Wednesday, February 13, 2008

Happy Valentines


Inspirationsbilder i detta kollage från Martha Stewart.


Idag är det alla hjärtans dag. Själv har jag inga stora planer för dagen. Tror jag kommer att fira lite mer under helgen istället, det passar mig bättre. Här i USA ska man antingen undvika att gå ut och äta på alla hjärtans dag eller ha bokat bord i mycket god tid, för det är verkligen fullt på alla resturanger. Vilket förhållande man har till just alla hjärtansdag är väldigt personligt. En del tycker att det är romantiskt och vill absolut fira medans andra tycker att det bara en dag påhittad för att man ska konsumera mera. Visst kan man ge sin älskling presenter/fira vilken dag som helst under året men jag tycker nog ändå att det är trevligt att det finns en dag i almenackan som man kan vika för lite extra romantik. Man behöver ju inte köpa dyra presenter utan bara ha en liten romantisk middag hemma, ge sin älskling en liten gullig och kärleksfull handskriven hälsning eller något liknande. Varför inte öppna en flaska vin och minnas vackra saker ihop genom att titta på bilder från sitt bröllop, resor ect. Har man ett badkar är det en utmärkt idé i februarikylan att tappa upp ett varmt bad, köpa en flaska mousserande vin och tända lite levande ljus och sedan sitta där och njuta tillsammans.

Det jag dock märkt här i USA är att valentines day inte bara verkar vara till för kärlekspar utan det verkar vara en familjehögtid här också. Föräldrar firar tillsammans med barnen. Alla hjärtansdag verkar firas ur ett bredare perspekiv. Man firar både vänner och familj. Alla som man håller kär helt enkelt. Detta känns väldigt positivt.

Brukar ni fira alla hjärtans dag? Hur brukar ni fira? Vilken är er mest romantiska händelse i livet? (behöver inte ha med alla hjärtansdag att göra). Vilken är den mest romantiska present eller gest som ni fått uppleva?I detta kollage har jag satt ihop några av mina egna favoriter. mm´s har en speciell utgåva just till alla hjärtans dag med endast rosa och vita mm´s peanuts. De små sockergodis hjärtana är inte så goda men väldigt söta att se och läsa på. Sedan köpte jag mig en liten valentinegåva i förskott föra helgen, Philosophy´s Rasberry Sorbet (läppglans) 0 kalorier men smakar ljuvligt ändå och blir riktigt snyggt på läpparna.


♥ Ha en toppenbra alla hjärtans dag! ♥

13 comments:

helene ~ kamelägare said...

Själv firar jag inte med något speciellt. Kanske köper jag något i hjärtväg till ungarna, choklad eller så...

Önskar dig i alla fall en trevlig alla hjärtans dag och passar på att säga att jag läser dig med jämna mellanrum och jag gillar dina jämförelser (med Sweden, då'rå) och berättelser om livet over there.

Happy Valentine's Day

SEASIDE LIVING said...

Vi brukar mysa till det lite extra här hemma. Barnen brukar få någon liten sak, mannen likaså. Jag brukar faktiskt få blommor, bara han kommer ihåg... *haha* Sedan brukar vi äta lite extra gott på kvällen med något smarrigt till efterrätt. Men idag blir det nog inte riktigt som vanligt då barnen är sjuka... Samt att jag ska på möte i skolan ikväll... Så vi får nog mysa lite extra imorgonkväll istället!

Önskar dig en mysig Alla Hjärtans dag! Stor kram från Jenny

Fundersam Cecilia said...

Vi brukar inte fira.Förra året slog vi dock på stort.Jag beställde rosor till Per,rosor och vas,så när jag kom hem från skolan stod där en jätte fin bukett.Själv så fick jag en jätte fin ring.Väldigt överraskande.Så det kanske är det mest romantiska...SVårt att komma ihåg efter alla år.
Önskar dig också en trevlig alla hjärtans dag!

Millan said...

Glad Alla Hjartans Dag till dig ocksa!! Ben och jag gar aldrig ut pa resturang den har dagen eftersom det kanns lite for hysteriskt for att vara romantiskt. Dock har vi haft samma tradition i flera ar nu vilket ar att Ben lagar en fin middag till mig eftersom jag ar den som lagar mat 99% av alla andra dagar. Jag vet aldrig vad det blir sa det ska bli spannande att se ikvall!
Vi koper ocksa kort till varandra och jag har faktiskt skickat efter en skrivbordskalender med foton av varan familj till honom men vi koper annars aldrig dyra presenter!

Vilka harliga valentines foton du lagt ut forresten!!

Annika said...

Fina collage som ALLTID!!!
Vi firar lugnt ikväll med en god middag och lite vin, alla tre. ja, inget vin för Karolina, men...
Hon får en webkin. Peter och jag ger inget till varandra, jo lite choklad kanske.
Ha en jättefin dag idag, Desiree!!!

Desiree said...

Helene, trevlig alla hjärtans dag till dig också. Lite choklad är ju alltid trevligt och gott.

Seasidelivning, ja något litet räcker långt. Jag brukar också köra med något litet. Hoppas barnen kryar på sig och mår bättre till helgen. Jag kommer som sagt också mysa till det imorgon kväll istället.

Cecilia, låter både väldigt vackert ch väldigt romantiskt med en stor bukett rosor. P måste blivit väldigt glad. Trevlig alla hjärtansdag till dig och familjen.

Millan, jag håller helt med dig. Vi brukar inte heller gå ut denna dag utan satsar hellre på något gott hemlagat. Dyra presenter kör vi inte heller med på alla hjärtans dag.

Annika, kul att du gillar kollagen. Låter som ni kommer att få en riktigt mysig valentines hemma med god mat och gott vin. Det är ju perfekt.

Saltistjejen said...

Å Desiree, jag bara älskar dina collage!!!! :-)
Så fiiiina!

Ha nu en riktigt bra Valentine' s day eller Alla Hjärtans Dag på svenska!

Desiree said...

Saltis, ha en underbar alla hjärtans dag du också.

Kram D.

Desiree said...

Saltis, ha en underbar alla hjärtans dag du också.

Kram D.

Anita said...

Happy Valentines Day Desiree! Vi gar nog ut ikvall och ater alla tre. Bra ursakt sa jag slipper laga mat :) Annars gor vi inget speciellt har. Jag fick manga Valentine Cards fran skolan nar E var liten. Vi far se om hon har med sej nagot hem i eftermiddag :) Ha en jattefin dag!!

Desiree said...

Anita, låter trevligt. Kanske E ger dig en av hennes jättefina teckningar. Happy Valentine!

Petra H said...

Hoppas att du har en riktigt bra Alla hjärtans dag med C! Jag pratade precis med O och den bästa presenten är att vi ska åka till New Jersey / New York OCH Californien om 2 veckor (NJ är jobbresa för O men jag får hänga med)!! ;-) Som jag nämnt innan så firar vi inte riktigt den 14/2 utan vårt eget lilla påhitt "sweetness in February"..
Min finska kompis som är här och hälsar på just nu blev helt förskräckt när hon insåg att det var Alla hjärtans dag under hennes besök men jag förklarade att det absolut inte gjorde något. Hon tom föreslog att hon skulle ta in på hotell ikväll - stackaren.

Desiree said...

Petra, nice med resa både till NY och Kalifornien. Då får du se båda kusterna. Både storstad och beach. Låter helt underbart. Även om O jobbar så kommer du säkerligen kunna roa dig utomordentligt i NY. Sweetness in February låter jättetrevligt och romantiskt. Vad kul och spännande med resan.