalv forstas. Det later valdigt gott ditt julbort! Gravlax.. det har jag nog inte atit pa 25 ar.. minst.
(Jag har lagt en link till din blogg fran min och hoppas det ar o.k. med dej : )

Marie said...

Jättefin bild på dig!

Va roligt att läsa om hur folk firar olika jular lite överallt, skoj! =)

Sporty Spice said...

Mmmmm. Gravad lax är så gott! Och vad lustigt att tomten åkte brandbil och kastade godis. Själv hade vi pyjamasparty fast på morgonen den 25:e. Då är det traditionell julfrukost med julklappsutdelning hemma hos svärpäronen. =)

aurorabuddha said...

Ah, vad sot du ar pa kortet! Och vilken fin tomte! Och gravlax, jag blir da sa imponerad!

Jag njuter oxa av mellandagarna! Vi har harligt kallt har i Texas idag!

Lullun said...

Ja, enig med Petra; verkligen fint kort på dig där på slutet! Och låter mysigt generellt! God fortsättning!

Desiree said...

Anita, jo jag håller med dig om att det är lättare att hålla vikten under julen då man inte är hemmma i Sverige. Du får gärna länka till min blogg :-)

Marie, jag tycker också att det är kul att läsa om allas julfirande på olika håll med olika seder.

Sporty, håller verkligen med dig om att gravlax är gott. Sedan är det relativt nyttigt vilket också är positivt. Mysigt med pJ party på morgonen den 25:e.

Aurorabuddah, man får passa på och njuta lite då det är kallt det håller jag med dig om. Fortsätt njuta av mellandagarna.

Lullun, tackar och ha en fortsatt skön julhelg du också.