Tuesday, December 18, 2007

Julafton närmar sig med stormsteg och det är mindre än en vecka kvar. Själv känner jag mig inte speciellt förberedd på något sätt. Visst är granen klädd, och klapparna klara men jag undrar ändå smått vart hela denna höst tog vägen och har lite svårt att greppa att det är julafton på måndag. Men så är det och det blir säkert bra. Det ligger få överraskningar under granen men mycket som jag ser fram emot ändå.

Häromdagen tände vi brasan och satt och drack glögg framför elden. Jag tände också ljuset i min stora tomtelyckta som spred ett välbehagligt och mysigt sken. Förra helgen skrev jag och berättade att vi hade värmebölja denna helg slog det om och blev kallt. Så förra helgen hade vi +24 grader och nu i söndags hade vi bara +4 grader. Det kan alltså ske snabba temperaturväxlingar här.

Jag har ju tidigare skrivit om extremt juldekorerade hus. Men det finns också snyggt mer lagom dekorerade hus. Det är vanligt att man hänger kransar med röda band både på dörrar och fönster. Det är ganska fint. Det är också vanligt att man till och med juldekorerar blevlådorna med röda rosetter och grankvistar. Några hade till och med dekorerat med julkulor. Här och var ser man en och annan Jesuskrubba. Detta är ju trots allt den religösa södern.

Nu ska jag försöka hinna iväg till posten ikväll för att köpa frimärken så att de sista julkorten kan skickas iväg.
Juldekorerade brevlådor ser man överallt numer.
Alla hus är som sagt inte hiskligt överpyntade utan det finns också exempel på snyggt pyntade hus som detta. Lite mer lagom med kransar och röda band.


En och annan julkrubba är inte ovanligt att se ute på folks gräsmattor.


En härligt intesiv röd julrosett på en postlåda.


Polka-käppar är också vanligt att ha som juldekorationer utomhus här med både röda band och en ljusslinga.


Till sist ännu en julpyntad brevlåda med både band och julkulor.

7 comments:

Anne said...

Smakfullt pynt. Julpyntet på postlådorna tycker jag mycket om, den första bilden var väldigt fin.
Jag håller med dig, kan inte förstå det är julafton nästa vecka. Och snart nytt år också... Vart försvann 2007? Snart är det ju dags börja planera sommaren också...
Ska bli skönt vi börjar gå mot ljusare tider igen, nu blir det mörkt redan 16.30-17 och det tycker jag gör kvällarna kommer så tidigt och känns rätt långa.
När kommer förresten våren till Alabama?

Annika said...

Jag tycker också att många pyntar smakfullt.
Den röda tomtelyktan som både du och jag, och säkert flera med oss har, tycker jag så mkt om!
Jag tycker också att hösten försvunnit i tomma intet. Fattar inte vart den tog vägen...
Och inte heller jag fattar att det är julafton på måndag...jösses, jösses så fort december har gått...HJÄLP!!!

Desiree said...

Anne, jo det finns helt klart många fina pynt på både postlådor och i trädgårdar. Håller med dig om att det känns skönt att det snart går mot ljusare tider. Även om vi oftast får sol dagtid här så blir det mörkt vid 16:30. Jag saknar de där ljusa fina kvällarna.

Annika, kul att du gillar din tomtelyckta lika mycket som jag gör. Den är verkligen fin. Det känns smått galet att det redan är julafton på måndag, hjälp!

Sporty Spice said...

Jag gillar också brevlådspyntet. Men en Plastic Jesus på gräsmattan vet i sjutton. =)

Millan said...

Det ar verkligen skumt att det ar julafton pa mandag redan. jag undrar ocksa var hosten tog vagen? Jag har verkligen njutit av December och alla julforberedelser det har aret men som vanligt ar det mycket att gora pa jobbet den har veckan och sena kvallar vilket gor att julfriden inte direkt infinner sig.

Skoj att se foton pa fint julpynt!! Jag kan tanka mig pa att man i USA overlag ar battre pa att pynta an de ar har. Manga hanger helt enkelt upp nagra girlanger pa vaggarna och det ar det hela liksom...

Desiree said...

Sporty, nä plastic jesus är nog inte riktigt för mig även om det finns en hel del sådant här.

Millan, folk spar verkigen inte på krutet då det gäller julpynt här. Det roliga är att det också kommer upp mer och mer dessto närmare julafton man närmar sig.

Petra H said...

Krubbor finns det gott om i katolska PR... och även de där polkakäpparna - fattar inte riktigt vad som är så juligt med dem!?
Läste i tidningen igår (på spanska!) att det har blivit väldigt vanligt med stölder av juldekorationerna som folk sätter ut i trädgårdarna och på taken!! En ny sorts kriminalitet - att stjäla tomten!