Wednesday, January 30, 2008

Georgia Sweet Water

Tycker att det är kul med små lokala ölbryggerier som finns. Georgia Sweet Water är en av dessa och är en av makens favoriter. Beskrivningen som står på flaskan av Sweet Water Georgia Brown är lite rolig. Det står nämligen följande:

This easy drinkin´back porch brown ale is as smooth as a Bill Clinton apology. Enjoy it with some warm southern hospitality.”

Var inne på World Market idag och hittade även dessa två andra sorter som kommer från lokala små bryggerier som är passande för södern. Vad sägs om Blackend Voodo? Är inte detta ett läckert namn?


Det går ingen nöd på en här nere. Man kan både äta och dricka gott!


4 comments:

Anne said...

Vad coola namn! Det tycker jag de är bra på här, att ge produkter rätt häftiga namn och inte bara "Smålands öl" eller nåt annat tråkigt. Lokala ölbryggerier verkar det finnas av i varje delstat, det tror jag inte så många känner till där hemma. Fördomarna är att amerikanskt öl är äckligt (och då tänker alla på blaskig budweiser eller nåt) men det finns ju riktigt god öl här och massor med amerikanska bryggerier. Inte för att jag är nån öldrickare men har fått veta, se och lära mig ändå via maken :)

Annika said...

Jag gillar verkligen alla "Micro breweries" som finns överallt.
Citatet om Bill Clinton är jättebra!! Skulle gärna smaka den ölen!
Är inte så jätteförtjust i öl, men ibland kan det verkligen vara supergott!!
Och JA! Precis som Anne säger så finns det så mkt mer än bara (äckliga) Budweiser...
Ska kolla efter dessa ölsorter nästa ggn jag är på World Market.

Desiree said...

Anne, håller med om att det finns många roliga och häftiga produktnamn här. Du har så rätt det finns så mycket mer än bara blaskig Budwiser här. Jag har inte hunnit prova den där Blackend Vodoo ännu. Men när C hällde upp den var den verkligen mörk till färgen. Såg nästan ut som Guiness öl. Sam Adams är ju annars god amerikansk öl som har många olika sorter med allt från ljusa till mörka. Jag kan tycka att Budwiser och Miller och sådana kan vara goda också på en varm dag så är den amerikanska pissölen inte alls dum.

Annika, jag fastnade för citatet om Bill Clinton och tyckte det var kul. Det är verkligen kul med alla micro breweries. Men egentligen är jag mer av en vintjej än ölflicka även om jag tycker öl kan vara gott då och då.

Lullun said...

För mig som inte är någon direkt stor öldrickare (dricker helst inte, om jag kan undgå, typ..) borde det ju inte vara fascinerande, men tänka sig; jag tycker det är riktigt kul med olika öl. Och dina flaskor var ju riktigt coola! Härligt också att de vågar vara så "skojfriska".
Här, där monopolet gör att vi bara ser Tuborg Classic och Carlsberg vad den nu heter, "standardmodellen" (+ julöl till jul), ja här är ölhyllorna i affären lite tråkigare. Men nu har det faktiskt, bara på några år, kommit 3 grönländska små bryggerier, som brygger öl på inlandsis. Riktigt exotiskt! Vi kan dock inte köpa de grönländska ölerna på flaska här i landet (bara i glas på pubben), utan för det måste vi åka utomlands! Varför nu detta, är så en längre & knasig historia... :-)