Sunday, February 3, 2008

Enkel och god dessert


Här kommer en mycket enkel men också mycket god dessert som jag provad att laga till under helgen. Jag hittade den hos bloggen "All is Pretty".Lägg färska eller tinade jordgubbar i botten på ett glas.
Täck med ett lager vaniljkesella/vanilj yoghurt och toppa med krossade kex.

Färdig att avnjutas!


Jag använde mig av vaniljyoghurt istället för kesella eftersom det är svårt att få tag på kesella här och valde Biscotti som krossade kex. Men det går nog andvända vilka favoritkex du än har. Smaskens var det iallfall.


6 comments:

Saltistjejen said...

Mmmm det lät gott!
Om man vill göra en god o enkel smoothie kan man använda i stort sett samma ingredienser med undantaget att jordgubbarna är frysta. Ha även gärna något äpple (sär i bitar) och någon banan i innan du mixar ihop allt i en mixer. Det blir supergott det med! :-)

Annika said...

Den har jag gjort, fast i Martini glas och med grahamkex! URGOD! fast, vi använde hallon...
SÅ lätt och gott och festligt!

Desiree said...

Saltis, smoothies är supergoda. Nu blev jag sugen på att göra en sådan. Vi har ju mixer hemma så jag ska nog göra en smoothie till nästa helg.

Annika, detta är verkligen en perfekt efterrätt. Hallon och grahamkex låter supergott det också.

Anita said...

Det later gott! Jag alskar alla LATTA recept. Ska definitivt testa denna dessert snart. Fa se om jag har glas som passar... for det gor ju hela intrycket och gor att det ser sa inbjudande ut :)

Desiree said...

Anita, ja du har rätt i att om man har några trevliga och fina glas så blir det ju ännu festligare. De glaset jag tog är ju inte så fint men det var lagom storlek. Ibland får man ta det man haver.

Lullun said...

Ser farligt gott ut. Fast hyffsat sunt ändå. Ska nog prova någon gång framöver! Tack för tipset! :-)