Tuesday, January 1, 2008

God fortsättning allihop

Första dagen på nya året. Undrar redan vad detta året kommer att erbjuda för händelser och överraskningar. Händelserikt kommer det med all säkerhet att bli.

Vi hade en trevlig kväll igår med våra grannar. Mysigt resturangbesök och god mat som sedan följdes av nyårspartaj hos en annan granne. 2007 fick ett värdigt avslut. Firade faktiskt in nyaåret tre gånger. Först då klockan bara var 17 här för då var det tolvslag i Sverige. Mycket mysigt och trevligt att få chansen att skåla in det nya året med vänner och släkt i Sverige via Skype. Vi satt framför dator med en flaska champange och ringde runt till alla nära och kära. Andra gången blev då vi följde tolvslaget i NY på tv och slutligen en timme senare var det dags för vårat alldeles egna tolvslag här i Alabama i vår egen tidszon.

Det verkar som nästan alla ställen har sina speciella seder och traditioner att starta det nya året med. Här nere i södern äter man black-eye peas på nyårsdagen för att få tur under det nya året. Black-eyed peas är någon korsning mellan ärta och böna, de är ljusa i färgern förutom att var och en har en svart fläck. De är goda och kan andvändas på många olika sätt. Man kan ha dem i sallader, äta dem som sidorätt eller göra olika såser med dem. Idag var vi bjudna hem till en annan granne för lite mingel och de obligatoriska black-eyed peas. Jeff hade också grillat ribs (revbensspjäll). De var nog de godaste ribs som jag hittills har fått.

Första dagen på nya året verkar också börja med en kallfront. Det har blåst upp ordentligt och i natt kommer det att bli minusgrader. Det vore intressant om det även kom nederbörd för snö är riktigt ovanligt här. Imorgon natt kommer det att bli hela -7 grader celcius!!!! Även Alabama kan få sina köldknäppar.

God fortsättning!

9 comments:

Anne said...

Vilket fint nyår ni fick, låter väldigt lyckat. Vilken bra idé också att skåla in nyåret via Skype med folk där hemma. Det kanske är något att ta efter till nästa år.
Så nu var alla helger över, tillbaka till vardagen. Det är väl i februari nästa röda dag är.

londongirl said...

Hej Desiree! Jag kom hit till din trevliga blogg från Annika i Restons blogg som jag läser mycket.
Låter mysigt med era olika firande av det nya året. Ni har verkligen gjort det ordentligt med att passa in alla olika tolvslag. :-)

God fortsättning på 2008!

Marie said...

black eyed peas..? låter inte alltför gott! iallafall inte på nyår! =) revben låter däremor mycket bättre! =)

Petra H said...

Låter som ett härligt nyår och kul med lokala traditioner!
Håller tummarna att ni får lite snö, det skulle väl vara mysigt att börja året så - och du kan verkligen få användning för den nya varma jackan :-)
God fortsättning!

Lennart said...

Om du bodde lite längre norrut, dvs i södra Ohio, skulle du just nu njuta av -13 och 10cm snö.

Annika said...

Låter bra det där!!!
Och vad trevligt att Nyåret blev bra!
Vi brukar också äta black-peas hos Peters fldrar varje Nyårsdag, fldrarna är ju fr Georgia så därav den traditionen...
Önskar dig en bra dag och en bra fortsättning nu när oxveckorna drar igång...

aurorabuddha said...

Jag far telefonsamtal fran Sverige fem pa eftermiddagen, med skralande manniskor i andra anden... :o)

Black eyed peas ar tradition har i sodra Texas ocksa. Blah, sager jag bara.

Men! Vad ar jag pa for humor idag igen!? :oD

Victoria said...

God fortsättning!!
Många kramar/Vic

Desiree said...

Anne, att skåla in det nya året via Skype är helt underbart. Verkligen en av kvällens höjdpunkter. Ja jag antar att nästa röda dag är i februari.

Londongirl, hej och kul att du gillar min blogg. Jag älskar Annikas blogg. God fortsättning och varmt välkommen att läsa mer från min blogg.

Marie, de är faktiskt rätt goda de där black-eyed peas. Men revbenen var helt otroligt goda.

Petra, det känns så kallt idag, det är ju faktiskt minusgrader idag!!! Men sol och klarblå himmel så någon snö blir det nog inte. Nya jackan var riktigt gosig idag.

Lennart, ja lite längre norrut verkar det vara rejält med snö. Har sett på väderrapporterna hur det kommit in mycket snö i stora delar av norra USA. Hoppas du får en solig och fin vinterdag att njuta av.

Annika, låt oss hoppas att the black-eyed peas bringar tur under nya året. Ha en skön dag du också.

Aurorabuddah, kul att du fick firande och telefonsamtal från Sverige. Jag antar dock att det inte skulle vara lika uppskattat om du sedan ringde då det var tolvslag för dig till dem i Sverige. Vi brukar ringa och säga det till folk i Sverige men de vill som sagt helt inte att vi ringer dem under vårt tolvslag, konstigt eller hur ;-)

Viktoria, god fortsättning till dig också.