Wednesday, January 30, 2008

Vår vår vår...Visst är vi allihop sugna på att våren ska komma med sol, blommor och fågelkvitter. Här är lite blommor jag fotade i helgen. Några inomhus och några utomhus.

17 comments:

Lilla Blanka said...

Härligt bildcollage..! Ja, jag längtar verkligen till våren o sommaren nu...Här har det ju varit mörkt så länge så nu vill jag ha ljus och värme :)
Kram
Mia
PS Jag har ett par amerikanska blåbärsbuskar i trädgården...de smakar jättegott, precis som svenska blåbär, men som sagt är såå stora, mums!

Annika said...

Vad FINT!! Så vårlikt. SÅ ser det inte ut hos mig riktigt ännu!
Jag är åter impad av dina bilder, Desiree!!! Vackert, vackert!!!

Desiree said...

Lilla Blanka, ja nu är man sugen på både färg och ljus. Vad skoj att du har ett par buskar med amerikanska blåbär i trädgården. Coolt!

Annika, tog med mig kameran till Lowes där jag hittade massor med vackra Penseér att fota och de där rosa små blommorna vad de nu heter. Tulpanerna köpte jag och har inom hus och Orkideébilderna är också från Lowes. Men jag hittade ju några påskliljeblad som stack upp ur marken hemma i trädgåden iallfall. I helgen ska jag nog åka till Lowes och köpa just Penseér och plantera i mina stora krukor vid ytterdörren.

Fia said...

Jaaa, vilka fina bilder!! Ja, nu är man sugen på att våren ska komma, jag var på Pikes Nursery igår och köpt lite mer gröna växter att ha inomhus, men där sa du något, kanske får det bli en tur till Lowes denna helg och införskaffa några penseer...

Desiree said...

Fia, ja nu är man sugen på växer och plantering. Kan rekomendera Lowes. Vårat hade jättefina Penseer i massvis av olika färger att välja mellan.

Petra H said...

Härligt med vårblommor!! Själv upptäckte jag idag att min orkidée har fått fler blommor - jättekul!
Våren är verkligen en härlig årstid, det bästa med vintern om man säger så ;-)

Desiree said...

Petra, vad kul att din orkidee har nya blommor på gång. När man får dem att blomma på nytt känner man sig alltid lite stolt. Vilka träd och blommor är vanligast i PR?

Anne said...

Åh, vad fina bilder! Jag blir helt upplyft av dem, längtar så till våren. Vi har haft en ovanligt kall vinter, den har känts riktigt se och utdragen. Inte alls som i fjol, så nu är jag rejält trött på kyliga dagar och vill ha vår!!! Snart är den här, får ha tålamod och njuta av dina bilder så länge.

Saltistjejen said...

Underbara bilder!!!!!
Å jag blir såååå vårsugen när jag ser dem. Lyckost du som har blommor utomhus redan! Jag längtar så mycket efter vår och grönska nu!
Tack för att du delade med dig av dina vårblommor så att jag också fick lite vårkänsla idag!

Anne said...

Håller för övrigt med om Lowe's och bra sortiment. Köpte växter därifrån i fjol och pelargonen därifrån var odödlig, verkade klara av vad som helst för misskötsel.

Desiree said...

Anne och Saltis, jo man behöver sådana bilder nu som liksom piggar upp. Vi har ju inget som ännu blommar utomhus. Dessa bilder förutom de gröna påskliljebladen är blommor som stått inomhus. Ja Lowes tycker jag håller bra kvalitet på sina blommor.

Anita said...

Vilket vackert bildmontage! Det skulle kunna bli ett fin vagg dekoration om det forstorades. Valdigt varlikt! Ja, det ska bli underbart nar varen antligen kommer!!! :)

SEASIDE LIVING said...

Åh, så härliga bilder på vårblommor! Man verkligen njuter av att titta på dom... Längtar tills penséerna kommer här så man kan ta bort ljung och liknande och få vår ute på trappen också! :)

Fundersam Cecilia said...

Med de härliga bilderna så känns det som att det är vår ute.Hörde en vårfågel igår,men usel som jag är på fågelnamn så vet jag ite vilken det var.Vilket fint sovrum och badrum ni har.

Millan said...

Harligt kollage!! Det kandes verkligen varligt! Har var det 10 grader och sol i helgen och det kandes som om varen var pa vag. Vilket i och for sig hade varit lite for tidigt nastan. Bland annat har en del Japanska korsbarstrad redan slagit ut i sin rosa blom. Helt fel tid pa aret! For.. till helgen ska det bli 0 grader och till och med sno. Det blir inte roligt for de stackars blommor som har vagat sig fram redan...

Forresten, jag vet att du har berattat innan men jag kan itne hitta svaret nagonstans. Hur ar det du gor de har fotokollagen??

Ninni said...

Så glad jag blir av att se såna fina blommor! Härligt att kunna njuta av sån blomprakt...Men snart kommer nog våren till oss med, hoppas jag!

Desiree said...

Anita, ja det var en bra idé du kom med att göra olika bildmontge och förstora som man sedan kan ha på väggen.

Seasidelivning, det är nog så att vi allihop riktigt längtar efter våren nu.

Cecilia, jag är också riktigt dåligt på fåglar tyvärr. Men det är ändå mysigt när man hör vårfåglarna.

Ninni, ja vi får hoppas på att våren kommer snart snart.