Wednesday, February 13, 2008

Dr. Pepper - Cherry Chocolate - Flipp eller Flopp?
Detta mina vänner är amerikansk läsk i sitt esse. Mer amerikanskt än så här kan det knappt bli. Antigen är den god eller så är den sjukt äcklig. När jag såg reklam på tv:n för denna nya Dr. Pepper blev jag i allfall nyfiken. Jag befarar dock att den mycket väl kan vara sjukt äcklig. Dr. Pepper original smakar ju körsbär. Dr. Pepper har sina rötter här i södern då den kommer härifrån. Har ni smakat Dr.Pepper och vad tycker ni om den?

Jag häller upp i ett glas. Färgmässigt är den rosabrun. Jag sniffar lite försiktigt på den. Den doftar lite lätt körsbär. Jag tar en klunk och låter den ligga kvar i munnen en stund innan jag sväljer, hmm. Den har en tydlig körsbärskaraktär och smakar som inlagda körsbär gör som man använder till bakning och desserter. Sedan framträder en relativt mild chokladsmak som faktiskt går överraskande bra ihop med körsbärssmaken. Jag måste faktiskt säga att jag är positivt överraskad. Den är helt klart drickbar. Jag har smakat mycket värre saker här. Jag får faktiskt ge Dr. Pepper Cherry Chocolate betyget godkänt och relativt god.11 comments:

Annika said...

KUL måste pröva!
Jag gillar ju vanliga Dr.Pepper! Mycket. Diet Dr.pepper smakar som "vanlig" Dr.Pepper tycker jag!
Jag tror mig inte ha sett den här varianten i affären, men jag ska ta mig en titt efter den idag.
Vad tycker du om Cherry-coke? Jag är inte så förtjust i den.

Desiree said...

Annika, ja ta och prova, speciellt om du gillar vanliga Dr.Pepper. Man anar ju bara chokladsmaken så den tar ju inte över på något sätt. Jag har faktiskt inte provat Cherry-Coke ännu. Får kanske ta och göra det bara för att jämföra. Egentligen dricker jag väldigt sällan läsk även om det är "diet" men denna var jag bara tvungen att prova. Det är ju limited edition och de har ganska nyligen börjat göra reklam för den.

annebelle said...

Spännande! Detta blir ytterligare något att se fram emot till nästa tripp over there. Låter lite småhemligt, men...Annars är amerikans glass min favorit. Bryers, Häagen-Dasz, Baskin-Robbins. Mums!

Desiree said...

Annebelle, glass är verkligen något de kan i detta landet. Finns så många goda glass-sorter. Blir nog en blogginlägg om glass känner jag så småningom.

Petra H said...

Hm, låter intressant... ska se om jag kan hitta den läsken här i PR. Har faktiskt inte sett nga Dr Peppers, men det är kanske för att jag inte har kollat ordentligt.
Däremot kan jag inte med diet-varianterna av ngt. Tycker att de smakar så äckligt. Det värsta var sockerfri sylt som vi köpt, den smakar SPLENDA så att det står härliga till - ÖRK!! (Os företag gör Splenda) Dumma jag som trodde att sockerfri sylt skulle vara som sockerfri europeisk sylt...

Saltistjejen said...

Oj, jag tror inte jag ska testa.... Jag har lite svårt för alltför söta drycker och gillar definitivt inte vanliga Dr Pepper. jag minns när Vanilla Coke kom till Sverige och vi av misstag köpte en sådan flaska (för etiketten var nästan identiskt med den vanliga) och helt ärligt trodde jag att jag skulle kräkas när jag tog första klunken. Smakade som om någon sprutat munnen full med vaniljparfym!!! Jag sprang till köksvasken och spottade ut eländet! Näe, jag är inte så jättemycket för alla artificiella "flavors" som amerikanerna verkar älska. T o m kaffet ska gärna ha en touch av, körsbär, vanlij, mandel eller choklad.... Urk!
Hm, märks det att jag är en vanlig tråkig, trist och knservativ svensk...??!!?? ;-)

Anita said...

Sag nu att denna Dr. Pepper var 'diet' sa da ska jag prova! Dricker bara lite diet coke pa sommaren. Mest om man ar ute nanstans och det ar varmt. Vanlig coke kan jag inte dricka for jag tycker den har en laskig bismak... :-) och den ar for sot. Dr. Pepper ar ju lite annorlunda.. hm man far ju testa i alla fall for det lat ju gott som du beskrev det!

Desiree said...

Petra, den som jag provade var diet men det finns säkert samma smak fast icke-diet. Jag har provat sådan sockerfri-sylt. Jag tycker faktiskt att den är helt ok. Helst skulle jag föredra den europeisk sockerfria varianten men tycker som sagt att den där sylten ändå var ok.

Saltis, jo jag minns när vanilla Coke kom till Sverige. Det blev ju verkligen en flipp. Det var inte många som gillade den. Den var lite too much liksom. Du har rätt i att amerikanerna är mycket för det där med olika smaker på allt möjligt. De verkar älska kaffe som "french vanilla decaf" bla bla bla.

Anita, japp denna var diet så den kan du prova.

BiLLe /Mjölksyra said...

Dr Pepper är en flopp redan från början!! Luktar inte körsbär, utan terpentin! :-)

Lullun said...

Oj, det var länge sedan jag smakade en Dr. Pepper sist. Då var jag dock inte så förtjust. Men jag är ju också lite av en "vattenfanatiker". Saft drack jag nästan aldrig, inte ens som liten och kolsyrade drycker var jag väl i 20-års åldern innan jag kunde riktigt dricka och då mest till mat. Så chokladkörsbären får nog vänta ett tag till... :-)

Mia said...

Haha, modigt av dig att testa för allas vår skull! Nu är det fritt fram för oss.