Sunday, February 17, 2008

Söndags EFIT

Jag har bestämt mig för att testa detta med EFIT som står för Ett foto i timmen. Reglerna är sådana att man ska dokumentera sin dag genom att ta ett foto för varje timme som passerar under dagen. Man ska göra EFIT på en avsedd dag och denna gången var det söndag 17 februari. Detta blir alltså första gången jag provar. So here goes, detta var min dag:Kl 08:45 vaknar. Använder fortfarande urgammla mobilen som väckaklocka.Kl 10, bakar mera gott bröd till frukost.Kl 11, mmm god härlig söndagsfrukost som man kan sitta och njuta av länge länge. Så underbart och så gott!Kl 12, dax för lite städning.Kl 13, måste fixa tvätten också.Kl 14, åkte till affären och handlade lite. Publix motsvarar typ Ica.Kl 15, stannade också till på Costco där man handlar det mesta på storpack. Det är lite som Martin Ohlsson. Det blev inte så mycket. De vanliga favoriterna och en även en present till oss båda från oss själva, en sprillans ny laptop! Jippi! Nu kan jag sitta och blogga, surfa, Skypa mm lite var som helst i huset. Jättekul och underbart. Vi har tidigare haft en laptop nere i köket men det var dax att pansionera den nu då den är från år 2000. Den är så seg och trött att jag aldrig orkade använda den.Kl 16, dax för lite trädgårdsarbete.Kl 17, tog fram hopprepet och hoppade 30 minuter. Det var både svettigt och kul, pust.
Kl 18, skymningen börjar lägga sig och kvällen infinner sig.Kl 19, middag. Dukar lite fint för här ska firas. Vad som firas får ni reda på först imorgon.Kl 20, leker lite med nya leksaken :-)Kl 21, lite Godiva och ett glasbubbel som efterrätt. Vi fortsätter att fira med andra ord.Kl 22. Dagen börjar lida mot sitt slut och det börjar bli sängdax. Jag kryper ner i sängen och läser några av mina nya tidningar som jag köpt idag.

18 comments:

Fundersam Cecilia said...

Vad roligt att se dina EFIT bilder.Så underbara bilder som vanligt.Blev nyfiken på vad ni firade...

Ulrika said...

Precis det där har jag funderat på att göra också. Dvs 1 foto i timmen. Men jag tror det får bli en lördag, vardagarna blir ju mest skrivbord annars :-)
Nyfiken på vad som firas!!

Desiree said...

Cecilia, vad vi firade blir morgondagens inlägg...

Ulrika, håller helt med dig att det bästa är att köra EFIT på helgerna annars blir det inte så mycktet variation.

Marie said...

mysigt att fira lite!

jag är en tidningsoman, så jag skulle mer än gärna ha gjort dig sällskap med de där tidningarna! =) southern living ser ju riktigt rolig ut! =)

Lindha said...

Vad spännande...nu blir jag jättenyfiken. Får väl vänta på morgondagen helt enkelt. Fin blogg du har förresten!
Å jag blev lite avundsjuk när du visade att du kan gå ut i trädgården å arbeta där! Det känns som det är länge tills vi får göra det här.

Desiree said...

Marie, southern livning var inte tokig alls. Det var första gången jag provade att köpa den men den var trevlig. Tidningar är mycket billigare här så det är kul att prova lite alla möjliga.

Lindah, tack så mycket :-)
Det känns jätteskönt att kunna gå ut i trädgården och njuta av vårsolen samtidigt som man räffsar lite eller rensar bort en del ogräs.

Anita said...

Desiree: Ar det inte skont att varen ar har sa man kan borja rensa lite i tradgarden. Jag blev sa ivrig i sondags att jag faktiskt planterade en hel massa blommor. Men kanske dom dor om frosten kommer tillbaks...
Du verkar ha haft en riktigt skon, stressfri dag!

Desiree said...

Anita, jaa det är verkligen skönt att våren börjar komma. Man blir så glad av alla blommor och skott som börjar komma och titta upp. Förhoppningsvis klarar sig dina nyplanterade blommor.

Annika said...

Välkommen in i EFIT-gänget, Desiree!! Visst är det kul, men knepigt att komma ihåg det där att plåta!
GRATTIS till nya leksaken. känner mig avis, vill också ha en ny laptop och slippa dela min med K hela tiden. NÅ, vi får se vad som händer till en viss fdlsedag. Iallafall grattis till er leksak!!
Och vad roligt med hopprepshoppandet!!! Såg kul ut.
Bra söndag. Nästa ggn är Efit den 10 mars-en måndag...

Desiree said...

Annika, ja det var lite klurigt att komma ihåg att ta kort varje timme. Men det var kul. Jag ska försöka hänga på nästa EFIT också. Ja nya leksaken är jag supernöjd med. Jag tror jag kommer att få mycket glädje av den.

Petra H said...

Kul att se din söndag! God frukost, mums med nybakat bröd. Och wow vad du ser vältränad och smärt ut på hopprepsbilden!! Borde också hoppa rep, det är ju billig och bra träning...
Kul att så många av er som bor i USA äter belgisk Godiva-choklad... själv är jag ju inte så mycket för choklad.

Toini said...

Kul att se dina EFIT, har försökt själv flera gånger, men glömmer alltid bort på morgonen att starta. Hmmm Skulle kanske göra ett nytt försök till helgen.

Anne said...

Jag har länge tänkt "joina" efit-gänget men det har aldrig blivit av-.... Är i alla fall väldigt roligt läsa och se andra bilder, det blir så mer levande höra om en dag när man även har bilder till. Du får påminna mig när nästa efit närmar sig så jag också kan gå med...
Firande, oh la la. Kul, kul! Det är alltid roligt att fira för då betyder det ju bra och roliga saker hänt. Ser fram emot läsa tisdagens inlägg och höra vad ni firat :)
Bra tidningar förresten, jag gillar alla de tidningarna. Uppskattar verkligen tidningar är billiga här i USA, känns som ett billigt nöje man kan unna sig ofta.
Jag skulle gärna ta den där lap topen också. Som du vet har jag haft datorproblem... M tar hem sin jobbdator varje dag så jag kan använda den, men får ju vänta till sen kväll på den. Det suger inte ha tillgång till dator när man vill.

Mia said...

Vilken rolig idé! Säder det igen, ni verkar bo i ett paradis - det är såå mysigt!

Millan said...

Vilken harlig sondag ni verkar ha haft!! Och det ar ju aldrig fel med god middag, bubbel och choklad! Jag har ocksa funderat pa att hanga pa i EFIT men som Anne har det inte blivit av annu.. det kommer kanske :-).
Jag alskar for ovrigt tidningar och magasin sa att sitta uppkrupen pa soffan och lasa ar en favorit!

aurorabuddha said...

Jag kan inte koncentrera mig pa *nagonting* nu. Vad ar det ni firar?! Sag da nan gang!!

Desiree said...

Petra, hopprep är himla smidigt och blir riktigt bra konditionsträning. I början var jag helt död efter bara 5 minuter men man får öva och gradvis hoppa lite längre. I love Godiva kan jag bara säga.

Anne, ja du får gärna ta och hänga på nästa gång det är EFIT. Ska påminna. Annika sa att nästa gång är en måndag. Du kan gå in på EFIT hemsidan som jag länkat till och kolla datum för nästa EFIT. Synd att det strular med din dator. Hoppas det löser sig. Jag förstår att det är trist att behöva vänta till sen kväll innan du får tillgång. Tror du att din egen dator har chans att bli frisk snart?

Toini, jag vet precis hur lätt det är att glömma. Jag har tänkt flera gånger innan att jag ska vara med men har glömt att fota under dagen.

Mia, ja jag antar att livet faktiskt är ganska bra här nere i södern.

Millan, visst är det mysigt att sitta uppkrupen i soffan med ett gäng fina och härliga tidningar att bläddra i. Jag är en riktigt "tidningoman". Tog ju med mig ca 15 kg tidningar från sverige då vi var där i sommras.

Aurorabuddah, det kommer det kommer ;-)

Lullun said...

Det har inte blivit mycket bloggläsande för mig senaste dagarna, så det blev en sen kommentar från mig denna gången.

Verkligen kul att du hänger med på EFIT! Väckarklocka på en söndag var kanske lite tungt (men vi har iofs också en, vid namn Aaju 3.5 år... :-) ). Men frukosten! Ja helt underbar. Och kul med datorn! Firandet återkommer vi ju till... :-)