Wednesday, January 2, 2008

Varm Choklad American Style

Idag är det kallt, kallt, kallt! Iallafall för att vara Alabama. Som ni ser har vi minusgrader om ni kollar på den lilla väderikonen. Det ser dock inte ut att bli någon snö. Det är strålande solsken och klarblå krispig himmel. Ikväll kanske man ska passa på att tända en brasa hemma. Kylan kommer att hålla i sig under någon dag eller två till innan temperaturen börjar stiga igen. Till helgen ska det bli mer lagom temperaturer på 10-15 grader istället. Vi känner att vi redan vant oss vid det milda varma klimatet i Alabama och tycker att en dag som denna är riktigt kall.


Många amrisar tar sig säkert en kopp varm choklad en dag som denna. Något de är riktigt bra på är att fixa till det så att det blir sött och då menar jag verkligen SÖTT! Speciellt här nere i södern har de en enorm förkärlek för sötsaker och söta drycker. I Sverige kör man ju med lite vispgrädde till om man vill lyxa på sin varma choklad. Här kör man inte bara vispgrädde utan det finns fler alternativ. Här är det poppis att slänga ner lite Marshmellows som får ligga och guppa på ytan. Jag har också sett att det är vanligt att man också har en polkagrispinne som omrörare. Naturligtvis kan man här i USA köra alla tre alltså, vispgrädde, marshmellows och polkapinne. Rena godisdrickan som är rejält söt. Själv är jag ingen större konsumet av just varm choklad utan föredrar andra varma drycker.

När jag riggade första fotot och precis hade stuckit ner polkapinnen kunde man höra ett lätt knastrande ljud från den. Plötsligt sjönk den under den varma chokladytan och försvann, den hade smält! Jag fick kvickt stoppa ner en ny och skynda att plåta. Tog en smutt för att smaka men detta var i sötaste laget för mig. Föredrar hellre en god kopp kaffe.

12 comments:

Annika said...

Buhu! Jag kan inte se ditt förmodligen mkt vackra foto...
Jag är inte heller så förtjust i varm choklad, men ibland är det ju lite gott och då med mkt marshmallows i koppen, hehe!! GOTT!!!
KALLT här också, blåsigt till max och ingen snö...
Imorrn ska det visst bli ännu kallare...GÄRNA för mig!!! Jag älsar detta!!! (lite knäpp sådär du vet).
Nu ska jag göra en kopp te...

Anne said...

Du och dina fina bilder :) Du skämmer bort oss med fina foton.
Polkagrispinne som omrörare, rätt gulligt på nåt sätt.... Men som du säger alltför sött med alla tre amerikanska grejerna i varm choklad.
Har du smakad Starbucks hot chocolate, den är extremt söt.

Desiree said...

Åh nej kan du inte se fotot! Jag gjorde ett litet collage igen men jag får försöka ändra lite igen så att alla kan se. Ibland är det skönt att njuta av kylan eftersom den inte brukar vara så länge. Vi hade riktigt blåsigt igår. Du får mysa till det med en god kopp te
:-)

Desiree said...

Anne, jag har ännu inte smakat Starbucks hot chocolate men jag kanske borde. Man måste ju prova olika saker. Bra att du lyckades se bilden. Blev rädd att ingen skulle kunna se den då inte Annika kunde se den. Visst är det trots allt gulligt och ganska fint med både polkapinne och guppande mjuka stora mashmellows som flyter på ytan. Det ser gott och inbjudande ut även om det blir ganska sött i smaken.

Fia said...

Fina bilder som vanligt! Nej choklad är lite för sött för mig, men vi har kallt som attan idag också! Precis runt nollan och snålblåst, MEN sol och klarblå himmel..brrr...dags att masa sig ner i köket och fixa en stor balja te tror jag...

Desiree said...

Fia, hoppas du mår bättre och har hunnit krya på dig en del från förkylningen. Visst är det riktigt kallt idag, brrr. En stor balja te låter som en mycket god idé.

Annika said...

NU kan jag se bilden, Desiree!!
Som jag sa: du ÄR verkligen duktig på att få till det!!!!

Petra H said...

Jag håller med Anne, jättefina bilder som vanligt! Kul med polkagrispinne - det har jag inte sett innan.
Annars är belgisk varm choklad bäst, på vissa caféer får man en liten skål med chokladdroppar (nästan som chocolate chips som man använder för kakorna) och ett glas med varm mjölk, och socker - sedan gör man sin egen varm choklad, och kan själv bestämma hur stark, söt etc den ska vara. Mums!
Och så klart, härligt med lite kyla även om julen är över nu!

Desiree said...

Annika, kul att du också kan se bilderna nu.

Petra, åh vad kul att få egna chokladdroppar så att man kan få fixa till sin egen choklad precis så som man önskar efter smak. Jag får bege mig till Belgien någon dag för att prova på detta :-)

Marie said...

åh, vad gott det verkar! kanske inte vill ha alla tre, men lite minimarshmallows och polkagrispinne skulle inte vara helt fel... mums! =)

Lullun said...

Fint foto! Men det lät allt lite väl sliskigt sött det där. Varm chokload gillar jag, men det får max max max vara lite grädde på toppen. Allt det andra skippar jag gärna! :-)

Desiree said...

Marie, det är lätt att fixa iordning. Du får ta dig en kopp varm choklad med en polkapinne och lite minimarshmellows.

Lullun,det blev ganska söt-sliskigt med alla tre.