Friday, February 1, 2008

Fredagstema - Tre vita saker

Dagens fredagstema är både lite klurig och rolig. Jag fick sitta ett tag och fundera på vilka saker jag tänkte på då det gäller just vita saker. Jag gillar färgen vit. Det är också en färg som känns väldigt nordisk och en färg som präglar ett nordiskt hem.


Eftersom detta är en USA:blogg tänkte jag att jag också måste ta upp tre vita saker som har med USA att göra. De tre följande bilderna är mina tre vita USA exempel.

Vit bomull som det växer mycket av här i Alabama. Södern har ju genom tiderna varit känt för sin bomull och sina bomullsplantager. Här odlar man fortfarande bomull även om det inte alls är i den skala som man tidigare gjorde historiskt sett.


Foto från Martha Stewart


Vit frosting på kakor, tårtor och cupcakes känns verkligen som något amerikanskt. De är galna i frosting här. Det ska vara SWEET big time.


Foto från Martha Stewart


Eggnog är också något som är typiskt amerikanskt. Ganska gott faktiskt. Dessa peppermint eggnogs ser verkligen slurp, goda ut.
Tre vita orkideé blommor har slagit ut på min Phalaenopis (osäker på stavningen) hemma.
Något annat som är vitt och hör amerika till är självklart Marshmellows. Goda som de är men också riktigt mumsiga som Smores som jag skrivit om tidigare.

20 comments:

Anita said...

Wow Desiree, du hittar sa pa pricken att beskriva vad som ar amerikanskt..och vitt!! Bomull, frosting, och marshmallows! Valdigt bra. Mycket fin bild pa dej ocksa! Sag att du bytt ut din gamla bild. Riktigt modell vacker! :)

Desiree said...

Anita, jag ville passa på att ta fram det som jag känner är riktigt amerikanskt och vitt till dagens fredagstema och dessa tre blev jag riktigt nöjd med. Tack, jag kände för att byta ut min gamla bild mot en ny bild. Det kan vara småklurigt att hitta bilder som man tycker man ser ok ut på ibland ;-) Ha en superskön helg.

Lilla Blanka said...

Åh vad mycket spännande bilder..! Bomullsplantage låter så exotiskt och mysigt, skulle gärna vilja besöka ett och plocka lite bomulkl direkt från buskarna.. :)
Frosting ja..hihi, jag minns en gång när jag var i USA och hade bakat citron-muffins..Mannen i huset tyckte de inte var klara förrän han hade kletat på ett tjockt lager frosting ur burken som han hade i kylen hihi :)
Kram
Mia
PS ja, det är kul med mitt skåp (extra kul att jag byggt det helt själv, från skratch liksom)

Anne said...

Jag gillar ditt fredagstema! Bilden på bomullen är så vacker. Marshmallows och varm choklad, den här bilden har fått mig att dräggla förut :)
Och ett vitt härligt stearinljus. Det kan inte bli bättre. Trevlig helg!

Desiree said...

Lilla Blanka, wow vad duktigt att du byggt skåpet helt själv från scratch! Du har all anledning att vara stolt över ditt fina skåp. Bomullsfälten är häftiga att besöka och känns fortfarande exotiska för oss. Det går att plocka och andvända direkt. Frosting är jag inte direkt så förtjust i. Det blir liksom lite för mycket av det goda. Less is more i detta fallet.

Anne, roligt roligt att du gillade bilderna. Detta med fredgastema har verkligen varit en lyckad idé. Jättekul att kika in hos alla och se hur vi tolkat temat like olika på våra egna personliga sätt. Ha en riktigt mysig helg.

Annika said...

KUL Desiree!
KUL att du tog fasta på det amerikanska! Jättebra! Bomull är ju självklart i södern! Marshmallows OCKSÅ!! SÅ amerikanskt, och naturligtvis "frosting".
Absolut!! JÄTTEFINT, och ja, så fina bilder som vanligt.
Förresten, Desiree...Det är EFIT idag...Lite sent påtänkt för dig nu kanske eftersom halva dagen har gått.
Ha en jättefin fredagkväll!!!

Desiree said...

Annika, ja eftersom jag har en amerika blogg kände jag att jag ville hitta just amerikanska vita saker. Åh EFIT idag, det blir nog inget för min del. Dels har halva dagen gått och sedan har jag inte kameran med mig idag. Det får bli nästa gång. Vet du när nästa EFIT blir redan nu? Kan man kika på EFIT sidan som du gav mig länken till kanske? Ha en riktigt mysig fredagkväll du också.

Saltistjejen said...

Vad skoj att du valde "amerikanska vita saker"! :-) Och jag håller med om att det var en fin bild på dig också.

Och frosting ja....hu!!! Jag HATAR frosting!!! Klarar verkligen inte av det. Alldeles för sött för mig! Näe, jag är helt klart mer för salt än sött..... Även om jag är en riktig godisråtta så är jag ingen stor fantast av desserter och sådant.

Desiree said...

Saltis, jag sällar mig till din hatklubb av frosting. Det jobbiga är att det i princip ska vara frostning på nästan alla kakor och tårtor här för annars anses det inte vara tillräckligt sött. Vi bakade faktiskt en mjukpepparkaka och hade med oss till jobbet häromdagen då vi hade fika. De sa att de tyckte den var god men inte så söt fick vi också höra. De hade nog gärna lagt ett lager frosting på den om de hade fått chansen. Jag försökte förklara att våra kakor i sverige vanligtvis inte brukar vara sötare än så här - att detta är tillräckligt sött för oss svenskar. De tyckte nog att svenskar är konstiga. Frosting ska det ju vara till och med på kanelbullarna här. Tycker att detta verkligen förstör kanelbullarna. Men det är bara konstatera att vi är olika och har olika smak. Ha en skön helg. P.S Har du fått några roliga cravings ännu?

Petra H said...

Fina och kluriga bilder till det vita temat!
Jag skulle också vilja besöka ett bomullsfält, det ser så roligt ut med de där bomullstussarna på plantorna.
Frosting har jag inte fått så mycket än, vi åt tårta förra lördagen med Os kollegor och den var ganska lik en vanlig svensk gräddtårta faktiskt!! Inte alltför söt och ingen frosting.

Petra H said...

Och ja, fotot är jättefint på dig!!

Desiree said...

Petra, kul att du gillar nya fotot. Bomullsfält är häftiga. Vackert och exotiskt känner jag. Vad bra att du sluppit mycket av frostingen. Fia har berättat att det är bättre att köpa kakor och tårtor på Mexikanska bagerier för deras tårtor liknar de svenska mer och innehåller frukt istället för frosting. Kanske är det så i PR också. De latinska tårtorna liknar våra svenska mer än vad de amerikanska gör.

Lullun said...

Kul hur olika vi vinklar ämnet för dagen. Kändes väldigt amerikanskt här på din blogg. Kul tänkt. Noterade också det nya profilfotot. Fint! :-)

Toini said...

Frosting - Ja ibland kan det bli för mycket av det.

Fina bilder, marshmallowsen såg goda ut.

Trevlig helg

Fröken fräken said...

Vilka fina bilder du har på din blogg, gillar verkligen den med bomullen. Jag håller verkligen med att frostingen här är alldeles för söt, jag gillar inte den alls. Jag vill också tillägga att din bild är jättefin, jag ska också försöka lägga upp en bild för det är ganska kul att se hur bloggarna ser ut.

Desiree said...

Lullun, jo jag såg till att välja några riktigt ultra amerikanska vita saker ;-)

Toini, ja marshmellows är goda och härligt fluffiga. Jag gillar dem både grillade och precis som de är också.

Fröken Fräken, hittills har jag inte träffat på någon skandinav eller europeé som fallit för frostingen. Roligt att du gillade bomullsbilden. Ja du får gärna lägga upp en bild. Man är ju lite nyfiken på hur alla bloggarna ser ut. Ha en skön fredagkväll.

Annika said...

Desiree, häng med nästa gång!!
www.ettfotoitimmen.se
Anmäl dig där och hoppa på!! Det är så kul, även om min nu utlagda fredag lacks in that department, hehe...

Bilden på dig är verkligen FIN!!

aurorabuddha said...

Samma har vad galler frosting! Blah! Marshmallows ar pa gransen ocksa, tycker jag... Och tank att bomull vaxer pa buskar sa dar, ar inte det fantastiskt? :o)

Jag tror att en del fredagsteman framover kommer att bli ganska kluriga. Det ar ju nastan roligare sa, for da blir allas inlagg sa himla olika!

Musikanta said...

Jättefina bilder - du kan ju ha utställning - tema vitt eller någon annan färg. Spännande med fredagsteman, få se vad det blir nästa gång! Visste inte att bomull växte så där i tottar på busken eller att den var så vit från början.

Desiree said...

Annika, japp jag ska anmäla mig så att jag kan vara med nästa gång.

Aurorabuddah, jag kör gärna fler kluriga fredagsteman. Dettta var jättekul!

Musikanta, tack så mycket. Jag visste inte heller att den växte så här innan jag flyttade hit och fick chansen att besöka ett bomullsfält. Bomullsblomman som bildas är jättefin.