Friday, January 18, 2008

Fredagstema - skrivbord

Denna veckas fredagstema är skrivbord. Jag har faktiskt två stycken skrivbord eller skrivplatser där jag sitter och skriver mina blogginlägg. Dels ett hemma och dels ett på jobbet. Jag andvänder mig faktiskt av stationära dator på båda ställena. Vi har en laptop hemma men den börjar bli på tok för gamal och seg. Jag har märkt att jag tycker att det är väldigt viktigt för mig att ha ett skönt tangentbord så jag har lyckats fixa så att jag har exakt samma typ både hemma och på jobbet. Vad som är ett skönt tangentbord är oerhört svårbeskrivligt men både ljud och känsla mellan fingrar och tangenter måste kännas rätt på nåt sätt.

På jobbet kan man nog se att jag är svensk alla gånger. Här har jag min lilla svenskaflagga och många fina vykort på Sverigemotiv. Såg till att köpa en hel bunt med Stockholm och Sverigevykort i sommras. Jag gillar min stora kaffemugg från Starbucks som jag har på jobbet också. Jag dricker sällan en full sådan kopp men den är ändå stor och go att krama om med händerna. Det finns nog inte mycket mer att säga om mina skrivbord så jag låter bilderna på dessa båda platser tala för sig själva.


Ha en riktigt skön fredag allihop!
14 comments:

aurorabuddha said...

Du har valstadat bade pa jobbet och hemma! Ah, hela ditt hus ar sa fint! Tank, jag vet inte vad du jobbar med? Valdigt sot liten flagga du har - jag fick faktiskt leta for att hitta den! Jattefint har du!

Annika said...

KUL att se! Det är verkligen kul att se allas skrivbord, tycker jag!
Jag håller med Aurora, sådan ordning du HAR! SÅ underbart det måste vara.
Och jag gillar din flagga! Hihi! Och så är det så GOTT att dricka ur Starbucksmuggar, mums.
Ha en jättemysig helg! Det är EFIT imorrn, Desiree, om du är intresserad.
OCH så ska vi hoppas att snön ska falla över Alabama, det vore coolt!!!!

Anita said...

Ja det var verkligen fina skrivbord du har! Du ser till att allt runt omkring dej ar vackert eller 'pleasing to the eye' samma sak med dina foton. Jag tycker ocksa om rena, organizerade ytor, men det ar bara sa jakla svart att halla det sa... helt omojligt for mej :-)

Desiree said...

Aurorabuddah, oj vad snabba ni var idag tjejer med att kika in. Tack så mycket för de fina komplimangerna. Visst är den lilla flaggan söt, den gillar jag.

Annika, hi hi när det kommer till ordning kan jag inte riktigt rå för det. Jag och sporty spice är ju lite ordningsfreaks. Håll tummarna nu Annika för att jag ska få se lite snö imorgon! Kanske hakar jag på EFIT om jag klarar att komma ihåg att fota varje timme. Det låter kul så jag ska göra mitt bästa.

Anita, du har så rätt. Det är viktigt att ha fina saker och motiv runt sig som är "pleasing to the eye" som man kan vila ögonen på emellanåt när man behöver samla tankarna.

Annika said...

Ja, tänk om man kunde få lite mer av dig och Petra-Sporty i blodet...Vore underbart. En annan är född slarvmaja...Suck...
Ja, hoppas på EFIT! Vore skitkul!
Du kan anmäla dig hos
www.ettfotoitimmen.se
SNÖ, give us SNÖ!

Desiree said...

Annika, tack för EFIT länken. Ska kika på detta. Hi hi ja snö, snö, snö!

Anne said...

Skrivborden är väldigt fina, båda två. Hehe, ja man ser tydligt det jobbar en svensk vid ditt jobbskrivbord. Tycker det ser väldigt inspirerande ut faktiskt, fint med bilder och att göra det lite personligt kring arbetsplatsen och liksom ha lite minnen omkring sig också.
Tror du har väldigt bra feng shui energi i ditt hem faktiskt.
Trevlig helg!

Desiree said...

Anne, jo man blir så mycket mer svensk när man är utlandssvensk. Jag kanske har någon Feng Shui gen som är överuttryckt. Jag får ro i sinnet då jag det inte är fullt kaos.

Petra H said...

Vilket mysigt skrivbord du har på jobbet, personligt är härligt! Har hört från O att de INTE FÅR ha personliga grejor på kontoret, som foton etc. Så himla löjligt, vill de inte att folk ska trivas på sin arbetsplats?
Och, du verkar extremt ordningssam - men jag hade det också väldigt ordnat på mitt jobbskrivbord när jag tänker efter ;-)
Trevlig helg.
PS Snygg lampa på hemskrivbordet!

Desiree said...

Petra, vad trist att inte få ha något personligt på sin arbetsplats i form av foton och annat. Jag tycker att det gör stor skillnad i trivselfaktor. Man jobbar ju inte sämre för att man har några personliga foton eller motiv uppsatta. Ja IKEA är verkligen en favoit så den lampan känner nog många igen. Ha en skön helg.

SEASIDE LIVING said...

Vad kul att se dina två bloggplatser! Härliga Sverige-bilder du har på jobbet. På mitt skrivbrd (som är ganska litet) är det ganska rörigt just nu. Men mycket av grejerna som ligger här ska in i mitt skåp som jag ju just nu håller på och målar. Så så fort det är klart hoppas jag bringa lite bättre ordning här... :)

Ha en toppenbra helg!
Kram Jenny

Dila said...

Liksom alla andra är jag imponerad av ordningen på dina skrivbord. Kan inte säga att jag är lika ordningssam, men jag jobbar på det. Har nyss haft en raid på mitt skrivbord, får se hur länge det håller sig. Snö i Alabama, det verkar ovanligt. Här i Sverige stormar det ordentligt idag. Håll i hatten!
Kram Dila

Victoria said...

Åh, vad städat och fint du har vid dina skrivbord - och vad mysigt också, särskilt på jobbet! Kram/Vic

Desiree said...

Seasidelivning, ser fram emot att få se ditt skåp som du håller på och målar. Det ska bli jättespännande.

Dila, jag läste att det skulle storma ordentligt i Sverige. Ja du får hålla i hatten.

Victoria, tackar tackar.