Monday, February 25, 2008

Skira rosa vårkänslor

Igår låg vårkännslorna på topp. Det var en riktigt underbar dag med sol och ca 15 grader. Nu kan man verkligen säga att våren är här på riktigt. Jag begav mig av på en löprunda i vårt område och var tvungen att sticka hem igen för att hämta kameran när jag såg de japanska körsbärsträden som stod i full blomm som en skir rosa vårdröm. Det är som en rosa aura av små blommor. Okama flowering cherry heter detta träd. Jag tycker de är helt ljuvligt vackra. Jag läste att när dessa blommar så är det första officiella vårtecknet här i södern. Dessa körsbärsträd är relativt snabbväxande och blir ofta upp emot 7.5 meter höga och ca 6 meter breda.

Något som är intessant är att det här finns ett flertal olika träd som blommar innan de får blad över hvudtaget. Något sådant är ju inte lika vanligt i Sverige och de träd vi har där. Det är dock otroligt vackert med träd fyllda med vackra blommor.

Annars har helgen varit skön men lugn. Lördag förmiddag var jag och C på ännu en härlig massage! Åh man känner sig verkligen som en ny människa varje gång man fått en timmes härlig underbar massage. Så skönt och så lyxigt! Lördag kväll umgicks vi med våra svenska kompisar och hade en riktigt trevlig kväll. Igår njöt jag av körsbärsträd, fågelkvitter, sol och en härlig löprunda. Jag tror jag fick en extra kick av vårkänslorna som låg i luften, det var inga större problem att springa 7.5 km (förutom några uppförsbackar som kändes jobbiga).


Ha en skön måndag allihop.19 comments:

Jennie Skoglund said...

Åhhh, det låter som ni har helt ljuvligt väder! Och körsbärsblom; finns det något vackrare?!

sista bilden där du har lagt ihop flera foton; hur gör du det?!! Ser så himla läckert ut! Jag vill lära mig!

Desiree said...

Jennie, visst är de jättefina körbärsträd. Kollaget har jag gjort med Picasa. Det kan man ladda ner gratis och lägga in sina bilder i. Finns en funktion som heter skapa kollage. Man bara väljer vilka bilder man vill ha med och sedan kan man göra olika typer av kollage och ha olika färger som bakgrund. Superenkelt och blir fint.

Saltistjejen said...

Underbart!!!! Jag älskar verkligen blommande träd! Mer än blommor på marken faktiskt. Så körsbärsblom eller även andra fruktträd som blommar är så vackrt! Även träd som t ex hagtorn och gullregn tycker jag är otroligt vackert.
Här brukar inte körsbärsblommen komma igång förrän i mitten-sluitet av april. Så det är ett tag kvar.
Men jag håller med dig om att de första löprundorna i vårväder är helt oslagbara! Man bara njuter! :-) I år vet jag dock inte om det blir någon direkt löprunda när våren kommit hit. Allt beror på hur "tung" jag blivit då om ca 2 månader.... Men jag har funderingar på att skaffa sådana där gå-stavar som Annika har. Det borde ju ge bra träning utan för mycket "skump". Och samma kick som man får av att vara ute när det är som vackrast! :-)

Annika said...

Ja, nog ligger ni före oss vädermässigt, vårmässigt!!
Här blommar nog inte körsbärsträden förrän i mars, ganska sent. OCh då är det en explosion i skönhet. Speciellt inne i DC vid Tidal Basin.
Dina bilder är underbara!!
Till Saltis:
JA! Skaffa stavar!!! Det är bland det bästa köp jag ngnsin gjort. Hela kroppen får en genomkörare!!

Ninnie said...

Åh, underbara vårbilder! Det låter så skönt att springa i vårvärme och sol...vad duktig du är som springer en så lång runda! Själv ska jag strax ut på min dagliga "power-walk", men inte i vårvärme o sol, utan mörker och duggregn!(Men det är skönt ändå)

Desiree said...

Saltis, man blir verkligen glad av att se vackra träd och blommor. Håller med dig om att Hagtorn och Gullregn är jättefina också. Tycker att det låter som en jättebra idé att skaffa stavar som Annika gjort.

Annika, ja det kanske märks så här på våren att vi ligger lite före er då vi bor något sydligare. Knoppar och blommor är verkligen på G här nu. När jag såg dessa träd var jag som sagt bara tvungen att hämta kameran för de var så himla fina.

Ninnie, duktig du är som ändå ger dig ut på powerwalk fast vädret inte är på topp. Jag har ju njutit av dina fina blombilder. Vår är verkligen underbart!

JaCal said...

Härligt med vår! Här blommar "vårträden" för fullt - trots storm och regn. Jag gillar att vi har lite "årstid" och blommande träd på våren även om mycket också är grönt året runt. Har inte tagit ett enda foto ännu - har bara varit rusk väder sen jag kom tillbaka från Sverige.

Desiree said...

Jacal, kul att vårträden blommar för fullt hos er också och att ni ändå har lite årstidsväxlingar. Hoppas det blir lite finare väder framöver om du haft en period med regn och rusk nu.

Petra H said...

Jag älskar blommande körsbärsträd - det är ju en jättestor grej i Japan där man firar ngn speciell högtid när de börjar blomma (har jag för mig att jag läst ngnstans!)..
Det låter som en härlig helg, wow massage - hur mycket kostar det för en timme? Jag fick fotmassage av mitt finska besök förra veckan, så skönt och jag somnade faktiskt!! Hon hade gått en kurs i fotmassage och var tvungen att öva, needless to say att jag inte var nödbedd ;-)

http://annebelle.blogg.se said...

Fantastiskt fint blommande träd. Här dröjer det ett tag till. Träd som blommar på bar kvist har något både rörande och starkt över sig. Magnolia t ex.

veronika said...

Vackra bilder som vanligt!!

Har har precis mitt ena korsbarstrad borjat blomma sa smatt, jag har tre olika sorters korsbarstrad. Visst ar det en vacker tid nu. Fordelen med att bo dar det sallan blir frost ar att jag kan satta tulpanlokarna och ovriga varlokar i Januari..:) en del har redan borjat fa knoppar.

Har precis kopt en unghast och varit darute och njutit av varen.

Fundersam Cecilia said...

De är så vackra träden,oerhört vackra.Skulle inte ha något emot att ha de i trädgården.Visst är det härligt med våren.

Dila said...

Vilka härliga bilder! Finns det något vackrare än blommande körsbärsträd? Har nyss läst en charmig bok som utspelar sig i Alabama; En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg (som skrev Stekta gröna tomater). Härliga miljöskildringar i boken.
Kram Dila

Desiree said...

Petra, jag skulle garna nagon gang framover aka till Japan just under den perioden som korsbarstraden blommar. Det maste vara otroligt grant och vackert. Vad galler massagen har vi haft tur och hittat en bra massageskola med elevbehandling som kostar 30 dollar per timme. Det ar ju riktigt prisvart och eleverna har hittills varit valdigt duktiga.

Annebelle, haller med dig om att trad som blommar pa bar kvist ar nagot speciellt med. Magnolia finns det en hel del av har ocksa. Tankte jag skulle fota nar de borjar blomma. Knopparna ar pa G nu iallfall.

Veronika, harligt att era korsbarstrad ocksa borjat blomma sa smatt. Lat underbart med en ridtur ute i varsolen det hade jag garna hangt med pa. Vad kul att du har kopt hast. Jag hade red en hel del nar jag var yngre.

Cecilia, jaaa det ar verkligen underbart med varen :-)

Dila, vad kul att du last den boken och gillade den. Jag har sett den i bokhandeln och funderat pa att kopa den. Jag laser garna bocker som utspelar sig just i sodern nu nar jag bor har. Fannie Flags Stekta Grona Tomater gillar jag skarpt. Det ar ju en helt underbar story. Da ska jag nog kopa den du just last ocksa.

aurorabuddha said...

Traden har borjat blomma har i sodra Texas ocksa!! Hopp om livet... och om ett par veckor tar vi ner vaggarna till vart greenhouse - can't wait!

Jag gjorde ett jattefint blomsterarrangemang med korsbarsblom forra veckan. Det ar verkligen tacksamt att anvanda! Blir hur fint som helst...

Desiree said...

Aurorabuddah, åh lyllos er som har ett eget greenhouse. Låter underbart. Vad har ni för blommor och annat i ert greenhouse? Det där blomsterarrangemanget med körsbärsblommor lät verkligen fint.

SEASIDE LIVING said...

Så underbart härliga bilder!! Jag tror inte det finns något vackrare än rosa körsbärsblom!??! Ljuvliga bilder... Tack för du vände hem igen efter kameran så vi fick njuta! :)

Här hade vi soligt och vackert väder igår, men nu väntar regn och storm - igen! Börjar faktiskt tröttna på det vädret... Vill ha sol och vårvärme!!!

Kramar Jenny

aurorabuddha said...

Just nu har vi mest skrap i the Greenhouse - sa fort vi fatt ordning for den nya sasongen, sa ska jag ta bilder och visa pa min blogg. Om nan manad, sadar!

Desiree said...

Seasidelivning, håller helt med dig om att man är sugen på sol och vårvärme nu.

Aurorabuddah, ser fram emot tittet in i ditt greenhouse längre fram.