Sunday, February 3, 2008

Superbowl Sunday

Är det alltså idag. Här sitter i princip alla bänkade framför tv:n. Detta är lika stort som om Sverige skulle spela final i fotbolls-VM. Amerikansk fotboll är något som är riktigt stort i södra USA. Bland det första frågorna vi fick då vi flyttade in i vårt hus var ”who are you for?” alltså vilket lag hejar vi på? Vi visste inte ens vilka lag som fanns då. Det största är collage fotboll här och i Alabama finns två stora lag. Man hejar antigen på Auburn Tigers eller på Alabama Elephants. Superbowl är dock inte collage fotboll utan proffs ligan som spelar (om jag inte fått det hela helt om bakfoten). Fotbolls säsongen börjar varje år i September och avslutas med Superbowl.

När det är viktiga matcher på tv ser man till att göra det lite festligt. Man bjuder in vänner och bekanta hem till någon och tittar på matchen tillsammans samt bjuder på enklare plockmat. Nu till superbowl dyker det upp cupcakes med fotobolls tema och andra tårtor och kakor som ser ut som fobollar eller är dekorerade med speciella färger och mönster. Typisk bjudmat till en Superbowl Sunday kan vara; chiliconcarne, nachos och guacamole, olika dippar, wings, pizza, tacos ect.

Själv ägnade jag mig åt helt andra saker än att kolla på amerikanskfotboll som att plantera blommor och fota.

7 comments:

Marie said...

missade du alltså super bowl-finalen? även fast jag inte är superintresserad av amerikansk fotboll så skulle det va kul att kolla nån gång, för att uppleva stämningen lite! =)

hoppas vi får se bilder på blommorna snart då! =)

Saltistjejen said...

Vi tittade inte heller så mycket. Har M's moster här så vi tackade nej till ett superbowlparty för hon är itne särskit sportintresserad. Men vi satte ändå på TV:n i slutskedet av matchen och tittade lite. Jag ska erkänna att jag tittademed ett halvt öga eftersom jag var tvungen att jobba med ett seminarium också. Men det var ju riktigt spännande i slutet ändå1 Och även om vi inteär så intresserade var det skoj att Giants vann tycker jag! Då vet jag att jobbarkompisarna kommer vara glada idag.

Fia said...

Smart tjej du är, jag har aldrig riktigt fattat storheten med fotboll. Det är visserligen kul att gå på matcher, men det är ju mer för allt som händer runt omkring. Smarrig desert du hade gjort, den får jag nog ta och prova!

Annika said...

Jag hade ju ju Super Bowl Party hos mig...Men inte BRYR jag mig om fotbollen som sådan. TRIST! jag fattar inget av den heller. men STOOORT är det!!! Lika stort varje år...

Petra H said...

Hi hi, jag vägrar både vanlig fotboll och amerikansk fotboll ;-) (men ishockey är hur kul som helst att kolla på!). Jag tycker att du gjorde rätt som gjorde annat igår - och desserten såg jättemumsig ut!

Desiree said...

Marie, jo stämningen och partajet runt omkring är kul. Det är absolut värt att upplevas.

Saltis, bra att du upplyst mig om att Giants vann för jag hade ingen koll på vem som vunnit. Ibland kan det vara spännande att kolla lite. Speciellt i slutet. Vissa matcher är ju mer spännande än andra.

Fia, prova gärna desserten. Jättegod och jätteenkel som sagt.

Annika, det festliga runt omkring är ju alltid trevligt. Superbowl sunday är verkligen en helig dag nästan.

Petra, jag är inge vidare sportinteresserad över huvudtaget. Kollar på OS och kolla då Sverige varit med i VM och sådant men kolla absolut inte sportspegeln varje kväll och annat sådant. Desserten rekomendras varmt. Den går riktigt snabbt att sno ihop också.

Lullun said...

Du låter inte som det största fotbollsfantasten inte, men helt rätt; njut av dagen och gör något roligare istället! Själv hade jag världens slapparsöndag. Ovanligt för mig, men otroligt skööönt ibland! :-)