Thursday, February 7, 2008

Bloggen fyller 1 år!De första inläggen var trevande och försiktiga. Jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva. Jag tänkte att det skulle vara en sida för vänner och familj i Sverige i första hand så att de skulle kunna hålla sig uppdaterade om vårt liv här. Jag trodde aldrig att jag skulle få så många läsare som jag fått och att bloggen skulle fånga så pass mycket intresse och bli en underbar ny hobby för mig. Jag är otroligt glad över alla läsare jag fått från både när och fjärran. En av de absolut roligaste sakerna är att jag fått kontakt och nya vänner via bloggen. Mitt intresse för foto och bild har också utvecklats i och med bloggen.

Med bloggen vill jag skriva visa upp lite av södra USA som ofta är okänt av många. Det finns gott om förutfattade meningar om att det inte finns mycket här förutom rednecks, tjockisar, bibelstudier och fattigdom. Södra USA har fantastiskt mycket att erbjuda, se och uppleva. Sedan skriver jag också om vårat liv här. Hur livet som utlandssvensk ter sig, skillnader och olikheter mellan Sverige och USA. Hur det är att uppleva och lära känna nya miljöer, människor och en ny kultur. Jag är otroligt glad över att jag fick chansen att komma hit till just Alabama och uppleva allt som finns här och vänligheten hos folket nere i södern (southern hospitality är ju ett välkänt begrepp).

Och tack till alla läsare än en gång, det är så kul att se att antalet läsare ökar och att läsa era uppmuntrande och underbara kommentarer. Jag blir jätteglad! Det är himla kul att blogga när jag har så många underbara läsare!

25 comments:

Saltistjejen said...

Å GRATTIS Desiree!!!!!
KUL att din blogg växer och frodas!
Sådant är skoj att se.
Du får fira lite ikväll! Ett glas gott vin eller bubbel kanske?? :-)

Victoria said...

GRATTIS på ett-års dagen! Jag har också sett att du har en jättefin ny bild på dig själv - vad smal och fin du ser ut! Kram!/Vic

Desiree said...

Saltis, tack tack. Ja du har rätt jag kanske borde fira lite :-)

Victoria, kul att du gillar nya bilden. Jag har kört ett ryck och försöker leva en mer hälsosam livstil. Det har hittills faktiskt inte varit så svårt eller jobbigt som jag först trodde att det skulle bli. Jag tillåter mig att äta allt men inte varje dag och börjat andvända mitt gymmedlemskap mer regelbundet.

Petra H said...

Grattis, grattis!! Visst är det kul med bloggandet, och alla vänner som man får genom bloggen.
Det är ju ytterst få av mina, om man kan kalla dem "riktiga" vänner (vänner IRL) som kommenterar... men jag har ändå insett efter hand att många av dem läser bloggen men tycker inte att det behövs lämnas kommentarer. Tråkigt tycker jag eftersom man ju gärna vill ha feedback och det var ju för dem som jag startade bloggen, men det är ju jättekul att man fått nya kompisar (som kommenterar) på köpet. Jag känner att nu skriver jag minst lika mycket, om inte mer för er andra än för icke-kommenterande kompisar (skrev hon lite bittert) ;-)
Ännu en gång, jättegrattis till 1-års jubileumet! Och roliga fyrverkerier som du fått till på fotot!

Ninni said...

Grattis!
Det är verkligen roligt och intressant att läsa din blogg, jag är glad att jag hittade hit. Tack för att du delar med dig av din vardag, ditt hem, vackra bilder och intressanta inlägg om hur det är att leva i Alabama, USA! Hoppas du fortsätter skriva ännu mera!!!
/Ninni

Desiree said...

Petra, håller helt med dig om att det är ett fantastiskt sätt att möta nya människor och nya vänner! Jo det verkar vara vi bloggare som är de som kommenterar flitigast. Men jag tycker ändå att det är himla kul att det är så många som läser.

Ninni, tack själv. Jag är glad att jag också har hittat din fina blogg.

Annika said...

GRATTIS till dig!!! GRATTIS!! Och du skriver en av mina absoluta favvis-bloggar! DET är så kul att se vad nytt du skrivit och vilka foton du lagt ut!!!
Grattis på 1 årsdagen! Jag minns när du började kommentera min blogg, och andra USA-bloggares...Minns hur jag såg Alabama dyka upp på min sitemeter om och om igen, och sen började du kommentera, och jag hittade till dig!
ÄLSKAR din blogg så jag är så glad över du är så flitig med text och bild!
Och ja, visst är det fantastiskt med alla bloggvänner! Smått otroligt faktiskt!!
Grattiskramar!!!

Desiree said...

Annika, åh tack (leer stort här). Du och din blogg har varit en viktig inspirationskälla till mig och mitt bloggande. Jag ser alltid fram emot att kika in på just din blogg också. Jag vet att det alltid finns något kul eller interessant där.

Kram
D.

Anne said...

Här kommer att grattis till den 1-åringen även från mig!!! Ja, som du vet vid det här laget är jag mycket MYCKET glad över att ha hittat din blogg och uppskattar alla dina inlägg och att vi fått kontakt. Mycket trevligt!

Desiree said...

Anne, det är nog faktiskt tack vare dig som jag började blogga över huvudtaget. Det började med att vi fick kontakt med varandra via SVIV och att jag läste på SVIV om din blogg. Sedan började jag läsa din blogg och kände igen så otroligt mycket av allt som vi precis gått igenom då vi kom bara några månader innan ni kom till USA. Efter ett tag blev jag sugen på att prova på att skriva och ha en egen blogg. Aldrig kunde jag tänka mig att det skulle bli en sådan lyckad hit både för mig själv och för andra som jag vet gillar att läsa den.

aurorabuddha said...

Man ska be att fa gratulera pa ett-arsdagen! Puss och kram fran Texas!

Desiree said...

Aurorabuddah, tacka och bockar.
Kram till dig.

Liz said...

Grattis! Jag comment i stort sig aldrig, men jag laser din blogg regelbundet. Jag hittade den genom Jacalicas blog. Jag tycker du skriver valdigt fint och tycker det ar jatteintressant att lasa om dina aventyr i sodern. Det ar pa manga satt validgt olika fran New York dar jag bor. Tack for rolig lasning!

Desiree said...

Liz, hej. Vad kul att du läser min blogg och gillar den. Jo Alabama och NY är nog väldigt olika. Det är häftigt att USA är så stort och har alla möjliga skillnader och variationer. Det är ett mycket interessant land med stor variationsrikedom.

Marie said...

Grattis!

Det är alltid lika kul o intressant att läsa vad du skriver, so keep up the good work! :)

Fundersam Cecilia said...

GRATTIS i efterskott på 1-års dagen.Du har en suverän blogg.Du skriver bra och har härliga bilder.Ser fram emot att fortsätta följa dig.

SEASIDE LIVING said...

Grattis på 1-årsdagen! Jag är också otroligt glad att du hittade till mig så att jag hittade till dig! Älskar att titta på dina fina bilder och läsa det du skriver. Alltid lika intressant!!! Dessutom lär jag mig otroligt mycket här hos dig! *fniss* Nämen, skämt å sido, jag tycker det är jättekul!!! Så fortsätt i samma stil!

Varma kramar Jenny

Fia said...

Grattis, grattis, grattis från granndelstaten!!

Du skriver verkligen bra och dina bilder är ju helt otroligt bra så fortsätt snälla du!!

Det är ju tack vare ditt bloggande som vi ju fick äran att träffa dig och C. förra året och det tyckte båda maken, jag och naturligtvis hundarna var toppenkul!!

So - many more...

Mjölksyra /Bille said...

Grattis på 1-årsdagen!
Jag har precis hittat hit å tänkte kika runt lite!!

Sporty Spice said...

Stort grattis på ettårsdagen. Det är nästan som om jag känner dig, fast vi aldrig träffats. Din blogg är ett stående inslag i min morgonrutin. Min blogg är inne på tredje året. =)

Mia said...

Grattis! Du har verkligen en jättemsyig blogg, återstår att se om man själv klarar sig lika länge...

veronika said...

Grattsi sager jag ocksa!!
Forstar att du ar intresserad av fotografering, det syns pa dina fina bilder.
Tack, for att du delar med dig av ditt liv.

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Jag ska se till att keep up the good work och förhoppningsvis lära mig mer och göra bloggen ännu bättre.

Cecilia, tack tack. Jag blir verkligen otroligt glad över att så många av er gillar bloggen.

Seasideliving, ja det är härligt att man kan lära av varandra och inspireras av varandra. Det tycker jag vi ska fortsätta med. Kramis på dig.

Fia, jag lovar att fortsätta. Jag är jätteglad att jag lärt känna dig och fåt chansen att träffa hela familjen Baker. Vi måste se till att träffas snart igen. Jag får plannera in någon liten tur till Atlanta här under våren :-)

Mjölksyra/Bille, vad kul att du lämnat en liten grattis hälsning. Jag hittade dig via Sporty Spice. Jag känner att det finns mycket bra lärdom jag kan hämta hem från både din och Sporty´s bloggar vad gäller träning och hälsosam livsstil. Era bloggar motiverar mig och peppar mig verkligen.

Mia, tack du ska se att du kommer att klara ett-års dagen gallant.

Veronika, att fota har blivit riktigt kul sedan jag började med bloggen. Nya kameran jag fick i Oktober gör det ännu mer skoj.

Lullun said...

Grattis, grattis till första året och till en lysande blogg! :-)

Jennie Skoglund said...

Kul att du har så många läsare och att du nu firar 1 år!

Tack för att man får titta in i erat liv och får reda på så mycket nytt om USA och främst Södern!