Thursday, December 27, 2007

Julklappar och ledighet

Sitter här och njuter av en god kopp kaffe som är både nybryggt och nymalet. En av julklapparna var en kaffekvarn. Det doftar så underbart gott om nymalet kaffe. Jag har verkligen lyxat till det denna morgon med frukost bestående av nygräddade våfflor med frukt. Jag gav nämligen C ett våffeljärn i julklapp också. Det tycker jag är riktigt bra presenter när man även själv får njuta av sådant som man ger den andre.

Sedan har jag gjort ett litet kollage av övriga julklappar som jag fick. En hel del skönhetsprodukter men även en ny fin kameraväska. En fin skinhandväska. Sedan tidningar och böcker. Fler guideböcker så att jag kan plannera nya härliga utflykter och resor att se fram emot. Culture Shock USA kan ju tyckas vara i senaste laget att börja läsa nu då jag redan har bott här i 1.5 år. Men jag gillar sådana här böcker. Man kan alltid hitta smått och gott som roar en och förklaringar på saker och seder som förbryllat en.

Min nya varma goa NorthFace jacka fick jag tillfälle att prova redan igårkväll då jag och C gick på en kvällspromenad. Hmm jag undrar om jag redan varit här för länge…
Det känndes så kallt när vi var ute och gick. Det gick till och med att blåsa kalla rökmoln. Det kändes definitivt som om det var runt nollstrecket men när vi sedan kom hem och kollade termometern stod den på hela +8 grader. Jag var hur som haver glad över nya varma jackan för i den behövde jag inte frysa.

Jag njuter annars i fulla drag av ledighet och frihet här under mellandagarna. Så otroligt skönt att kunna relaxa och bara vara. Göra det man vill. Dricka gott kaffe, bläddra i tidningar, läsa, blogga mm.


Frasiga nygräddade våfflor, mmmmm.9 comments:

Annika said...

JÄTTESKÖNA DAGAR!! Håller med. Egentligen är ju mellandagarna bäst...
FINA klappar du fick! och fint collage. Jag gillar vekligen dina väskor. Smink är ju alltid kul att få. Det fick jag också, och glad för det blev jag, girlie-girl som jag (ibland) är...
NU njuter vi på med vin, slapp och choklad...

Annika said...

Desiree!!
Det är blommor som tema imorgon på "show ad tell" in case you forgot... :-)

Desiree said...

Annika, njut på av sköna dagar med vin, choklad och slappandes. Tack för påminnelsen om show and tell. Ska börja fundera redan ikväll vilken blombild jag ska satsa på tills imorgon. Ha en skön kväll och dag imorgon.

JaCal said...

Härligt med mellandagar helt klart! Gott med våfflor - vi har ett våffeljärn men det är så otroligt långsamt att man får inte vara hungrig och ha gott om tid om man ska använda det. Det ska jag skriva upp på listan inför nästa år - kan vara en bra julklapp.

En Crumpler kamera är ju den bästa! Jag har en 5 million dollar och den är bara bäst!!

Petra H said...

Jättehärligt med lata mellandagar! Och vilka fina julklappar du fått och gett! Jag fick inte så mycket i år eftersom familjen bestämt att resan var själva presenter till både dem själva och till mig.. helt ok men det blev ända några små klappar.
Ha ha, du fryser vid +8... jag fryser nuförtiden vid +15 eller nå't - man acklimatiserar sig fort ;-)

Desiree said...

Jacal, jag rekomenderar ett våffeljärn till nästa år. Det är både gott och kul för både barn och vuxna. Jag gillar verkligen den lilla Crumpler figuren. De har ju många riktigt fina väskor för både kameror och laptops som man blir otroligt sugen på.

Petra, ha ha tänk att du redan acklimatiserat dig så vid värmen att +15 är en dag med hård kyla för dig. Men så är det onkeligen man vänjer sig fortare än vad man tror. Jag skulle också se resan som familjen gjort som en underbar julklapp, den bästa presenten man kan få är fina minnen och upplevelser ihop.

Anne said...

Vad fina julklappar, hade gärna tagit alla själv. Min smak. Kameraväskan var jättesnygg (svårt hitta snygga kameraväskor, tycker jag). Gillade mixen av julklappar, riktiga livsnjutargrejer och sånt som sätter lite lyx på tillvaron. Hihi, visst är det perfekt när man kan ge julklappar till äkta hälften som man även själv kan få glädje av, som våffeljärn :)
Dina böcker låter mysiga också, perfekt (som du säger) för inspiration att planera in nya utflykter. God fortsättning Desiree!

rocketqueen said...

Hej hej! Du har en härlig blogg! Sitter och kollar igenom arkivet för fullt nu... Mysig läsning!

~Linn

Anonymous said...

Jag var precis inne och tittade på julklapstips på PID.Se som har så mycket roliga och snygga saker.
En underbar produkt för iår är ändå deras automatiska julgransbevattning bara 150 kronor!
Ta en titt på http://www.pid.se
Såg att dom även öppnat inredningsbutik på riddargatan 25 som jag skall gå förbi i veckan.

/Sarah