Saturday, January 19, 2008

Se det snöar i Alabama!

Idag när vi vaknade var luften fylld av snöflingor! Det kändes väldigt exotiskt med tanke på hur sällan det snöar här. Sist de fick snö som låg på marken var si sådär för tio år sedan. Det märktes verkligen att det var något stort härnere. Både barn och vuxna snabbade sig ut. Vi snabbade oss också ut och jag grabbade tag i kameran för detta var ju tvunget att dokumenteras.

Det var verkligen man ur huse, barn, vuxna och hundar ville uppleva snöfenomenet. Det lustiga var också att alla både barn och vuxna hade tagit på sig sina täckbyxor och full mundering för att kunna njuta av snön. Någon hade till och med tagit med sig skidglasögonen ut. Pulkorna togs fram och både barn och vuxna skulle minsann åka pulka på Jeffs tomt som har en lite kulle. Som svensk kändes det lite smått löjligt för det var inte mycket snö på marken och räckte knappt till någon pulkaåkning dessutom har Jeff bara en liten slutting på sin tomt men det var inget fel på entusiasmen för att snön hade kommit hit till Alabama. Det var riktigt häftigt att få uppleva detta. Några av barnen lyckades till och med fixa en snögubbe. Det mesta av snön har dock redan smält bort så det var ingen långvarigt snöande eftersom det endast höll på mellan kl 09 och 12.

Snöhälsningar från Alabama till er alla!


Lilla lurviga Cooper hade lite problem med snön som fastnade i hans päls kring tassarna och gjorde det tungt och besvärligt att gå.

Caroline fick ta upp honom för detta med snö tyckte Cooper var konstigt.

Man ur huse, alla grannarna samlades ute för att uppleva snön.


Här står Peter, beredd med sina skidglasögon. Ska han kanske ha dessa i pulka backen mån tro?
Detta var snölagret vi fick, inte mycket kan tyckas men det räckte ändå till stor uppståndelse.


Snö på våra brevlåda.

Här har ni Jeffs pulkabacke.


Både barn och vuxna roade sig och entusiasmen var det som sagt inget fel på. Härligt att se och uppleva!

15 comments:

Petra H said...

Ha ha, skidglasögon... Men det mest imponerande är väl ändå att folk HAR pulkor om det bara snöar vart tionde år!?
Vilka fina bilder och vilken härlig granngemenskap ni har!
Själv har vi en regnig helg, det verkar vara ett mönster - varje gång våra besökare åker hem så regnar det!

Saltistjejen said...

Wow! Håller med Petra. Tänk att folk har vintergrejer på ett ställe där det så sällan snöar!!! :-)

Härliga bilder och det är kul att se barnen ute när snön kommit. Man minns ju själv hur exalterad man blev varje vinter när man kunde ta fram pulkan. Ochj då fick amn ändå göra det varje år.... ;-)

Annika said...

Men vad roligt!! SNÖN kom till er!! Om än i liten mängd. Vi fick inget igår.
Man riktigt ser hur glada alla ser ut. Häftigt. Och tänk att alla gick ut för att uppleva detta. Fast, får man bara snö vart tionde år är det ju verkligen inte konstigt att folk vill ut i det hela.
Tänkte precis som Petra: tänk att folk har pulkor fastän det snöar så väldigt sällan.
Kallt i VA idag...Men soligt.

Ninni said...

Tänk att lite snö kan glädja både stora och små så mycket! Härliga bilder!!!

Lilla Blanka said...

Ville bara titta in och säga att du har en mysig blogg .)
Mia
Ps snö? Det har vi inte haft här på hela vintern...tyvärr

Dila said...

Härliga bilder! Vad kul att ni fick snö även om det inte var så mycket.
Kram Dila

Jennie Skoglund said...

Hej,
Jag läser lite då och då din blogg och tycker det är jättetrevligt!
Ditt snöinlägg påminner mig om året min man och jag bodde i North Carolina. Alla hade sagt att det i stort sett aldrig kommer snö där vi bodde och vi var jätteglada att slippa det eftersom vi är norrlänningar båda två! Men vad händer, i februari börjar det snöa. kaos på gatorna, barnen kastar sig ut för att åka pulka på 2cm snö och övriga man ur huse!! Vi var definitivt de enda som var måttligt imponerade..... :-D

SEASIDE LIVING said...

Hahaha... man blir både rörd och glad över att se hur glada och lyckliga de blev över den lilla snön som kom!

Här kan vi stoltsera med gröna gräsmattor, vintergäcken blommar och tulpaner och påskliljor är på väg upp ur jorden! Underbart!!!

Kramar från Jenny

aurorabuddha said...

Det ar nagot jag har upptackt har: att vuxna *leker*! Jag tycker det ar sa harligt!

Lyckans ostar som fick sno!!

Anita said...

Ja det ar natt speciellt nar det snoar och det hander sa sallan! Vi fick nagra snoflingor i L.A. en eller tva ganger pa 25 ar, men det var desto mer spannande! Sa roligt for barnen!

Desiree said...

Petra, vi har verkligen haft tur som hamnat i ett så bra område med mycket härlig granngemenskap. Det är iallfall bra att det inte regnar när ditt besök kommer. Då är det bättre att det regnar när de åker.

Saltis, ja det var något speciellt att få uppleva denna exalterade och härliga stämning som infann sig. Det var häftigt och medryckande.

Annika, jaaa vi fick också lite snö till slut. Inte mycket men det räckte som sagt för att folk skulle bli eld och lågor.

Ninni, ja glädjen som infann sig var underbar att se.

Lilla Blanka, tack så mycket. Kul att du gillar bloggen. Du får gärna titta in fler gånger.

Dila, det kom bara några millimeter men det räckte som sagt för att folk skulle bli lyriska.

Jennie S, vad roligt att du också gillar bloggen och brukar läsa den. Då du bott i North Carolina så förstår du precis det jag skrivt och beskrivit för precis så som du säger så var det denna dag. Själv är man måttligt imponerad över snön men däremot är man imponerad över entusiasmen och glädejen hos både stora och små.

Seasidelivning, åhh vad härligt att tulpaner och påskliljor är på väg upp och att våren börjar närma sig hos er! Underbart.

Aurorabuddah, du har så rätt och detta var något nytt för mig att vuxna här leker i snön.

Anita, då förstår du precis hur det är eftersom du också upplevt vad några om än få snöflingor kan göra.

Millan said...

hahahahaha tank vad olika det ar varlden over! I sverige hade val nagra cm knappast raknats som sno? ;-). Har ar det precis likadant. Alla blir helt lyriska nar snon borjar falla men inom nagon timme blir det fullt trafik kaos och da vill alla helst bara att snon ska smalta bort igen! Senast det var sno var fredagen for 1.5 vecka sedan. Da snoade det i 1 timme pa eftermiddagen och det gjorde att det tog Ben 3 timmar att ta sig hem de 1.5 milen han har fran jobbet.. helt otroligt!!

I alla fall tycker jag att det var lite roligt att alla era grannar blev sa glada och lite mysigt nastan nar alla samlas utanfor och leker ihop!!! Ligger snon kvar nu? Fina bilder som alltid!!

SweFlo said...

Vad härligt! Ja kallt fick vi härnere med, men ingen snö. Och idag 20 grader varmt! Man saknar nog lite att uppleva en riktig svensk brakvinter. Det var sis 1995 för min del!

Olle said...

-15 C och drygt 2 dm snö här, det är bara att komma hit och hämta om någon behöver :-). Skämt åsido, det verkar som om det faktiskt är mer snö här i WI än det brukar. Till helgen skall det bli nollgradigt igen, undrar hur mycket som kommer att smälta då.

Desiree said...

Millan, låter som att det blir nästan samma fenomen i England som det blir här. Inte kul om det blir trafikkaos då man ska ta sig hem från jobbet och det tar 3 timmar. Helt ok om man redan är hemma och sitter inne och kan titta ut och njuta av vackra snöflingor. Nej nu har vi ingen snö kvar. Den försvann redan efter ca 3 timmar.

Sweflo, temperaturena kan verkligen skifta snabbt här märker man. 20 celcius är ju en trevlig och behaglig temperatur. Helt lagom, inte för varmt och inte för kallt.

Olle, låter som ni har rejält med snö. Hade inte snö varit så lättsmält hade det helt klart kunnat bli en exportvara ner till södern. Slaskväder är ju inte så kul så hoppas att inte allt smälter bort för er.