Monday, December 31, 2007

GOTT NYTT ÅR!

Vill önska er allihop, ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2008!

Här i USA är nyårsafton inte så märkvärdigt och många amrisar är ganska dåliga på att fira nyår. Den där festliga och förväntansfulla stämningen är inte lika lätt att få till här. Många bryr sig inte ens om att vara vakna för att skåla in tolvslaget. Det var något av en besvikelse förra året att inse att man inte firar nyår här som vi gör i europa. Fyrverkerier som annars firas av vid 4th of July och vid olika collage fotbollsmatcher fyras inte av på nyårsafton.

I New York firas alltid det nya året in med "dropping of the ball" på Times Square. I år är det tydligen 100 års jubileum för detta. Såg på nyheterna att vill man försäkra sig om att få en bra plats på Times Square ikväll så fick man se till vara där och bevaka sin plats redan 12 timmar innan.

Vi kommer inom kort att skåla in det nya året först med Sverige då klockan är 17 här och sedan ytterligare en gång till på tolvslaget här. Ikväll tänkte vi iallfall festa till det genom att gå ut och äta med våra goda grannar Kim och Mike och sedan gå på ett annt grann-kalas.


Hoppas ni allihop får ett underbart 2008.


GOTT NYTT ÅR!

10 comments:

aurorabuddha said...

Hej Desiree! Och Gott Nytt Ar tillbaka. Jag sag just att du halsat pa hos mig oxa!! Och jag tror det har ar forsta gangen jag ar *forst* att kommentera pa din blogg!

Petra H said...

Gott Nytt år igen Desiree! Hoppas att 2008 blir minst lika bra som 2007 för oss alla.
Det är faktiskt många "utlänningar" som är dåliga på att fira nyår, kommer ihåg i England när jag var 13 - mina småsyskon och jag var chockade över att grannbarnen hade gått och lagt sig före tolv. Det hade ju inte vi gjort sedan vi var jättesmå och då blev vi ju ändå väckta av föräldrarna för att vara med vid årsskiftet! Det är som jag skrev på Annes blogg, jag tror att vi svenskar är mycket bättre än många andra nationaliteter att fira nyår!
Hoppas iaf att ni får ett fint nyårsfirande, nu ska jag förbreda efterrätten!

Desiree said...

aurorabuddah, ha ha ja grattis till första kommentaren. Jag läser allas bloggar men det är inte alltid jag hinner kommentera hos riktigt alla. Men jag är glad att jag fått chansen att upptäcka din blogg. Ha en fin kväll.

Petra, ja det kanske är så som du säger att vi svenskar är lite extra bra på att fira in det nya året och att man därför lätt blir besviken då man går miste om den där festliga stämningen som ligger i luften. Att få klä upp sig, äta god finmiddag och sedan skåla in nya året med skumpa och fyrverkerier. Jag hoppas ni får en riktigt trevlig nyårsafton. Efterrätt låter gott!

Monica said...

Desiree, Gott Nytt År till dig också. Hoppas att 2008 blir ett kanonår för er! Tack för en superbra blogg. Jag älskar dina bilder!!

OCH tack för att du är så flitig med dina kommentarer, det är alltid kul med feedback. Själv har jag legat på latsidan i 1.5 månad eller så (resa, besök osv), men förhoppningsvis blir det bättre till nyår!

Kram
Monica

Desiree said...

Monica, jag tycker att det är jättkul att skiva och blogga då jag vet att jag har så många läsare som uppskattar bloggen. Jag är jätteglad att jag fått så många underbara blogg-vänner. Ha en fin nyårskväll.

Annika said...

Gott Nytt År!! Sitter här uppklädd till tänderna, och undrar lite smått om jag blir totalt udda ikväll. Kanske blir det en tripp hem igen för att dra på sig jeans, eller kanske inte förresten. Är det nyår SKA man vara snygg...
FATTAR inte att amrisar är så dåliga på att fira nyår. En gåta...
Vi hörs imorrn igen!!
Kramar!!

Desiree said...

Annika, tycker att du gör helt rätt som har klätt upp dig ordentligt. Det ska man. Det är bara nyår en gång per år trots allt. Vi såg till att klä upp oss och var de som var mest uppklädda ikväll på det partajet vi var på men det gjorde inget, är det nyår så är det. Vi hörs imorgon. Jag hoppas du hade en toppen kväll.

Fia said...

Sent men hjartligt Gott Nytt Ar till er bada!!

Lullun said...

Det överraskade mig faktiskt lite, att det var så dåligt med nyårsfirandet i USA. Hoppas dock ni fick en trevlig kväll ändå! :-)

Desiree said...

Fia, det samma till er och god fortsättning.

Lullun, vi fick en trevlig kväll ändå fast utan fyrverkerier. Men vi fick istället fira in det nya året tre gånger, svenska tolvslaget, tolvslaget i NY och till sist vårat egna tolvslag här.