Friday, January 4, 2008

Fredagstema-Väder

Dagens fredagstema handlar om väder. Jag tycker att det kan vara ganska mysigt med ett rejält skyfall av regn. Sådana skyfall som ofta förekommer i tropikerna då himlen liksom bara öppnar sig och sedan strålar solen igen någon eller ett par timmar senare. Då tycker jag att det är mysigt att sitta inomhus och titta ut och se regnet vräka ner och lyssna på det intensiva smattrandet av alla regndroppar mot taket. Vi får en del sådana skyfall här i Alabama.

Klimatet här i Alabama räknas som subtropiskt. Det blir riktigt varmt på sommrarna ofta i kombination med hög luftfuktighet vilket ibland kan känns som om man befann sig inne i en ångbastu. Vintrarna är milda även om som ni sett och läst kan få minusgrader. Det snöar dock väldigt sällan. Vår och höst är bästa säsongerna. Båda är långa, milda och mycket behagliga. Det finns alltså fyra olika årstider här. Jag måste säga att jag verkligen älskar klimatet i Alabama!


Satt en kväll i sommras och försökte fota blixtar. Det är inte helt lätt att fånga sådana på bild. Denna bild har C tagit och ovanför hustaket ser ni en blixt.

8 comments:

Annika said...

Jättekul att se dina väderbilder!
Jag har aldrig plåtat åska, det måste vara JÄTTESVÅRT!!!!
Tycker det ser ut som att ni bor i ett sådant TREVLIGT område! Verkligen!!
Ert klimat är varmare än vårt, men ofta väldigt likt. Det ser jag ju på din väderknapp. Men i regel har vi nog rätt mkt kallare än vad ni har det vintertid.

Anita said...

Ja, det blir aldrig trakigt att titta pa dina fina natur bilder! Tycker mycket om foton nar det ar mulet. Det blir en san speciell kansla i bilderna. Finare och mjukare ljus an med dom skarpa kontrasterna med sol och bla himmel.. Jag tycker ocksa mycket om regn, och att lyssna pa smattrandet mot taket som du sajer. Det basta ar, tycker jag nar sen solen bryter igenom om man kanske har turen och far se en regnbage, det ar magiskt.

Desiree said...

Annika, ja det verkar som vi har ganska lika klimat under sommar, höst och vår. Ni verkar få mer riktig vinter med kallare temperaturer och snö några dagar per år iallfall. Här snöar det ju mycket sällan. Det går år emellan att det kommer snö.

Anita, tackar tackar. Ja det kan bli en speciell känsla när man fotar då det är oväder och regn på gång. Regnbågar är jättefina, som du säger har de något magiskt över sig.

aurorabuddha said...

Cool! Jag alskar regn och askovader - utom nar det blir 'farligt'... Var gamla hund gar alltid in i badrummet nar det askar, just in case...

Har i SA har vi ocksa tropiskt vader, hett och fuktigt. April och oktober ar basta tiden att komma till sodra Texas. Men det vet val du! :o)

Anne said...

Wow, vilken bild över åskan. Har för mig du visat fina blixtbilder förut, det är så mäktigt på nåt sätt. Jag har aldrig fått till det.
De där häftiga skyfallen och åskvädren som ni har, jag vet precis vad du menar. Vi hade dem rätt mycket då vi bodde ett halvår i Florida och det var UNDERBART. Så mäktigt och härligt, det kan jag faktiskt sakna. Skulle gärna ha sådana enorma skyfall. Här regnar det ju mycket, men inte alls de där ovädren som är i subtropiska klimat.

Desiree said...

Aurorabuddah, april och oktober låter som om det är ungefär samma som för Alabama. På sommrarna får man verkligen tacka sin lyckliga stjärna för den som uppfann AC, för utan det hade det blivit plågsamt varmt.

Anne, det är mycket möjligt att jag visat dessa bilder förrut. Kul att ni även fått prova på att bo i Florida.

Lullun said...

Era sommarar låter lite i häftigaste laget för mig, men kortet på blixten var deffinitivt coolt. Hoppas det blir din tur att lyckas ta ett kort nästa gång! :-)

Desiree said...

Lullun, det kommer en del häftiga regnoväder här. Vi får ju tromber och sådant också och det är ju lite läskigt.